• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētāja - ANO Attīstības programmas pārstāvis Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.1997., Nr. 272/273 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45439

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - Izraēlas vēstnieks

Vēl šajā numurā

17.10.1997., Nr. 272/273

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētāja — ANO Attīstības programmas pārstāvis Latvijā

Vakar, 16.oktobrī, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar ANO Attīstības programmas (UNDP) pārstāvi Latvijā Džonu Hendru, kurš bija ieradies atvadu vizītē. Draudzīgā un sirsnīgā gaisotnē pārrunāta Latvijaas sadarbība ar UNDP.

Saeimas priekšsēdētājs izteica dziļu pateicību Džonam Hendram, uzsverot, ka sadarbība ar UNDP droši vien nebūtu tik ražīga, ja tās pārstāvniecību nevadītu tieši viņš. Aizvadītajos gados UNDP pārstāvniecība Latvijā kļuvusi par vienu no efektīvākajām pasaulē. Tā ir palīdzējusi Latvijai gan izstrādat nacionālo likumdošanu cilvēktiesību jomā, gan izveidot Valsts cilvēktiesību biroju un bēgļu centru, gan īstenot latviešu valodas mācību programmu. Kopumā UNDP pārstāvniecība dažādiem projektiem Latvijā no 1992. līdz 1999.gadam ir piesaistījusi vai piesaistīs ap 13 miljonu ASV dolāru. Alfreds Čepānis atzīmēja, ka šī palīdzība būtiski sekmējusi vienotas, integrētas, demokrātiskas sabiedrības veidošanos Latvijā.

Dž. Hendra pateicās Saeimas priekšsēdētājam par UNDP darbības augsto novērtējumu, uzsverot, ka ciešā sadarbībā ar Saeimu un valdību visi iesāktie projekti tiks turpināti. Īpašu uzmanību Dž. Hendra pievērsa nabadzības apkarošanas programmai, demokrātisko nevalstisko institūciju atbalstam un tiesnešu un tiesu personāla apmācībai. Kā ANO pārstāvis Dž. Hendra izteica gandarījumu, ka Saeima ir ratificējusi 1951.gada Ženēvas konvenciju. UNDP pārstāvis informēja Saeimas priekšsēdētāju, ka 24.oktobrī Latvijas sabiedrība tiks iepazīstināta ar ANO pārskatu par Latviju, kurā pozitīvi novērtēti valsts sasniegumi makroekonomisko procesu vadīšanā un sniegti izlīdzsvaroti ieteikumi.

Tikšanās noslēgumā Dž. Hendram tika pasniegta piemiņas medaļa no sudraba ar Latvijas valsts ģerboņa un Saeimas nama attēlu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!