• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta oficiālo vizīti Norvēģijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.1997., Nr. 289 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45659

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta oficiālo vizīti Norvēģijā

Vēl šajā numurā

05.11.1997., Nr. 289

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta oficiālo vizīti Norvēģijā

No 5. līdz 6.novembrim Norvēģijas Karalistē oficiālā vizītē uzturas Latvijas Republikas Ministru prezidents Guntars Krasts.

Vizītes mērķis ir abu valstu divpusējo attiecību attīstības novērtēšana un tālāku starpvalstu sadarbības perspektīvu noteikšana. Vizītes laikā paredzēts pārspriest gan politiskus, gan ekonomiskus jautājumus divpusējo un daudzpusējo attiecību ietvaros. Viena no būtiskākajām vizītes sastāvdaļām ir Latvijas vēstniecības atklāšana Norvēģijā. Bez tam G.Krasts piedalīsies seminārā par investīciju un biznesa iespējām Latvijā un Fafo Praktiskās socioloģijas institūta rīkotajā seminārā “Norvēģijas politika attiecībā uz Baltijas valstīm”, kurā uzstāsies ar runu par Latvijas un reģiona drošību.

Norvēģijas apmeklējuma laikā Ministru prezidentam paredzētas tikšanās un sarunas ar Norvēģijas premjerministru Kjelu Magni Bundevīku, Stortinga prezidenti Kirsti Kolli Grondālu, zemkopības ministru Kjēru Gjonnesu, transporta un sakaru ministru Odu Einaru Dorumu, ārlietu ministru Knutu Vollebeku, kā arī ar Norvēģijas Stortinga pastāvīgās ārlietu komisijas pārstāvjiem.

Latvijas Ministru prezidenta vizīte Norvēģijā notiek laikā, kad darbu sāk Norvēģijas jaunā valdība. Jāatzīmē divpusējās sadarbības intensitāte un pozitīvā ievirze kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. Latviju un Norvēģiju vienmēr ir vienojušas un vieno kopīgas vēsturiskās saites, pieredze un vērtības. Latvija augstu novērtē Norvēģijas konsekvento Baltijas valstu okupācijas neatzīšanu, kā arī sniegto atbalstu neatkarības atjaunošanas laikā. Norvēģija bija pirmā no Ziemeļvalstīm, ar kuru Latvija ieviesa bezvīzu režīmu. Sarunās ar Norvēģijas premjerministru Kjellu Magni Bundevīku Guntars Krasts apspriedīs sadarbības paplašināšanas iespējas drošības, ekonomikas, lauksaimniecības, satiksmes, vides aizsardzības un izglītības jomā. Norvēģijas uzņēmēji ir vieni no aktīvākajiem kapitāla ieguldītājiem Latvijā, te var minēt tādus uzņēmumus kā “Varner Baltija”, “Alcatel Baltics”, Latvijas “Statoil”, “Nille–Latvija”, “Batra Ltd”, Informatīvais skaitļošanas centrs, “Rīgas kuģniecības kompānija” u.c. Ministru prezidents aicinās arī mazos un vidējos Norvēģijas uzņēmējus saistīt savus ilgtermiņa stratēģiskos mērķus ar Latviju, investējot jaunu ražošanas uzņēmumu izveidē un modernu tehnoloģiju ieviešanā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!