• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra sarunu ar Austrijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.1997., Nr. 324/328 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46182

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasaulē un dvēselē ienāk Ziemassvētku gaišums

Vēl šajā numurā

12.12.1997., Nr. 324/328

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

informācija

Par ārlietu ministra sarunu ar Austrijas vēstnieku

Vakar, 11.decembrī, ārlietu ministrs Valdis Birkavs pieņēma Austrijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Dr.Antonu Kozusniku ( Anton Kozusnik ).

Sarunas gaitā pārrunāta abu valstu divpusējo un daudzpusējo attiecību attīstības perspektīvas, uzsvērta Latvijas puses ieinteresētība politiskā dialoga aktivizēšanā ar Austriju, kas 1998.gada otrajā pusgadā pārņems Eiropas Savienības prezidentūru. Pārrunāti arī jautājumi par līgumtiesiskās bāzes pilnveidošanu ar Austriju. Puses apsprieda jaunākos virzienus Eiropas Savienības paplašināšanās kontekstā un gaidāmo Luksemburgas tikšanos.

Valdis Birkavs minēja iespēju rīkot Latvijas un Austrijas semināru par ES jautājumiem un uzsvēra Latvijas vēlmi intensificēt sadarbību ar Austriju arī starptautiskajās organizācijās. Šajā sakarā Latvija ir ieinteresēta Austrijas atbalstā jautājumos, kas skar OECD Baltijas valstu reģionālo programmu. Ārlietu ministrs ierosināja rīkot regulāras konsultācijas Ārlietu ministriju valsts sekretāru līmenī, kā arī eirointegrācijā iesaistītajiem speciālistiem. Sarunas nobeigumā V.Birkavs atzinīgi novērtēja Austrijas atbalstu Latvijas speciālistu apmācībai Austrijā, piemēram, Latvijas Ārlietu ministrijas darbinieku iespēju mācīties Vīnes diplomātiskās akadēmijas speciālajos kursos jaunajiem diplomātiem.

Par Latvijas un Igaunijas robežas demarkāciju

1997.gada 8. un 9.decembrī Latvijas Republikas un Igaunijas Republikas jauktā robežkomisija ir pabeigusi darbu pie abu valstu 337 km garās sauszemes robežas demarkācijas.

Šajās dienās Latvijas un Igaunijas jauktā robežkomisija nodeva un pieņēma atlikušos Valmieras un Limbažu rajona robežposmus.

Demarkācija notika saskaņā ar 1992. gada 20.martā parakstīto un 1992.gada 2.jūnijā ratificēto “Latvijas Republikas un Igaunijas Republikas līgumu par Valsts robežas atjaunošanu”. Abu valstu savstarpējā vienošanās paredzēja, ka no 337 km garās abu valstu sauszemes robežas Latvija sagatavos un nodos Igaunijai pusi minētās sauszemes robežas garuma — un otrādi.

Latvijas Republikas Valsts sauszemes demarkācijas komisiju vadīja LR Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks Jānis Lovniks. Delegācijas sastāvā bija LR IeM Robežsardzes, Valsts zemes dienesta, SIA “Ģeoserviss” un citi pārstāvji.

ĀM preses centrs

Par pirmo Vācijā akreditēto sertifikācijas iestādi

Vakar, 11. decembrī, Latvijas Sertifikācijas centrs LATSERT saņem Vācijas Akreditācijas padomes izsniegto akreditācijas apliecību. Līdz ar to Latvijas Sertifikācijas centrs ir kļuvis par vienīgo sertifikāciju veicošo institūciju Latvijā, kas akreditēta arī ārzemēs.

Latvijas Sertifikācijas centra atbilstības novērtēšanu un akreditāciju Latvijā kopīgi veica Latvijas Nacionālā akreditācijas biroja un vācu “DAP GERMAN ACCREDITATION SYSTEM FOR TESTING Ltd.” speciālisti Vācijas federālās valdības finansētās TRANSFORM programmas AMOS projekta ietvaros.

1995. gadā uzsāktais AMOS projekts, kuru īsteno Vācijas Federālais materiālu pētniecības un testēšanas institūts ( Bundesanstalt fūr Materialforschung und –prūfung BAM ), paredz akreditācijas un sertifikācijas sistēmas attīstības veicināšanu 11 Austrumeiropas un Viduseiropas valstīs, pieskaņojot atbilstības novētēšanas procedūras Eiropas Savienības principiem, izglītojot un apmācot speciālistus, praktiski nododot pieredzi un zināšanas, kā arī veicot kopīgas atbilstības novērtējumus un dubultās akreditācijas.

Latvijas Sertifikācijas centra akreditācija veicinās Latvijas tautsaimniecības iekļaušanos Eiropas un pasaules tirgus apritē, jo līdz ar to centra izsniegtie pārtikas, kosmētikas preču un rotaļlietu sertifikāti tiek atzīti ne vien Latvijā, bet gan visās valstīs, kas atzīst Vācijas akreditācijas sistēmu.

Bez tam cita TRANSFORM programmas projekta ietvaros, kuru arī īstenoja Vācijas Feredālais materiālu pētniecības un testēšanas institūts, 1997. gada sākumā izveidota un akreditēta pirmā testēšanas laboratorija Latvijā — Koksnes ķīmijas institūtā.

Vācijas vēstniecības Latvijā

preses dienests

Par VID darbu Ziemassvētku un Jaungada brīvdienās

Informējam, ka Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes, izņemot muitu, Ziemassvētku un Jaungada brīvdienās nestrādās, līdz ar to nevarēs apliecināt iekšzemē iepriekš samaksātos muitas un nodokļu maksājumus, kā arī novirzīt nodokļu pārmaksas maksājumiem uz robežas. Lūdzam šajā sakarībā laikus nokārtot visas nepieciešamās formalitātes.

Ģenerāldirektors A.Sončiks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!