• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Ministru prezidenta - Amerikas Savienoto Valstu prokurori. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.1997., Nr. 298/299 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45800

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satversmes tiesas loma valstī un sabiedrībā

Vēl šajā numurā

14.11.1997., Nr. 298/299

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Ministru prezidenta — Amerikas Savienoto Valstu prokurori

Vakar, 13.novembrī, pie Ministru prezidenta Guntara Krasta viesojās ASV Tieslietu ministrijas krimināllietu nodaļas Pārjūras prokuratūras attīstības, palīdzības un apmācības biroja prokurors Džeims Silvervuds, ASV Tieslietu ministrijas speciālās izmeklēšanas biroja virsprokurors Viljams Kenetijs un ASV Kolumbijas apgabala prokuratūras slepkavību nodaļas prokurore Mērija Inkontro, kuri piedalās LR Ģenerālprokuratūras un ASV Tieslietu ministrijas rīkotajā seminārā “Trīs stratēģijas noziedzības apkarošanā”.

Ministru prezidents iepazinās ar semināra gaitu un mērķiem. Seminārā izskatīti jautājumi par liecinošo personu valstisko aizsardzību, advokātu klusēšanas pienākumu un tā reglamentāciju, par vienošanās elementiem kriminālprocesā un to izmantošanas iespējām Latvijas tiesvedībā. Viesi augstu novērtēja Latvijas speciālistu pieredzi un zināšanas.

Pēc G.Krasta lūguma ASV pārstāvji iepazīstināja Ministru prezidentu ar ASV praksi jautājumos, kas saistīti ar vienošanos starp apsūdzību un aizstāvību pirms tiesas.

Tika pārrunāta tēma par jautājumu, kad advokātam ir jāatklāj ziņas, kuras viņam sniedzis klients.

Valdības preses departaments

Pie ārlietu ministra — Īrijas vēstnieks

Vakar, 13.novembrī, Latvijas ārlietu ministrs Valdis Birkavs un Īrijas vēstnieks Latvijā Patriks Makeibs (Patric McCabe) parakstīja “Konvenciju par nodokļu dubultās aplikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienā-kumu un kapitālpieaugumu” Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Pie ārlietu ministra —

Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas parlamentārais valsts sekretārs

Aizvakar, 12.novembrī, ārlietu ministrs Valdis Birkavs pieņēma Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas parlamentāro valsts sekretāru Džonu Spelaru ( John Spellar ).

Sarunas dalībnieki augstu novērtēja Latvijas un Lielbritānijas sadarbību militāri politiskajā jomā, norādot, ka tradicionāli draudzīgās abu valstu attiecības kļūst arvien ciešākas un daudzveidīgākas.

V.Birkavs pauda gandarījumu par Lielbritānijas atbalstu un līdzdalību vairākos sadarbības projektos — Baltijas miera uzturēšanas bataljonā (BALTBAT), Baltijas jūras spēku vienībā (BALTRON), Baltijas reģionālās gaisa telpas kontroles centrā (BALTNET) un militārās palīdzības koordinācijas grupā. V.Birkavs atzinīgi izteicās par Lielbritānijas palīdzību Latvijas bruņotajiem spēkiem, īpaši militārās izglītības un angļu valodas apmācībā.

Dž.Spelars apliecināja ieinteresētību attīstīt Latvijas un Lielbritānijas militāri politisko sadarbību, kā arī kontaktus starp abu valstu Aizsardzības ministrijām.

V.Birkavs un Dž.Spelars apmainījās viedokļiem par Baltijas jūras reģiona un Eiropas aktualitātēm, tai skaitā NATO paplašināšanās procesa norisi.

ĀM preses centrs

Par uzturēšanās atļauju saņemšanu Latvijas Republikā

Saskaņā ar nolikuma “Par termiņuzturēšanās atļaujas un pastāvīgās uzturēšanās atļaujas izsniegšanas kārtību” 4.1. un 4.6.punktu personai, kas vēlas saņemt uzturēšanās atļauju Latvijas Republikā, ir jāiesniedz Latvijas Republikā atzīts ceļošanas dokuments. Bijušās PSRS pilsoņiem, kuriem vēl nav attiecīgās valsts ārzemju pases, ir jāiesniedz viņu piederības valsts izdots vai atzīts pilsonību apliecinošs dokuments. Šajā sakarā izskaidrojam to personu tiesības, kuru personu apliecinošais dokuments ir Igaunijas Republikā izdota bezvalstnieka pase.

Pēc LR Ārlietu ministrijas sniegtās informācijas, personām, kurām ir Igaunijas Republikas izsniegta bezvalstnieka pase un termiņuzturēšanās atļauja Igaunijā, saņemot termiņuzturēšanās atļauju un pierakstoties uz laiku Latvijā, saglabāsies termiņuzturēšanās atļauja Igaunijā un iespēja atgriezties Igaunijā līdz atļaujas termiņa beigām. Personas, kuras ir nozaudējušas Igaunijas Republikas bezvalstnieka pasi un kurām ir derīga termiņuzturēšanās atļauja Igaunijā, var vērsties Igaunijas Republikas vēstniecībā un pieprasīt atgriešanās apliecības izdošanu uz Igaunijas Republiku. Pēc atgriešanās Igaunijā šādām personām ir tiesības pieprasīt Igaunijas Pilsonības un imigrācijas dienestā jaunu dokumentu nozaudētā vietā.

IeM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!