• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Privatizācija procesā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.1997., Nr. 334/335 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46400

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Programma privāto uzņēmumu stiprināšanai

Vēl šajā numurā

19.12.1997., Nr. 334/335

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Privatizācija procesā

Par “Latvijas Krājbankas” rehabilitācijas programmu

12.decembrī Privatizācijas aģentūras valde nolēma pārdot akciju sabiedrībai “Latvijas Krājbanka” rezervēto akciju kvotu akciju sabiedrībā “Grindeks” Rīgas Fondu biržas speciālajā izsolē. Speciālā izsole paredzēta 1997.gada 22.decembrī. Saskaņā ar “Nolikumu par akciju pārdošanu publiskajā piedāvājumā par naudu” PA valde noteica minimālo vienas akcijas pārdošanas cenu — Ls 3,00.

Kā jau informējām, valsts akciju sabiedrības “Grindeks” privatizācijas trešā posma noteikumi nosaka, ka 439 560 valsts akciju sabiedrības “Grindeks” akciju pārdodamas valsts akciju sabiedrībai “Latvijas Krājbanka”. Šīs akcijas tiks pārdotas saskaņā ar PA valdes iepriekš apstiprinātajiem akciju sabiedrībai “Latvijas Krājbanka” iedalīto speciālo kvotu privatizācijas noteikumiem, kas nosaka, ka speciālo kvotu akcijas var tikt pārdotas Rīgas Fondu biržā, kā arī biržā realizējamo akciju pārdošanas nosacījumus.

Par privatizēto valsts uzņēmumu “Virpa”

11.decembrī Privatizācijas aģentūrā tika parakstīts līgums, saskaņā ar kuru Latvijā dibināta un reģistrēta statūtsabiedrība “ Zieglera mašīnbūve”, SIA pērk valsts uzņēmumu “Virpa” Daugavpilī, Spaļu ielā 3. “Zieglera mašīnbūve”, SIA dibinātājs ir sabiedrības direktors Martins Kristofs Cīglers ( Martin Christoph Ziegler) , kam pieder sekojoši uzņēmumi Vācijā un Čehijā “Ziegler Maschinenbau GmbH”, “Josef Ziegler GmbH”, “Josef Ziegler GbR”, “Anton u.Martin Ziegler GbR” un “Ziegler Kovovyroba spol.s.r.o.”.

Uzņēmuma nosacītā cena ir viens lats, bet saskaņā ar parakstīto līgumu un valsts uzņēmumu “Virpa” privatizācijas noteikumiem, pircējam tiek nodotas visas valsts uzņēmuma “Virpa” tiesības, pienākumi un saistības, kā arī debitoru parādi un nenokārtotās saistības: a/s “Latvijas Krājbanka” kredītlīgums un a/s “Latvijas Unibanka” kredītlīgums. Kopējais pārņemto kreditoru parādu apmērs š.g. 1.oktobrī sastādījis Ls 758 779. Līdz līguma noslēgšanai pircējs jau bija samaksājis drošības naudu Ls 300 000, kas investīciju veidā tiks ieguldīta nopirktajā uzņēmumā.

Parakstītais pirkuma līgums un uzņēmuma privatizācijas noteikumi, paredz, ka pircējam objektā jāveic uzņēmējdarbība, trīs gadus jānodrošina 130 darba vietas ar darbu pilnu darba dienu visu darba nedēļu saskaņā ar darba likumdošanas prasībām un jāiegulda uzņēmumā investīcijas kopsummā par Ls 500 000.

Līguma parakstīšanas laikā jaunais īpašnieks informēja, ka ir jau veicis priekšdarbus, lai ieguldītu jaunu tehnoloģiju un pēc Ziemassvētkiem sāksies šīs tehnoloģijas uzstādīšana Daugavpils uzņēmumā. Savukārt PA ģenerāldirektors J.Naglis izteica gandarījumu par to, ka sarunu gaitā ar vācu uzņēmēju Cīglera kungu radās iespēja nodrošināt ražošanas attīstību, privatizējot uzņēmumu, nevis pielietojot maksātnespējas un bankrota procedūru, kā PA valde bija iepriekš nolēmusi.

Par parādu atmaksu Slokas papīra fabrikas darbiniekiem

Privatizācijas aģentūra informē, ka šobrīd ir veikti norēķini par valsts uzņēmuma “Valsts Slokas celulozes un papīra fabrika” nosolīto mantu. 12.decembrī PA valde pieņēma lēmumu, lai PA ieceltais administrators A.Frīdmanis ar 1997.gada 16.decembri uzsāktu segt maksātnespējas procesa administrācijas izmaksās iekļautos darba algas, sociālā nodokļa un darbā nodarītā kaitējuma atlīdzības parādus maksātnespējīgā likvidējamā valsts uzņēmuma “Valsts Slokas celulozes un papīra fabrika” darbiniekiem.

7. novembrī Privatizācijas aģentūrā notika likvidējamā valsts uzņēmuma “Valsts Slokas celulozes un papīra fabrika” atsevišķas kustamās un nekustamās mantas kopuma izsole. Izsole bija paredzēta ar lejupejošu soli, bet, tā kā uz izsoli pieteicās četri pretendenti un visi apstiprināja gatavību sākt izsoli par sākumcenu, tā notika ar augšupejošu soli. Rezultātā uzvarētājs SIA “Sabiedrība SVA” nosolīja šo objektu par 930 tūkstošiem latu (sākumcena 500 000 latu).

Par mantas izsoli un parādu atmaksu

Privatizācijas aģentūra informē, ka 1997.gada 12.decembra izsludinātajā izsolē pārdota maksātnespējīgās likvidējamās valsts akciju sabiedrības “Rīgas radio rūpnīca” visa kustamā un nekustamā manta kā nedalāms kopums par Ls 240 000. Uz izsludināto izsoli noteiktajā laikā tika reģistrēts viens dalībnieks — SIA “Building Group”, kurš piekrita pirkt sabiedrības mantu par izsoles sākumcenu.

No mantas izsolē iegūtajiem naudas līdzekļiem Privatizācijas aģentūras ieceltais administratora pārstāvis O.Zaicevs jau sākot ar 1997.gada 16.decembri uzsāk segt maksātnespējas procesa administrācijas izmaksas iekļautos darba algas, sociālā nodokļa un darbā nodarītā kaitējuma atlīdzības parādus maksātnespējīgās likvidējamās valsts akciju sabiedrības “Rīgas radio rūpnīca” darbiniekiem.

Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors J.Naglis izteica cerību, ka Privatizācijas aģentūras rastais risinājums algu parādu samaksai dos iespēju daudziem Rīgas radio rūpnīcas darbiniekiem Ziemassvēkus sagaidīt kaut nedaudz gaišākā noskaņā.

LPA informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!