• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - Izraēlas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.1997., Nr. 272/273 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45442

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgā - Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministri

Vēl šajā numurā

17.10.1997., Nr. 272/273

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — Izraēlas vēstnieks

Vakar, 16.oktobrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis Jūrmalas rezidencē tikās ar Izraēlas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Odedu Ben–Huru. Saruna noritēja atklātā un draudzīgā gaisotnē.

Valsts prezidents un vēstnieks uzsvēra abu valstu savstarpējo kontaktu tālākas attīstīšanas nepieciešamību. Vēstnieks informēja Gunti Ulmani, ka viņa iespējamā vizīte Izraēlā varētu notikt 1998.gada pirmajā pusē. Abas puses bija vienisprāt, ka vizītē uzsvars jāliek uz politiskā dialoga turpināšanu, ekonomisko saikņu stiprināšanu un kultūras sadarbības paplašināšanu.Vizītes laikā varētu pārrunāt abu valstu pieredzi sabiedrības integrācijas jautājumos.

Valsts prezidents pateicās par jau saņemto ielūgumu un augstu novērtēja iespēju doties vizītē uz Izraēlu, atzīmējot, ka tā būs gan zināms padarītā darba izvērtējums, gan jaunu sadarbības horizontu definēšana.

Pārrunāta arī abu valstu attīstības gaita, kā arī politiskās norises Latvijā. Īpašu uzmanību Valsts prezidents un vēstnieks veltīja sabiedrības integrācijai Latvijā. Guntis Ulmanis izklāstīja savu viedokli par sakļautas un harmoniskas sabiedrības veidošanās gaitu Latvijā. Vēstnieks minēja savas valsts pieredzi šajā jomā.

Valsts prezidenta preses dienests

Par līgumu stāšanos spēkā

9.oktobrī Zviedrijas un Somijas Ārlietu ministrijas informēja LR Ārlietu ministriju, ka ir izpildītas visas iekšējās procedūras, lai 1997.gada 8.novembrī stātos spēkā 1997.gada 28.jūlijā parakstītais Somijas Republikas un Latvijas Republikas starpvaldību līgums par vīzu režīma atcelšanu un 1997.gada 4.augustā parakstītais Zviedrijas Karalistes un Latvijas Republikas starpvaldību līgums par vīzu režīma atcelšanu.

Līgumi paredz, ka šo valstu pilsoņi drīkstēs uzturēties minētajās valstīs 90 kalendārā gada dienas.

Par ārzemju avīzēm

Kultūras ministrijas rīkojums Nr.94 Rīgā 1997. gada 8. oktobrī

Pamatojoties uz Ministru kabineta 1996. gada 23. janvāra noteikumiem nr.29 “Par Latvijas Republikā ievedamo ārvalstīs reģistrēto masu informācijas līdzekļu neaplikšanu ar muitas nodokli”, izdarīt Kultūras ministrijas 22. marta rīkojuma nr.36 pielikumā “Ar muitas nodokli un pievienotās vērtības nodokli neapliekamo ārvalstīs reģistrēto masu informācijas līdzekļu saraksts 1996. g. (“Latvijas Vēstnesis”, nr.54, 27.03.96.) šādus papildinājumus:

1) sadaļā I “Avīzes”:

“1.113. $Ltkftv Cfvb$ Baltkrievija M

1.114. $Ljvfiybq

Ljrnjh$ Baltkrievija M

1.115. $Djcrhtcyfz

Ufptnf$ Baltkrievija M

1.116. $Yfif Re[yz$ Baltkrievija M”.

Kultūras ministre R.Umblija

Latvijas starptautiskie līgumi — “LV" šīgada 11. burtnīcā

“Latvijas Vēstneša” mazās poligrāfijas apgādā nākusi klajā 11.starptautisko līgumu burtnīca. Tajā ietverti divi starptautiskie dokumenti, kas attiecas uz jūrniecības jautājumiem un būs īpaši noderīgi šīs jomas speciālistiem.

Saeimā 11.septembra sēdē tika apstiprināta Latvijas pievienošanās 1965.gada 9.aprīlī Londonā parakstītajai Starptautiskajai konvencijai par starptautiskās jūras satiksmes atvieglošanu (FAL konvencijai), kas noslēgta, vēloties atvieglot jūras satiksmi, vienkāršojot ar starptautiskajiem reisiem saistīto kuģu ienākšanai, stāvēšanai un iziešanai nepieciešamās formalitātes, dokumentārās prasības un procedūru. Ar FAL konvencijā un tās pielikumā ietvertajiem noteikumiem var iepazīties šajā starptautisko līgumu burtnīcā (dokuments lasāms latviešu un angļu valodā). Vēl 11.septembrī Saeima apstiprināja pievienošanos 1981.gada 1.decembrī Londonā parakstītajam Starptautiskās jūras satelītsakaru organizācijas (INMARSAT) protokolam par privilēģijām un imunitātēm. Arī šis starptautiskais dokuments latviešu un angļu valodā atrodams šajā, 11. burtnīcā.

Izdevumu var nopirkt laikraksta “Latvijas Vēstnesis” redakcijā (Bruņinieku ielā 36), avīzes sludinājumu un reklāmas daļā (Bruņinieku ielā 41), kā arī “LV” kioskā (Bruņinieku un K.Barona ielas skvērā).

Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!