• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tuvojoties nākamajai Saeimas sesijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.1997., Nr. 317/318 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46108

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 8.decembra sēdē

Vēl šajā numurā

09.12.1997., Nr. 317/318

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tuvojoties nākamajai Saeimas sesijai

Saeimas namā turpinās rekonstrukcijas darbi — paredzēts, ka pēc ziemas brīvdienām deputāti darbu sāks atjaunotajā un modernizētajā plenārsēžu zālē. Taču ne jau viss tiek radīts no jauna, arī 1862.gadā Pēterburgā izgatavotā lustra varēs liet gaismu kā agrāk, tā ir atguvusi mirdzumu un apgādāta ar prasībām atbilstošu elektroinstalāciju. Sākotnēji tā bijusi sarežģīta gāzes lustra, taču jau labi sen pielāgota elektriskajai apgaismošanai.

Iepriekšējo reizi 800 kilogramus smagā lustra savu vietu pie griestiem atstāja pirms 16 gadiem, tad vajadzēja mainīt vēl pirms kara liktos vadus.

Gan toreiz, 1981.gadā, gan tagad restaurēšanu veic tie paši vīri — a/s “Restaurators” speciālisti Pēteris Mankēvičs (2.attēlu rindā labajā pusē), Zigmunds Drengers, Jānis Vilcāns (1.attēlu rindā labajā pusē) un Oļegs Pavārs (1.attēlu rindā kreisajā pusē). Šajās dienās lustra atgriezusies vecajā vietā, un tās 90 spuldzīšu gaisma palīdzēs deputātiem ieraudzīt svarīgāko un būtiskāko.

Teksts un foto:

Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!