• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas dokumenti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.1998., Nr. 21/22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46717

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas dokumenti

Vēl šajā numurā

27.01.1998., Nr. 21/22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iesniegumi

Par Sergeja Ļebedeva

kandidatūru pilsonības piešķiršanai

(Saeimas dok. nr.3653)

Pamatojoties uz š.g. 20. janvāra Pilsonības likuma izpildes komisijas sēdes lēmumu, izvirzām izskatīšanai Saeimas plenārsēdē priekšlikumu par Sergeja Ļebedeva uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Pilsonības likuma izpildes komisijas

1998. gada 20. janvārī priekšsēdētāja I.Kreituse

Izraksts no Pilsonības likuma izpildes komisijas 1998. gada 20. janvāra sēdes protokola nr. 42

Piedalījās: I.Kreituse, A.Prēdele, A.Pētersons, A.Seile, J.Lagzdiņš, Dz. Ābiķis, V.Dozorcevs, J.Strods, A.Golubovs, E.Bāns, J.Ādamsons, L.Ozoliņš.

Izskatīja: Komisijas sēdes slēgtajā daļā — par Sergeja Ļebedeva uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Nolēma: Sergeja Ļebedeva kandidatūra ar komisijas pozitīvu lēmumu tiek izvirzīta izskatīšanai Saeimas sēdē.

Pilsonības likuma izpildes komisijas preikšsēdētāja I.Kreituse

Ieteikumi

Mēs, zemāk parakstījušies 6. Saeimas deputāti, rekomendējam Sergeju Ļebedevu pilsonības piešķiršanai par šādiem īpašiem nopelniem Latvijas labā: augstā profesionālā līmenī risinot uzticētos uzdevumus, godam pildīja dienesta pienākumus Latvijai izšķirīgajās 1991. gada janvāra un augusta dienās: negatīvo seku likvidēšanā pēc OMON uzbrukumiem, svarīgos komandējumos Tjumeņā, Surgutā un Moldāvijā saistībā ar OMON darbību Latvijā.

Saeimas deputāti: Z.Čevers, J.Ādamsons, A.Krastiņš,

J.Kaksītis, A.Sausnītis, V.Dinēvičs,

1997. gada 13. novembrī V.Nagobads, V.Boka, L.Tenis, V.Stikuts

Iekšlietu ministrija lūdz jūs izskatīt un atbalstīt Latvijas pilsonības par īpašiem nopelniem piešķiršanu bijušajam iekšlietu sistēmas darbiniekam Sergejam Ļebedevam.

Atvaļinātais policijas pulkvežleitnants Sergejs Ļebedevs dzimis 1947. gadā Rīgā, krievs, augstākā juridiskā izglītība, 1979. gadā beidzis IeM Miniskas augstāko skolu. Dienests Latvijas iekšlietu iestādēs no 1970. gada saistīts ar dažādiem amatiem kriminālās meklēšanas struktūrvienībās Rīgā. Augstā profesionālā līmenī risinot uzticētos uzdevumus, būdams autoritatīvs kolēģu vidū, prasīgs un patiess, S.Ļebedevs godam pildīja dienesta pienākumus Latvijas valstij izšķirīgajās 1991. gada janvāra un augusta dienās: negatīvo seku likvidēšanā pēc OMON uzbrukumiem, svarīgos komandējumos Tjumeņā, Surgutā un Moldāvijā saistībā ar OMON darbību Latvijā.

Līdz piespiedu atvaļināšanai no dienesta 1994. gadā slimības dēļ S.Ļebedevs Policijas departamenta nodaļas cīņai ar smagiem noziegumiem priekšnieka amatā daudz paveicis cīņā pret noziedzību Latvijā un varētu pretendēt uz Latvijas pilsonības par īpašiem nopelniem piešķiršanu.

1997. gada 24. oktobrī Iekšlietu ministrs Z.Čevers

Autobiogrāfija

Es, Sergejs Ļebedevs, esmu dzimis 1947. gada 22. februārī kalpotāju ģimenē. 1954. gadā sāku mācīties Rīgas pilsētas 30. vidusskolā. Pēc vidusskolas 9. klases beigšanas 1964. gadā sāku strādāt motorūpnīcā “Sarkanā zvaigzneī un papildus mācījos vakarskolā. 1967. gadā tiku iesaukts dienēt padomju armijā un demobilizējos 1969. gada 1. decembrī. Dienēju civilās aizsardzības daļā. Pēc dienesta atgriezos strādāt motorūpnīcā “Sarkanā zvaigzneī salikšanas ceha meistara amatā.

1970. gada maijā stājos dienestā Iekšlietu ministrijā par Rīgas pilsētas Proletāriešu rajona Iekšlietu daļas rotas komandieri un pabeidzu dienēt 1994. gada 10. oktobrī, būdams Policijas departamenta Kriminālpolicijas pārvaldes sevišķi smago noziegumu atklāšanas nodaļas priekšnieka amatā ar dienesta pakāpi — policijas pulkvežleitnants. Dienesta laikā no 1974. gada līdz 1979. gadam neklātienē pabeidzu PSRS IeM Minskas augstskolu. 1980. gada septembrī Iekšlietu ministrijas 10 cilvēku grupas sastāvā biju nosūtīts komandējumā uz Afganistānas Demokrātisko Republiku, no tās atgriezos 1981. gada martā.

1972. gadā apprecējos ar Nonu Marašovu, ir divi bērni. 1994. gada novembrī pēc aiziešanas pensijā sāku strādāt un līdz šim strādāju sabiedrībā ar ierobežotu atbildību “SIMEKS SMSī par drošības dienesta priekšnieku. Sieva Nona Ļebedeva — mājsaimniece. Meita — Nastasja Osokina — sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Transbūvservissī juriskonsulte, precējusies. Dēls Maksims Ļebedevs — policijas darbinieks.

Rīgā 1997. gada 16. oktobrī S.Ļebedevs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!