• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - par Nacionālo bibliotēku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.1998., Nr. 21/22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46694

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

27.01.1998., Nr. 21/22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Valsts prezidents — par Nacionālo bibliotēku

Vakar, 26.janvārī, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis piedalījās forumā par Latvijas Nacionālās bibliotēkas celtniecības sabiedrisko nozīmi, kas noritēja Jaunajā Rīgas teātrī.

Valsts prezidents pauda savu atbalstu Nacionālās bibliotēkas kā latviešu gaismas pils celtniecībai, vēršot klātesošo uzmanību uz to, ka šajā sanāksmē un vēlāk diskusijās būtu aktīvi jāiesaistās parlamentam un attiecīgajām komisijām, lai tiktu panākta skaidrība, kā un ko darīt. G.Ulmanis runāja par mūsu spēju apliecināt savas tautas identitāti ar patiesām vērtībām, jaunu domāšanu, jauniem argumentiem un stratēģiju. Valsts prezidents akcentēja nepieciešamību izveidot kompaktu un ļoti spējīgu komisiju vai cilvēku grupu, kas turpmāk reāli nodarbosies ar šo jautājumu.

Valsts prezidenta preses dienests

Par Latviju izstādē “Expo '98"

Vakar, 26. janvārī, Ministru kabineta telpās ekonomikas ministrs Atis Sausnītis, klātesot kultūras ministrei Ramonai Umblijai, vides aizsardzības valsts ministram Indulim Emsim un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras ģenerāldirektoram Voldemāram Gavaram, parakstīja līgumu par Latvijas piedalīšanos Pasaules izstādē “Expo '98", kas šogad, no 22. maija līdz 30. septembrim, notiks Portugāles galvaspilsētā Lisabonā.

Konceptuālais lēmums par Latvijas līdzdalību šajā pasākumā un līdz ar to arī par 320 tūkstošu latu finansējumu, pēc divu gadu šaubīšanās Latvijas valdībā tika pieņemts tikai pagājušā gada nogalē. Tādēļ, kā informēja līguma parakstīšanas dalībnieki, kas vienlaikus ir arī izstādes rīkošanai izveidotās darba grupas locekļi, sagatavošanās darbam atlikuši vairs tikai daži mēneši un arī konkurss par Latvijas paviljona iekārtošanu un izstādes gaitas nodrošinājumu vēl nav noslēdzies.

Tomēr, kā uzsvēra Atis Sausnītis, Latvijas ģenerālkomisārs šajā izstādē, neraugoties uz novēloto lēmumu, 145 valstu konkurencē Latvijai izdevies savai ekspozīcijai iegūt telpas 60 hektāru lielās izstāžu kopteritorijas centrā, blakus Portugāles kaimiņvalsts Spānijas paviljonam un citu Eiropas Savienības valstu ekspozīciju ielokā.

Izstāde “Expo '98" būs visas pasaules valstu reprezentāciju vieta, nevis komercpasākums. Pēc Ata Sausnīša domām, svarīgākais uzdevums būs parādīt Latvijas savdabību, tādējādi piesaistot gan tūristu, gan potenciālo investoru interesi. Izstādes devīze šogad būs “Okeāns — mantojums nākotneiī, tādēļ uzsvars Latvijas ekspozīcijā tiks likts uz valsts atrašanos Baltijas jūras krastā — uz to, ka, Ramonas Umblijas vārdiem runājot, tieši caur ūdensceļiem Latvija vienmēr bijusi saistīta ar pasauli. Savukārt I. Emsis uzsvēra nepieciešamību ekspozīcijā izcelt Latvijas dabas unikalitāti un valsts realizēto vides politiku, tai skaitā saudzējošo attieksmi pret ūdeņiem.

Atbilstoši izstādes tematam tiek meklēti arī iespējamie izstādes dalībnieki. Jau tagad priekšlikumus pārstāvēt valsti Portugālē ir saņēmušas visas trīs Latvijas brīvostas, “Latvijas kuģniecībaī, Latvijas Attīstības aģentūra, lidosta “Rīgaī, Latvijas tūrisma firmas, zvejniecības uzņēmumi, kā arī Latvijas Olimpiskā komiteja. Latvijas paviljona reprezentācijas dienā — 24. jūnijā — klāt būs arī “Aldarisī un citi.

Kā paredz izstādes rīkotāji Portugālē, “Expo '98" apmeklētāju skaits kopumā sasniegs 16 miljonus. Vislielāko šīs skatītāju straumes interesi Latvijas puse cer piesaistīt tieši 24. jūnijā ar Latvijai raksturīgo saulgriežu tradīciju demonstrējumu. Kopīgajā līgošanā piedalīsies ap 50 cilvēku — pūtēju orķestris, deju kolektīvi un dziedātāji.

Dina Gailīte,

“LV" Saeimas un valdības lietu

redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!