• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Aivars Niedre : "Latvijas Vēstnesis" - juristiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.1997., Nr. 333 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46312

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Ministru prezidenta NATO ģenerālis Ārlietu ministrs NATO galvenajā mītnē

Vēl šajā numurā

18.12.1997., Nr. 333

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs AIVARS NIEDRE:

“Latvijas Vēstnesis” — pieredzējušajiem juristiem

“Latvijas Vēstnesis” — topošajiem juristiem

“Latvijas Vēstnesis” — visiem juristiem

Laikraksts “Latvijas Vēstnesis” man ir svarīgs, es bez tā nevaru strādāt vairāku iemeslu dēļ.

Vispirms — to ikdienā izmanto katrs advokāts, arī es. “Latvijas Vēstnesī” operatīvi var atrast ziņas par valstī pieņemtajiem tiesiskajiem aktiem un tajos izdarītajiem grozījumiem. Turklāt publicēti tiek ne vien likumi, bet arī Ministru kabineta noteikumi un resoru normatīvie akti. “Latvijas Vēstnesī” atrodami arī svarīgu likumu projekti — katram juristam tas sniedz iespēju sekot likumdošanas procesam valstī. Bet Saeimas stenogrammās varam redzēt likuma izstrādes gaitu – tas, kā mēs mēdzam teikt, palīdz saprast, ko īsti likumdevējs katrā gadījumā ir gribējis.

Protams, katram advokātam un katram juristam ir svarīgi sekot arī tai “Latvijas Vēstneša” daļai, kurā tiek publicētas Uzņēmumu reģistra un mantojumu ziņas, kā arī citi sludinājumi.

Ļoti svarīgi, ka “Latvijas Vēstnesī” juristiem ir iespējas lasīt kolēģu domas un izteikt pašiem savu viedokli par pieņemtajiem normatīvajiem aktiem. “Latvijas Vēstneša” lappuse “Jurista vārds” un citi šīs tēmas materiāli laikrakstā faktiski ir vienīgās regulārās juridiskās publikācijas latviešu valodā.

Visu šo apsvērumu dēļ varu apgalvot - “Latvijas Vēstnesis” ir jāpazīst katram juristam. Šis laikraksts ir vai nu jāabonē vai jānodrošina regulāra pieeja tam. Tāpēc arī mēs Advokātu padomē abonējam “Latvijas Vēstnesi”.

Tā kā esmu arī Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes pasniedzējs, saviem studentiem vienmēr esmu ieteicis un gribu atgādināt arī šobrīd: topošajiem juristiem ļoti noder sekot “Latvijas Vēstnesī”publicētajiem materiāliem.

Turklāt arī pašiem likumprojektu autoriem es vēlētos ieteikt komentārus un skaidrojumus publicēt “Latvijas Vēstnesī”. Visai noderīgi tas būtu bijis nesen, kad “Latvenergo” lietas sakarā tika izdarīti grozījumi, kas pēc tam vēlreiz tika pārgrozīti Latvijas Civilprocesa kodeksā. Šāds skaidrojums “Latvijas Vēstnesī” varbūt būtu ļāvis izvairīties no daudziem pārpratumiem.

“Latvijas Vēstnesis“ ir vienīgais izdevums Latvijā, kurš publicē visus likumus, starptautiskos līgumus un valdības aktus ar visiem pielikumien.

“Latvijas Vēstnesi” visam nākamajam, 1998., gadam visās “Latvijas pasta” nodaļās var pasūtīt līdz šai piektdienai, 19.decembrim. Abonēšanas indekss — 1027. Par visa gada 12 mēnešiem — Ls 44,99 , par pusgada 6 mēnešiem — Ls 23,59 , par 3 mēnešiem — Ls 11,99 , par 1 mēnesi — Ls 4,09 .

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!