• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1997. gada 23. decembra noteikumi Nr. 449 "Noteikumi par Vecāko amatpersonu sanāksmi Eiropas integrācijas jautājumos". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.01.1998., Nr. 1/2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46501

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.450

Noteikumi par darba grupām Eiropas integrācijas jautājumos

Vēl šajā numurā

03.01.1998., Nr. 1/2

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 449

Pieņemts: 23.12.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 449

Rīgā 1997.gada 23.decembrī (prot. nr.72 39.§)

Noteikumi par Vecāko amatpersonu sanāksmi Eiropas integrācijas jautājumos

Izdoti saskaņā ar likuma
“Par 1995.gada 12.jūnijā Luksemburgā
parakstīto Eiropas līgumu” 2.pantu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka Vecāko amatpersonu sanāksmes (turpmāk — Sanāksme) izveidošanas un darbības kārtību, uzdevumus un kompetenci, lai nodrošinātu Eiropas līguma prasību izpildi, kā arī Nacionālās programmas Latvijas integrācijai Eiropas savienībā īstenošanu.

2. Sanāksme ir institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt starpministriju sadarbību vienotas politikas Latvijas integrācijai Eiropas savienībā īstenošanai visos valsts pārvaldes institūciju līmeņos.

3. Sanāksmes galvenie uzdevumi ir:

3.1. saskaņot valsts vienotas politikas īstenošanu Latvijas integrācijai Eiropas savienībā;

3.2. pārraudzīt ar integrāciju Eiropas savienībā saistīto uzdevumu izpildes norisi ministrijās;

3.3. koordinēt Eiropas līguma prasību izpildi un Nacionālās programmas Latvijas integrācijai Eiropas savienībā īstenošanu ministrijās;

3.4. izskatīt un pieņemt lēmumus par likumprojektu un citu normatīvo aktu tālāku virzību, ja ministrijām radušās domstarpības kādā no jautājumiem, kas saistīti ar integrāciju Eiropas savienībā.

II. Sanāksmes izveidošanas kārtība un darbība

4. Sanāksmes sastāvā ar attiecīgā ministra rīkojumu tiek iekļauti pa vienam pārstāvim no katras ministrijas, kas attiecīgajās ministrijās ir atbildīgi par Eiropas integrācijas lietām, kā arī Latvijas Bankas pārstāvis, Eiropas integrācijas biroja pārstāvis un Valsts pārvaldes reformas biroja pārstāvis.

5. Sanāksmes sastāvu pēc Sanāksmes priekšsēdētāja ierosinājuma apstiprina Eiropas integrācijas padome.

6. Sanāksmes priekšsēdētāju un viņa vietnieku pēc Ministru prezidenta ierosinājuma apstiprina Eiropas integrācijas padome.

7. Sanāksmes darbu nodrošina Eiropas integrācijas birojs (kopē un nosūta attiecīgos materiālus, protokolē Sanāksmes sēdes, sagatavo sēdes darba kārtību un protokolu projektus).

III. Sanāksmes sēdes, to sagatavošana un norise

8. Sanāksmes kārtējās sēdes notiek reizi divās nedēļās.

9. Katra Sanāksmē pārstāvētā institūcija aicina piedalīties Sanāksmes sēdē speciālistus, kuru kompetencē ietilpst sēdē izskatāmie jautājumi.

10. Sanāksmes sēdi vada tās priekšsēdētājs vai viņa norīkots Sanāksmes loceklis.

11. Sanāksmes priekšsēdētāja apstiprināto sēdes darba kārtību un pārējos ar darba kārtību saistītos materiālus Eiropas integrācijas birojs nosūta visiem Sanāksmes locekļiem ne vēlāk kā četras dienas pirms kārtējās sēdes. Visu nepieciešamo informāciju Sanāksmei sniedz tā ministrija, kuras kompetencei vistiešāk atbilst izskatāmais jautājums.

12. Ja nepieciešams, Sanāksmes priekšsēdētājs var sasaukt ārkārtas sēdi, par to izziņojot ne vēlāk kā trīs dienas pirms sēdes. Ja tiek sasaukta ārkārtas sēde, Sanāksmes priekšsēdētājs apstiprina arī tās darba kārtību. Ārkārtas sēdes darba kārtības materiāli tiek nosūtīti ne vēlāk kā trīs dienas pirms ārkārtas sēdes.

13. Šo noteikumu 10. un 12.punktā minētās Sanāksmes priekšsēdētāja funkcijas viņa prombūtnes laikā pilda viņa vietnieks.

IV. Sanāksmes lēmumi un rekomendācijas

14. Sanāksme ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vismaz astoņi Sanāksmes locekļi. Sanāksmes lēmumi tiek pieņemti vienbalsīgi. Ja kādam Sanāksmes loceklim par izskatāmo jautājumu ir atšķirīgs viedoklis, Sanāksmes priekšsēdētājs vai valsts institūcija, kuras kompetencē ir attiecīgais jautājums, var ierosināt to izskatīt Eiropas integrācijas padomes sēdē.

15. Sanāksme sagatavo priekšlikumus integrācijas procesa uzlabošanai un rekomendācijas veidā iesniedz izskatīšanai Eiropas integrācijas padomē.

16. Visi Sanāksmes lēmumi un rekomendācijas tiek ierakstīti protokolā, ko paraksta sēdes vadītājs. Ja sanāksmi ir vadījuši vairāki sēdes vadītāji, protokolu paraksta visi sēdes vadītāji. Sanāksmes sēdes protokolā atzīmē darba kārtību, personas, kuras piedalījušās sēdē un uzstājušās attiecīgajā jautājumā, pieņemtos lēmumus un precīzi formulētus uzdevumus valsts institūcijām. Protokols tiek nosūtīts visām ministrijām, Valsts kancelejai, Latvijas Bankai, Valsts pārvaldes reformas birojam un Eiropas integrācijas birojam.

17. Sanāksme ir tiesīga saņemt no jebkuras valsts pārvaldes institūcijas visu darbam nepieciešamo informāciju.

Ministru prezidents G.Krasts

Ārlietu ministrs V.Birkavs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!