• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 28. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.1997., Nr. 336/340 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46437

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nepilngadīgo noziedzīgā apdraudējuma raksturojums Latvijas Republikā 1996.-1997.gadā

Vēl šajā numurā

23.12.1997., Nr. 336/340

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — pie Jums dodas 28. burtnīca

Godātie lasītāji, atkal pie Jums devusies valsts normatīvo aktu burtnīca — ar vienpadsmit Saeimā pieņemtiem likumiem un divdesmit četriem Ministru kabineta izdotiem dokumentiem. Grozījumi likumā “Par īpašuma nodokli” pieņemti 13. novembrī un izsludināti “Latvijas Vēstnesī” — 28. novembrī. Seši likumi pieņemti 20. novembrī un izsludināti no 2. līdz 5. decembrim. Tie ir grozījumi likumos “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”, “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”, “Par sociālo palīdzību”, un “Par valsts pensijām”, kā arī Amnestijas likums un likums, ar kuru tiek ratificēts Latvijas un Zviedrijas līgums par Rīgas Juridiskās augstskolas dibināšanu. Četri likumi pieņemti 27. novembrī un izsludināti no 11. līdz 16. decembrim. Grozījums likumā “Par svētku un atceres dienām nosaka 20. janvāri par “1991. gada barikāžu aizstāvju atceres dienu”. Izdarīti arī grozījumi Repatriācijas likumā un likumā “Par lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu privatizāciju”. Robežsardzes likums nosaka robežsargu pienākumus un tiesības, iecelšanu amatos, dienesta pakāpju piešķiršanu u.c.

Ministru kabineta dokumenti izdoti no 15. novembra līdz 25. novembrim. Noteikumi par izmaiņām minimālajā darba algā nosaka ar 1998. gada 1. janvāri minimālo mēneša algu — 42 latus un minimālo stundas tarifa likmi — 0,251 latu. Pārtikas ražošanā atļauto šķīdinātāju lietošanas noteikumi reglamentē to lietošanas kārtību. Pielikumā uzrādīts šķīdinātāju maksimāli pieļaujamais atlikums pārtikas produktos. Noteikumi par personas apskates izdarīšanas kārtību muitas kontroles zonā nosaka fizisko personu apskates norisi, ja ir pamats uzskatīt, ka tā slēpj pie sevis preces, kuru pārvietošana pāri muitas robežai ir aizliegta. Izdoti jauni noteikumi par beznodokļu tirdzniecības veikaliem. Izdarīti grozījumi vairākos noteikumos, kas attiecas uz darba samaksu no valsts budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem. Grozījumi izdarīti vēl vairākos noteikumos, tajā skaitā — noteikumos par studējošo kreditēšanu un dzīvojamo telpu lietošanas noteikumos — par maksas samazināšanu gadījumos, kad īrnieks atrodas pagaidu prombūtnē ilgāk nekā trīs dienas. Apstiprināti Ārlietu ministrijas un vēl citu institūciju nolikumi.

Nākamo, 29. burtnīcu, ar 1997.gada normatīvajiem aktiem mūsu abonenti saņems nākamā gada janvārī, kad Valsts prezidents būs izsludinājis decembrī pieņemtos likumus. Pārējie interesenti arī jaunajā gadā varēs iegādāties burtnīcas laikraksta “Latvijas Vēstnesis” izplatīšanas vietās — skat. pirmās lappuses labajā apakšējā stūrī, pie lielās izsaukuma zīmes! Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!