• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.1997., Nr. 311/312 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45981

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālajā drošības padomes sēdē

Vēl šajā numurā

02.12.1997., Nr. 311/312

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents

Par piedalīšanos

parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē

Ministru prezidents Guntars Krasts 28.novembrī nosūtīja vēstuli Andrejam Panteļējevam, kurš vada Saeimas parlamentāro izmeklēšanas komisiju, lai noskaidrotu “Latvenergo”, “Bankas Baltija” un Lihtenšteinas firmas cesijas līguma rezultātā zaudēto 3 miljonu latu lietu. G.Krasts tajā apstiprina gatavību informēt komisiju par savu viedokli minētajā jautājumā.

Sakarā ar iepriekš ieplānoto darba kārtību G.Krasts dara zināmu komisijas priekšsēdētājam, ka nevarēs piedalīties komisijas sēdē 1.decembrī.

Ministru prezidents izsaka gatavību piedalīties komisijas sēdē, kuru iespējams ieplānot 8.decembrī, kā arī saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 171.pantu rast iespēju piedalīties turpmākajās parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdēs.

Par interviju franču aģentūrās AFP un BNS

Ministru prezidents Guntars Krasts pauž pilnīgu neizpratni par intervijas laikrakstam “El Mundo” (š.g. 29.novembrī) atreferējumu ziņu aģentūrās “Agency France Press” (AFP) un BNS. Tas ir sagrozīts un nepatiess.

Aģentūras AFP ziņās Guntars Krasts nodēvēts par Lietuvas premjerministru, Latvijas un Krievijas attiecības — par Lietuvas un Krievijas attiecībām, kā arī pieļautas citas neprecizitātes.

Intervijā laikrakstam “El Mondo” Guntars Krasts sniedz atbildes uz jautājumiem par ES paplašināšanos, Latvijas ekonomisko attīstību un citiem tematiem. Atbildot uz korespondenta jautājumu “Vai jūs domājat, ka Krievija var bremzēt Latvijas attīstību vai varbūt izdarīt vēl ko sliktāku?”, Guntars Krasts atbild: “Nē. Esmu optimists.”

Ministru prezidents nav izteicies negatīvi par Latvijas un Krievijas attiecībām.

Rodas iespaids, ka noteiktas aprindas ir ieinteresētas Latvijas un Krievijas attiecību saasināšanā.

MP biroja rīcībā ir Latvijas Republikas vēstniecības Spānijā veikts autentisks intervijas tulkojums.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!