• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.1997., Nr. 331/332 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46276

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas zinātnes saimē - katrs ar savu darbu un artavu

Vēl šajā numurā

17.12.1997., Nr. 331/332

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Jauns mūsu vēstnieks Polijā

Vakar, 16.decembrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis izsniedza akreditācijas vēstules Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Polijā Aivaram Voveram.

“Polija ir mums draudzīga kaimiņvalsts, un attiecību tālāko attīstību ar Poliju skatām gan abpusējo interešu lokā, gan kopējā integrācijas procesā,” sveicot vēstnieku nozīmīgajā dienā, teica G.Ulmanis. Prezidents uzsvēra, ka Latviju ar Poliju vieno iekļaušanās politika Eiropas Savienībā un NATO, aktīvas politikas skatījums Baltijas jūras reģionā, kā arī jaunu un stipru ekonomisko un cilvēcisko saikņu iedibināšana visā Eiropā. Pēdējos gados Latvijai izveidojies ciešs dialogs ar Poliju. “Tas īpaši sakāms par politisko jomu, kurā pastāvīgi kontakti notiek visos līmeņos. Strauji attīstās ekonomiskā sadarbība, un tai ir iespējams vēl plašāks horizonts, mūsu valstīm tuvojoties Eiropas Savienībai un aizvien vairāk kļūstot par nozīmīgu posmu Rietumeiropas un Krievijas tirdzniecībā. Viduseiropas brīvās tirdzniecības asociācijas kontekstā Polija ir uzticama partnere Latvijai.”

Pēc akreditācijas ceremonijas notika Valsts prezidenta un Latvijas vēstnieka Polijā saruna, kurā apspriesti jautājumi saistībā ar Eiropas Savienības un NATO paplašināšanās procesiem, to praktisko īstenošanu, vēršot uzmanību uz Polijas pieredzi integrācijas procesā, kas Latvijai kļūst aizvien nozīmīgāka.

Valsts prezidenta preses dienests

Polijas valdības pateicība

LR Ārlietu ministrija saņēmusi Polijas Republikas valdības pateicības apliecinājumu sakarā ar LR valdības palīdzību 1997.gada vasarā plūdos cietušajiem Polijas iedzīvotājiem. Pateicību par Latvijas ieguldījumu plūdu izdarīto seku novēršanā paudis Polijas Republikas Ministru kabineta biedrs ministrs Jeržijs Vidziks.

1997.gada 25.oktobrī uz Bžegas pilsētu Vroclavas vojevodistē Latvijas valdība nosūtīja gaļas un zivju konservus 20 000 ASV dolāru vērtībā.

ĀM preses centrs

NATO ģenerāļa vizīte

Vakar, 16.decembrī, divu dienu iepazīšanās vizītē Latvijā ieradās NATO Apvienoto Eiropas spēku virspavēlnieka vietnieks Lielbritānijas armijas ģenerālis sers Džeremijs Makenzijs. Viņš tikās ar aizsardzības ministru Tālavu Jundzi, NBS komandieri ZS pulkvedi Juri Dalbiņu, NBS štāba priekšnieku ZS pulkvežleitnantu Gundaru Ābolu, Jūras, Gaisa spēku un Zemessardzes komandieriem.

Šodien ģenerālis Makenzijs apmeklēs “Baltbatu”, Sužu izlūkdesanta bataljonu un Nacionālo aizsardzības akadēmiju.

Vizītes laikā sers Džeremijs Makenzijs tiksies ar Ministru prezidentu Guntaru Krastu un NATO valstu vēstniekiem Latvijā.

NBS štāba preses dienests

Otrdien, 16.decembrī, Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Kārlis Jūlijs Druva tikās ar NATO Apvienoto Eiropas spēku virspavēlnieka vietnieku, Lielbritānijas armijas ģenerāli seru Džeremiju Makenziju.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja Latvijas aizsardzības jautājumus, tai skaitā aizsardzības budžetu, galvenās prioritātes aizsardzības jomā, Nacionālo bruņoto spēku kvalitāti, kā arī Latvijas un kaimiņvalstu sadarbību drošības jautājumos.

K.J.Druva informēja par pieņemtajiem likumiem militārajā jomā, kuri saskaņoti ar ES likumdošanas normām par drošības struktūrām. Dž.Makenzijs interesējās par aizsardzības budžeta apjomu un galvenajām programmām, kurām budžetā atvēlēti līdzekļi. K.J.Druva atzina, ka 1998.gada valsts budžetā aizsardzībai paredzētais finansējums ir nepietiekams. Kā galvenās prioritātes K.J.Druva minēja “Baltnet” — Baltijas valstu gaisa telpas kontroles iniciatīvu, “Baltron” — Baltijas valstu jūrasspēku vienības izveidošanu, “Latbat” un Zemessardzi. Dž.Makenzijs vēlējās uzzināt, kā Latvijā tiek veidotas civilās un militārās attiecības un kāda ir iedzīvotāju attieksme pret Latvijas virzību uz NATO.

Abas puses sprieda arī par Latvijas sadarbību ar Lietuvu, Igauniju un Ziemeļvalstīm drošības jautājumos un to nozīmi Baltijas reģiona stabilitātes vairošanā. K.J.Druva pozitīvi novērtēja Ziemeļvalstu sniegto palīdzību militārās apmācības jomā.

Sarunas gaitā skartas Latvijas un Krievijas attiecības, tostarp robežjautājuma risināšanas gaita.

Saeimas preses dienests

Aizsardzības ministrijā — ģenerālinspektors

Vakar, 16. decembrī, aizsardzības ministrs Tālavs Jundzis parakstīja pavēli par Jāņa Aivara Baškera iecelšanu par Aizsardzības ministrijas ģenerālinspektoru. Saskaņā ar šo pavēli J.A.Baškers būs atbildīgs par karavīru un viņu tuvinieku sūdzību uzklausīšanu par dažādām nekārtībām Nacionālajos bruņotajos spēkos un tiesīgs veikt šo gadījumu izmeklēšanu.

AM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!