• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts ieņēmumu dienestā - jaunas nodaļas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.1997., Nr. 277/278 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45527

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijā attīstās tirgus ekonomika un pieaug investīciju iespējas

Vēl šajā numurā

22.10.1997., Nr. 277/278

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nozaru ziņas

Valsts ieņēmumu dienestā — jaunas nodaļas

Lai sekmīgāk administrētu Muitas likuma 27.nodaļu “Preču muitas vērtība”, VID Muitas pārvaldē tika izveidotas divas jaunas nodaļas — Preču muitas vērtības nodaļa un Pēcimporta audita nodaļa. Saskaņā ar Muitas likumu preču muitas vērtības noteikšanas kārtība ir kardināli mainījusies, tāpēc pašlaik notiek gan jauno nodaļu, gan citu VID darbinieku mācības preču muitas vērtības noteikšanā un pārbaudē.

No 13. līdz 21.oktobrim Rīgā notiek seminārs par pasaules tirdzniecības organizācijas muitas vērtības noteikšanas un pēcimporta audita jautājumiem. Semināru rīko ASV Tirdzniecības departamenta Tirdzniecības likumu attīstības programma (CLDP) un ASV Muitas dienests ar ASV vēstniecības un ASV Starptautiskās attīstības aģentūras atbalstu.

Semināru vada ASV Muitas dienesta vecākā juriste Ketija Klarka, ASV Muitas dienesta audita speciālists Hovards Spensers, ASV Muitas dienesta importa speciāliste Meribeta Dunajski un CLDP konsultante Anna Meina.

No pirmdienas līdz ceturtdienai semināra dalībnieki galveno uzmanību veltī ar preču muitas vērtības noteikšanu saistītām problēmām. Tiek analizēta pasaules tirdzniecības organizācijas vienošanās par muitas vērtības noteikšanu, vienādu un līdzīgu preču novērtēšanas metodi, vērtības pazemināšanas gadījumiem u.c. Semināra laikā notiek arī praktiski vingrinājumi preču muitas vērtības noteikšanā.

Sākot no piektdienas, lielāka uzmanība semināra darbā tiks pievērsta pēcimporta audita jautājumiem. Trīs dienas notiks teorētiskas un praktiskas nodarbības audita plānošanā un vadīšanā, notiks diskusija par to, kādas ir auditoru pilnvaras saskaņā ar Latvijas likumiem, ASV kolēģi iepazīstinās ar dažādām datorprogrammām, kuras var izmantot pēcimporta auditā, kā arī stāstīs, kā amerikāņu kolēģi cenšas panākt brīvprātīgu pakļaušanos nodokļu likumdošanai, kādus dokumentus pieprasa no importētājiem ASV, kā arī par izplatītākajām importētāju kļūdām ASV.

Liesma Kalve, VID preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!