• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta spriedumi un lēmumi 1996" - katram. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.1997., Nr. 336/340 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46438

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 28. burtnīca

Vēl šajā numurā

23.12.1997., Nr. 336/340

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

“Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta spriedumi un lēmumi 1996” — katram

Piektdien, 19. decembrī, Augstākās tiesas telpās, Brīvības bulvārī 36, notika nupat iznākušās grāmatas “Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta spriedumi un lēmumi 1996” atvēršanas svētki.

Jaunā izdevuma (skat. attēlā) priekšvārdā Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns raksta, ka līdz 1940. gadam bija publicēti apmēram 4800 Senāta spriedumi civillietās, šīs publikācijas bija teorētiskas un praktiskas izziņas avots gan tālaika, gan šodienas juristiem. Diemžēl šie spriedumu krājumi kļuvuši jau par bibliogrāfisku retumu.

Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas Augstākās tiesas plēnums 1995. gada oktobrī izveidoja augstāko tiesu instanci — Senātu, kurš sastāv no diviem — Civillietu un Krimināllietu — departamentiem. Augstākās tiesu instances nolēmumi, kas tiek publicēti jaunajā izdevumā, un juridiskā literatūra ir tie avoti, kas palīdz juristiem orientēties visai sarežģītajā principu sistēmā. Lielu darbu grāmatas sagatavošanā un izdošanā veicis Tiesnešu mācību centrs, Augstākā tiesa, izdevniecība “Nordik”, kuras apgādā iespiests minētais krājums. Tas tapis ar Eiropas Savienības Eiropas Komisijas finansiālu atbalstu. Uzrunu teicēji, kuru pulkā bija gan AT priekšsēdētājs Andris Guļāns, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, gan Tiesnešu mācību centra valdes priekšsēdētājs Valdemārs Šubrovskis, gan Eiropas Savienības vēstnieks Latvijā Ginters Veiss, izdevniecības “Nordik” direktors Jānis Juška un vēl citi, atzīmēja šī dokumentu krājuma nozīmi.

Šī grāmata ir pirmais mēģinājums apkopot un sagatavot publicēšanai pagaidām vēl salīdzinoši nelielo Senāta tiesu praksi pēc tiesu sistēmas reformas. Tika izteikta pārliecība, ka šī grāmata būs tiesnešu, advokātu, prokuroru, tiesībzinātnieku bibliotēkas neatņemama sastāvdaļa.

“LV” informācija

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!