• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iepazīstoties ar Baltkrievijas ekonomiku mūsdienīgu rūpniecības preču izstādē Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.1997., Nr. 324/328 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46181

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latviešiem - par Tēvzemes mīlestību

Vēl šajā numurā

12.12.1997., Nr. 324/328

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iepazīstoties ar Baltkrievijas ekonomiku mūsdienīgu rūpniecības preču izstādē Rīgā

Vakar, 11.decembrī, tika oficiāli atklāta Baltkrievijas nacionālā izstāde “Belarusexpo–97” Rīgā. Eksponāti izvietoti Dailes teātra pirmā un otrā stāva vestibilā un nedaudz ataino pašreizējos šīs suverēnās valsts darba augļus. Sakarā ar šo ievērības cienīgo notikumu rakstisku veltījumu izstādes apmeklētājiem sniedzis Baltkrievijas Republikas premjerministrs Sergejs Lings:

“Cienījamie Baltkrievijas Republikas nacionālās izstādes “Belarusexpo–97” dalībnieki un viesi!

Baltkrievijas Republikas valdības vārdā sveicu jūs un novēlu veiksmīgu darbu!

Baltkrievijas Republikas valdība sevišķi svarīgu nozīmi piešķir ekonomisko un kultūras sakaru attīstībai un stiprināšanai starp baltkrievu un latviešu tautām. Pēdējos gados tirdzniecības apjomi starp mūsu valstīm pastāvīgi pieaug. Salīdzinājumā ar 1995.gadu preču apgrozījums starp Baltkrieviju un Latviju 1996.gadā palielinājies par 14,4%. Pēc 1997.gada janvāra — septembra rezultātiem preču apgrozījuma apjoma ziņā Latvija ieņēma 8.vietu starp Baltkrievijas Republikas tirdzniecības partnerēm.

Cieši sadarbojas arī abu valstu uzņēmēji.

Baltkrievijas Republikas teritorijā ir reģistrēti 50 Baltkrievijas un Latvijas kopuzņēmumi ar statūtu fondu 22,4 milj. ASV dolāru.

Tomēr sasniegtais ekonomiskās sadarbības līmenis vēl tālu atpaliek no abu valstu iespējām kā preču apgrozījuma apjoma, tā arī nomenklatūras ziņā. Baltkrievijas Republikas valdība cer, ka šī izstāde un konference dos ieguldījumu turpmākajā mūsu valstu sadarbības attīstīšanā un stiprināšanā starp mūsu valstīm.

S.Lings, Baltkrievijas Republikas premjerministrs.”

No Latvijas valdības puses izstādes atklāšanas ceremonijā piedalījās Ministru prezidenta biedrs Juris Kaksītis un ekonomikas ministrs Atis Sausnītis. Baltkrievijas valdību pārstāvēja valsts uzņēmējdarbības un investīciju ministrs Aleksandrs Sazonovs un viņa pavadoņi. Preses konferencē pēc atklāšanas ceremonijas baltkrievu puse pauda vēlēšanos paātrināt preču apgrozījuma palielināšanos starp abām valstīm: “Vispirms centīsimies atjaunot to, kas agrāk bija.” Patlaban preču apgrozījums šā gada deviņu mēnešu laikā ir nedaudz vairāk kā 100 miljoni dolāru. Nav kāpuma un nav arī krituma. Latvijas ekonomikas ministrs Atis Sausnītis piekrita, ka 100 miljonu lielais apgrozījums nav liels, tāpēc jālikvidē šķēršļi, kas traucē uzņēmējdarbības attīstībai starp abām valstīm.

Šis darbs ir sācies. Strādā Latvijas un Baltkrievijas starpvaldību komisija, kas sākusi risināt konkrētas problēmas, pirmām kārtām jāatceļ ierobežojumi, lai ātri un bez lielām birokrātiskām pūlēm noformētu un pārvestu preces pāri robežai. Komisijā jau izspriests par caurlaižu punktiem nepieciešamo nodrošinājumu. Arī attiecīgu likumu pilnveidošana ir nepieciešamība, jo ir pretrunīgi likumi un tie rada sarežģījumus.

Latvijā darbosies Baltkrievijas uzņēmēju asociācija. Latvijas ministrs piebilda: mēs izveidojām attīstības aģentūru uzņēmējiem.

Informācijas apmaiņas problēma joprojām ir šķērslis biznesa attīstībā starp abām valstīm.

Baltkrievijas ministrs Aleksandrs Sazonovs pateicās Latvijas valdībai par atbalstu biznesa dienu rīkošanai Rīgā. Viņš liek lielas cerības uz konferenci “Baltkrievijas Republikas dienas Latvijas Republikā”, kura šodien notiek Nacionālās izstādes programmas ietvaros un kurā uzstājas jau minētie abi ministri, baņķieri, rūpnieki, zinātnieki.

Dainis Rugājs,

“LV” korespondents

Atklājot izstādi: (no kreisās) ekonomikas ministrs Atis Sausnītis, ministru prezidenta biedrs Juris Kaksītis, Baltkrievijas kompānijas “Tehnika un komunikācijas” prezidents Georgs Bondarevs, uzņēmējdarbības un investīciju ministrs Aleksandrs Sazonovs, Baltkrievijas vēstniecības padomnieks Ivans Stepaņenko; akciju sabiedrības “Lauma” prezidente Zigrīda Rusiņa, Aleksandrs Sazonovs un Atis Sausnītis

Latvijā labi pazīstamo traktoru “Belarus” jaunākie modeļi

Mūsdienīgs Minskā ražots pasažieru autobuss Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!