• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 23. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.12.1997., Nr. 341 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46485

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.368

Par J.Vaivada atbrīvošanu

Vēl šajā numurā

24.12.1997., Nr. 341

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 23. decembra sēdē

Akceptēti grozījumi MK rīkojumā “Par Latvijas un Krievijas starpvaldību komisiju”. Komisiju vadīs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Anatolijs Gorbunovs.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par Stratēģiskas nozīmes preču kontroles komiteju” un noteikumus “Stratēģiskas nozīmes preču kontroles komitejas nolikums”. Komiteja vadīs un pilnveidos Latvijas stratēģiskās nozīmes preču ražošanas, glabāšanas, lietošanas, eksporta, importa un tranzīta kontroles sistēmu, kā arī realizēs stratēģiskas nozīmes preču licencēšanu un kontroli. Komiteju vadīs Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš.

Akceptēti rīkojumi “Par valsts robežas joslas zemes Valkas rajonā piešķiršanu Iekšlietu ministrijai” un “Par valsts robežas joslas zemes Alūksnes rajonā piešķiršanu Iekšlietu ministrijai”.

Sakarā ar jauna NBS štāba augstākā virsnieka amata ieviešanu akceptēti grozījumi MK 1997. gada 5. augusta noteikumos nr.296 “Noteikumi par Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošu institūciju militārpersonu dienesta atalgojumu”. Noteikumu 3. pielikums papildināts ar vārdiem “Rīgas garnizona priekšnieks”.

Valdība akceptēja noteikumus “Ārstniecības personu sertifikācijas kārtība”. Tie nosaka, ka sertifikācija tiek veikta pamatspecialitātē, apakšspecialitātē vai papildspecialitātē atbilstoši Profesiju klasifikatoram, kā arī attiecīgās specialitātes ietvaros, lai noteiktu ārstniecības personas iemaņas noteiktu ārstniecisko un diagnostisko metožu pielietošanā. Ārstniecības personu sertifikāti, kas izsniegti saskaņā ar MK noteikumiem “Noteikumi par praktizēttiesīgu ārstu sertifikātu” un “Noteikumi par praktizēttiesīgu māsu, vecmāšu, feldšeru un laborantu sertifikāciju” ir derīgi līdz to derīguma termiņa beigām.

Akceptēti rīkojumi “Par pilsonības piešķiršanu naturalizācijas kārtībā”. LR pilsonība piešķirta 262 pilsonības pretendentiem.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu “Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas likums”. Paredzams, ka valsts regulēs preču ražošanu un pakalpojumu sniegšanu, kuru kā uzņēmējdarbību veic šādas lauksaimniecības nozares: enerģētika; telekomunikācijas; pasts; dzelzceļa transports; ūdensapgāde un kanalizācija un atkritumu apsaimniekošana.

MK akceptēja “Degvielas aprites noteikumus”. Tie nosaka vienotu kārtību, kādā veicama uzņēmējdarbība ar degvielu, izsniedzamas un anulējamas speciālās atļaujas, kā arī kontrolējama noteiktās kārtības ievērošana, lai nodrošinātu valsts ekonomisko un sociālo interešu aizsardzību. Licences tiek izsniegtas šādu uzņēmējdarbības veidu veikšanai: degvielas ievešanai (importam) un vairumtirdzniecībai; degvielas vairumtirdzniecībai; degvielas mazumtirdzniecībai; degvielas komerciālajai uzglabāšanai; degvielas ievešanai citu preču (izņemot degvielu) ražošanai bez tiesībām ievesto degvielu realizēt citām personām; degvielas ražošanai un vairumtirdzniecībai. Licenci minētās uzņēmējdarbības veikšanai izsniedz vienai juridiskajai personai uz trim gadiem. Licencē norādāmas visas uzņēmuma degvielas tirdzniecības un uzglabāšanas vietas.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Veselības aprūpes finansēšanas noteikumi”. Tie nosaka veselības aprūpes finansēšanas kārtību, valsts obligātās veselības apdrošināšanas līdzekļu saņemšanas kārtību, kā arī ārstniecības pakalpojumu apjomu, kas tiek apmaksāts no valsts pamatbudžeta, valsts speciālā veselības aprūpes budžeta līdzekļiem un pakalpojuma saņēmēja līdzekļiem. Noteikumi paredz turpināt veselības aprūpes reformu. Būtiski ir samazināts pacienta maksājumu skaits, atsakoties no līdzdalības maksājuma.

Akceptēti grozījumi MK 1996. gada 2. jūlija noteikumos nr. 246 “Noteikumi par valsts robežas šķērsošanas vietu noteikšanu un robežkontroles punktu un robežpārejas punktu izvietojumu uz LR robežas”.

MK akceptēja “Noteikumus par akcīzes nodokļa naftas produktiem maksāšanu sakarā ar nodokļu likmju ikgadējo maiņu”.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Pakistānas Islama Republikas valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpējo veicināšanu”.

Akceptēti bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Valsts sociālā apdrošināšanas aģentūra” statūti. Aģentūra īstenos valsts pārvaldes funkciju sociālās apdrošināšanas administrēšanā un valsts sociālo pakalpojumu jomā.

Akceptēti “Noteikumi par darba grupu Eiropas integrācijas jautājumos izveidi”. Darba grupas tiks izveidotas pie ministrijām, lai nodrošinātu ministriju sadarbību Eiropas likumdošanas normām atbilstošu nacionālo programmu izstrādi, kā arī lai veiktu vispusēju nacionālās likumdošanas seku izvērtējumu.

Akceptēti noteikumi “Par vecāko amatpersonu sanāksmi Eiropas integrācijas jautājumos”. Tie nosaka sanāksmes izveidošanas un darbības kārtību, uzdevumus un kompetences, lai nodrošinātu Eiropas līguma prasību izpildi, kā arī Nacionālās programmas Latvijas integrācijai ES īstenošanu.

Ar MK rīkojumu par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedības “Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra” padomes priekšsēdētāju iecelts labklājības ministrs Vladimirs Makarovs. Apstiprināta aģentūras padome.

Valdība akceptēja “Noteikumus par Latvijas būvnormatīvu LBN 203—97 “Betona un dzelzsbetona konstrukciju projektēšanas normas”.”

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts Būvniecības likumā. Grozījumi paredz nosacīt, ka likuma izpildei MK izdod būvnoteikumus, būvnormatīvus un citus normatīvos aktus.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!