• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1997.gada 30.decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.01.1998., Nr. 1/2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46534

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Prezidents Havels aicina uz morālu atdzimšanu

Vēl šajā numurā

03.01.1998., Nr. 1/2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 1997.gada 30.decembra sēdē

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts Konkurences likumā. Grozījumi nepieciešami saistībā ar Pasaules tirdzniecības organizācijas līgumu par intelektuālā īpašuma tiesībām, kas saistītas ar tirdzniecību.

Akceptēti “Ugunsdrošības noteikumi”. Tajos noteiktas ugunsdrošības pamatprasības, kas jāievēro juridiskajām un fiziskajām personām neatkarīgi no objekta īpašuma formas un atrašanās vietas.

Valdība akceptēja grozījumus MK 1997.gada 21.janvāra noteikumos nr.49 “Noteikumi par Latvijas nepilsoņu pasēm”. Grozījumi atļaus ar bijušās PSRS ārzemju pasēm izceļot no Latvijas līdz 1998.gada 31.decembrim un atgriezties Latvijā līdz 1999.gada 30.jūnijam.

Akceptēti “Noteikumi par darbā nodarītā kaitējuma atlīdzināšanu”. Tie nosaka kārtību, kādā darba devējs nodrošina darbiniekam vai apgādājamajam (darbinieka nāves gadījumā) darbā nodarītā kaitējuma atlīdzināšanu.

Akceptēti noteikumi “Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu objekta minimālo un maksimālo apmēru 1998.gadā”. Noteikts, ka 1998.gadā obligāto iemaksu objekta minimālais apmērs pašnodarbinātajiem ir 504 lati gadā; brīvprātīgo iemaksu objekta minimālais apmērs ir 1428 lati gadā; obligāto un brīvprātīgo iemaksu objekta maksimālais apmērs ir 12 000 latu gadā.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas satiksmes ministra un Austrijas Republikas federālā zinātnes un satiksmes ministra nolīgumu par regulāriem pasažieru pārvadājumiem pa autoceļiem”.

Akceptēts rīkojums ”Par Latvijas Republikas valdības un Bulgārijas Republikas valdības nolīgumu par gaisa satiksmi starp valstu attiecīgajām teritorijām un aiz to robežām”.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Ēģiptes Arābu Republikas valdības nolīgumu par jūras transportu”.

Akceptēti noteikumi “Kārtība, kādā atgūstama manta vai kompensējama tās vērtība personām, kurām tā tika atsavināta sakarā ar uzlikto paaugstināto nodokļu un nodevu nesamaksāšanu vai kuras izvairījās no komunistiskā režīma politiskajām represijām”. Tie attieksies uz personām, kurām tika uzlikti paaugstināti nodokļi un nodevas, kam sekoja mantas atņemšana, izlikšana no mājām vai dzīvokļiem, un personām, kuras izvairījās no komunistiskā režīma politiskajām represijām — ja pret tām gatavotās politiskās represijas ir dokumentāri pierādītas.

Akceptēts rīkojums “Par zemes pirkšanu Ainažu–Iklas apvienotā muitas kontroles punkta izveidei”. Kopējā atpirkšanas vērtība ir 8298,25 lati.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par bezpeļnas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Valsts apdrošināšanas aģentūra” ģenerāldirektoru”. Pēc labklājības ministra ieteikuma par aģentūras direktori apstiprināta Inese Šmitiņa.

MK akceptēja noteikumus “Konkurences likuma pārkāpumu izskatīšanas kārtība”. Tie nosaka kārtību, kādā Konkurences padome ierosina lietas par iespējamiem vienošanās aizlieguma, dominējošā stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas aizlieguma, negodīgas konkurences un ar to saistītās maldinošās reklāmas aizlieguma pārkāpumiem, kā arī kārtību, kādā notiek ierosināto lietu izpēte, konstatētā pārkāpuma novēršana un soda naudu aprēķināšana.

Satversmes 81.panta kārtībā akceptēti “Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm izdienas pensijām”. Tie paredz, ka tiesības uz izdienas pensiju ir tiem Iekšlietu ministrijas ierindas un komandējošā sastāva darbiniekiem, kuriem izdienas stāžs ir 20 gadu un vairāk, ja ir sasniegts 50 gadu vecums, vai kuriem, sasniedzot šo vecumu, kopējais apdrošināšanas stāžs ir 25 un vairāk gadu, no kuriem 12 gadi un 6 mēneši ir dienests Iekšlietu ministrijas sistēmā. Maksimālais izdienas pensijas apmērs ir 75% apmērā no darba samaksas summas.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par Banku augstskolas dibināšanu”. Banku augstskola ir Latvijas Bankas struktūrvienības Latvijas Banku koledžas tiesību, pienākumu, saistību, arhīva un intelektuālā īpašuma pārņēmēja.

Akceptēts rīkojums “Par Sedas pilsētas domes un Valsts kases aizņēmuma līgumu”. Rīkojums paredz atļaut slēgt aizņēmuma līgumu ar Valsts kasi 60 000 latu apmērā siltumapgādes sistēmas rekonstrukcijai.

Akceptēti grozījumi MK 1994.gada 14.jūnija noteikumos nr.117 “Par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskajām ierīcēm un sistēmām”. Grozījumi nosaka, ka nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas ierīču servisa dienestiem jābūt reģistrētiem Valsts ieņēmumu dienestā.

Ministru kabinets akceptējis “Noteikumus par vecuma pensijas aprēķināšanai piemērojamo plānoto izmaksas laikposmu”. Šie noteikumi nosaka, ka pensijas aprēķināšanai izmantojams pensijas izmaksas laikposms 60 gadu vecumā — 18,23 gadi.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par darba grupu Rīgas Doma ansambļa nekustamā īpašuma piederības jautājuma risināšanā”. Par darba grupas vadītāju iecelts Kultūras ministrijas valsts sekretārs Aivars Gailis.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā “Tūrisma likuma” projekts.

Akceptēts rīkojums “Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu”. Par nozīmīgu ieguldījumu jauno sportistu sagatavošanā MK Atzinības raksti tiek piešķirti Latvijas Nacionālās sporta skolas Riteņbraukšanas nodaļas vadītājam Arvīdam Bogdanovam un Latvijas Nacionālās sporta skolas Vieglatlētikas nodaļas vadītājam Uldim Kurzemniekam. Atzinības rakstus pasniegs izglītības un zinātnes ministrs Juris Celmiņš.

Precizējot iepriekš publicēto

30.decembra valdības sēdes preses ziņojumā radusies kļūda. Trešajā rindkopā vārdu “Grozījumi atļaus ar bijušās PSRS ārzemju pasēm izceļot no Latvijas līdz 1998.gada 31.decembrim un atgriezties Latvijā līdz 1999.gada 30.jūnijam” vietā jābūt:

“Grozījumi atļaus ar bijušās PSRS ārzemju pasēm izceļot no Latvijas uz NVS valstīm līdz 1998.gada 31.martam un atgriezties Latvijā līdz 1999.gada 1.janvārim”.

Atvainojamies par sagādātajām neērtībām.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!