• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar Vācijas parlamentāriešu atbalstu ceļā uz Eiropas savienību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.1997., Nr. 280 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45567

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gan jums, gan Eiropai jāmainās

Vēl šajā numurā

24.10.1997., Nr. 280

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar Vācijas parlamentāriešu atbalstu ceļā uz Eiropas Savienību

22. un 23. oktobrī Rīgā uzturējās VFR Bundestāga Juridiskās komisijas delegācija

Pie Saeimas priekšsēdētāja biedra

Vakar, 23.oktobrī, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Andris Ameriks tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga Juridiskās komisijas delegāciju, kuru vada komisijas priekšsēdētājs Horsts Eilmans ( Horst Eylmann ) (augšējā attēlā).

VFR Bundestāga Juridiskās komisijas delegācija atzinīgi novērtēja Latvijas veikumu parlamentārajā likumdošanā. Runājot par konkrētu sadarbību juridiskajā jomā, viesi piedāvāja palīdzību juristu izglītošanā. Kā akcentēja delegācijas vadītājs H.Eilmans, šis jautājums Latvijai ir būtisks, gatavojoties integrācijai Eiropas Savienībā, jo nepieciešams ne tikai saskaņot likumdošanas aktus ar ES, bet arī sagatavot speciālistus, kas prastu šos likumus likt lietā. H.Eilmans apliecināja, ka Vācija ciena Latvijas centienus iestāties ES un ir visu triju Baltijas valstu interešu aizstāve.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs A.Ameriks augstu novērtēja Vācijas puses atbalstu Latvijas iestājai ES, kā arī izteica cerību par Latvijas un Vācijas divpusējo attiecību veiksmīgo gaitu, ko veicina abu valstu parlamentu sadarbības grupas. Latvijas un Vācijas parlamenta sadarbības grupa ir skaitliski lielākā Latvijas parlamentā.

VFR Bundestāga Juridiskās komisijas delegācija ceturtdien tikās arī ar Saeimas Juridiskās komisijas deputātiem.

Saeimas preses dienests

Pie Ministru prezidenta

Vakar, 23.oktobrī, pie Ministru prezidenta Guntara Krasta viesojās Vācijas Bundestāga Juridiskās komisijas delegācija šīs komisijas priekšsēdētāja Horsta Eilmana vadībā (augšējā attēlā).

Sarunas sākumā Ministru prezidents izteica pateicību par Vācijas starptautiskās tiesiskās sadarbības fonda ieguldījumu Latvijas un Vācijas tiesiskās sadarbības veidošanā.

Sarunu gaitā pārrunāts Eiropas Savienības paplašināšanās process. Viesi interesējās par reformu kvalitāti un virzību Latvijā. Bundestāga delegācija informēja Ministru prezidentu par iespaidiem Latvijā.

Puses apmainījās viedokļiem par abu valstu reģionālo kooperāciju. Tika pārspriesta Baltijas valstu savstarpējās integrācijas problemātika. Viesi interesējās par Latvijas iedzīvotāju attieksmi pret ES paplašināšanos un Latvijas tirgus atvērtības modeli.

Ministru prezidents interesējās par “Nolīguma par sadarbību cīņā pret organizēto noziedzību, terorismu un citiem smagiem noziegumiem” un “Līguma par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem” ratifikācijas gaitu VFR.

Valdības preses departaments

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!