• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 27. janvāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.1998., Nr. 23/24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46739

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijai ir daudz labu draugu un partneru Akreditācijā pie Valsts prezidenta Latvijas diplomāti

Vēl šajā numurā

28.01.1998., Nr. 23/24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 27. janvāra sēdē

Akceptēti grozījumi Tulkošanas un terminoloģijas centra nolikumā. Grozījumi izdarīti sakarā ar īpašu uzdevumu ministra Eiropas lietās amata likvidāciju un izdarītajiem grozījumiem Eiropas integrācijas biroja nolikumā, kā arī akceptēti grozījumi MK rīkojumā “Par Tulkošanas un terminoloģijas centra izveidi”, kas paredz, ka minētais centrs atrodas Eiropas integrācijas biroja pakļautībā.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā Teritorijas attīstības plānošanas likumprojektu. Likumprojekts izstrādāts, lai veicinātu ilgspējīgas attīstības politikas īstenošanu Latvijā un tās reģionos, nosakot valsts pārvaldes iestāžu, pašvaldību un citu plānošanas dalībnieku savstarpējās attiecības plānošanas procesā, attīstības plānu un teritorijas plānojumu veidus, to saturu un plānošanas principus, kā arī nosakot pamatnostādnes attīstības plānu un teritorijas plānojuma sabiedriskajai apspriešanai.

Tā kā vēstnieku rangā ieviesti divi jauni diplomātiskā un konsulārā dienesta amati — ģenerālinspektors un vēstnieks — akceptēts grozījumu projekts Diplomātiskā un konsulārā dienesta likumā.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Slovēnijas Republikas valdības līgumu par personu atpakaļuzņemšanu”.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Slovēnijas Republikas valdības līgumu par savstarpēju atteikšanos no vīzām”.

Valdība akceptēja “Noteikumus par Ventspils ostas robežas noteikšanu”. Ostas teritorijas kopplatība būs 2026,45 ha, to skaitā zeme — 1727,9 ha, ūdeņi — 298,55 ha.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā “Par aviāciju”. Paredzams, ka turpmāk likuma 97.pants tiks izteikts šādā redakcijā: “97.1 pants. Atbildība par personu nogādāšanu no ārvalstīm uz Latvijas Republiku vai no Latvijas Republikas uz ārvalstīm bez ieceļošanai attiecīgajā valstī derīgiem dokumentiem. Gaisa kuģu ekspluatants ir atbildīgs par to, lai no ārvalstīm uz Latvijas Republiku vai no Latvijas Republikas uz ārvalstīm netiktu pārvadātas personas bez ieceļošanai attiecīgajā valstī derīgiem dokumentiem. Gaisa kuģa ekspluatants, kas no ārvalstīm uz Latvijas Republiku vai no Latvijas Republikas uz ārvalstīm nogādājis personu bez ieceļošanai attiecīgajā valstī derīgiem dokumentiem, nodrošina šīs personas nogādāšanu atpakaļ un sedz visus izdevumus, kas saistīti ar tās aizturēšanu.”

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par Dzelzceļu sadarbības organizācijas nolīgumu par kombinēto pārvadājumu organizāciju un ekspluatāciju satiksmē starp Eiropu un Āziju”.

Akceptēti rīkojumi “Par valsts robežas joslas zemes Ludzas rajonā piešķiršanu Iekšlietu ministrijai” un “Par valsts robežas joslas zemes Krāslavas rajonā piešķiršanu Iekšlietu ministrijai”.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 15.aprīļa noteikumos nr.147 “Noteikumi par spirta un alkoholisko dzērienu kvalitāti un drošumu”. Grozījumi precīzāk skaidro terminu “gaistošu vielu koncentrācija”.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts Latvijas Civilprocesa kodeksā. Grozījumi paredz papildināt apgabaltiesām piekritīgo lietu uzskaitījumu ar lietām, kas saistītas ar Konkurences padomes lēmumu atcelšanu, ja juridiskas vai fiziskas personas apšauba to tiesiskumu.

Akceptēti noteikumi “Muzeju valsts pārvaldes nolikums”. Pārvalde ir Kultūras ministrijas pārraudzībā esoša valsts civiliestāde, kas savas kompetences ietvaros īsteno valsts kultūrpolitiku valsts, pašvaldību un privāto muzeju jomā. Noteikti pārvaldes uzdevumi un funkcijas, tiesības, struktūra, amatpersonas un finansu līdzekļi.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Kārtība, kādā izpildāma muitas procedūra — atteikšanās par labu valstij”. Noteikumi noteiks kārtību, kādā izpildāma muitas procedūra — atteikšanās par labu valstij, reglamentējot kārtību, kādā persona var atteikties no ārvalstu precēm par labu valstij, nemaksājot par tām muitas nodokli.

Akceptēti noteikumi “Maksātnespējīgo valsts uzņēmumu un maksātnespējīgo valsts kontrolēto statūtsabiedrību darbinieku prasījumu apmierināšanas kārtība”. Noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek veikta maksātnespējīgo valsts uzņēmumu un maksātnespējīgo valsts kontrolēto statūtsabiedrību darbinieku prasījumu apmierināšana gadījumos, kad likums “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju” un citi normatīvie akti paredz veikt šādus maksājumus, bet maksātnespējīgais valsts uzņēmums vai maksātnespējīgā valsts kontrolētā statūtsabiedrība nespēj veikt šīs samaksas. Līdzekļi darbinieku prasījumu apmierināšanai tiks iegūti, pārdodot par uzņēmējsabiedrībām pārveidojamo valsts uzņēmumu kapitāla daļas, kā arī valsts statūtsabiedrību kapitāla daļas.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 1.aprīļa noteikumos nr.117 “Noteikumi par Ministru prezidenta biedra J.Kaksīša pienākumiem un tiesībām”.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā likumprojekts “Par Dānijas Karalistes, Igaunijas Republikas, Somijas Republikas, Vācijas Federatīvās Republikas, Latvijas Republikas, Lietuvas Republikas, Polijas Republikas, Krievijas Federācijas un Zviedrijas Karalistes valdību līgumu par Baltijas jūras vides aizsardzības komisijas privilēģijām un imunitātēm”.

Izdarīti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 23.decembra noteikumos nr.432 “Degvielas aprites noteikumi”, paredzot svītrot noteikumu 76.punktu.

Ministru kabinets akceptēja grozījumus 1997.gada 21.maija rīkojumā nr.245 “Par hipotekārās kredītsistēmas izveidošanu”, papildinot vadības grupu ar: P.Eriksens — Finansu ministrija/Pasaules bankas Tehniskās vienības uzņēmējdarbības vadītājs.

Akceptēts rīkojums “Par valsts akciju sabiedrības “Latvijas Hipotēku un zemes banka” vadību”. Apstiprināta valsts akciju sabiedrības “Latvijas Hipotēku un zemes banka” padome šādā sastāvā: Vents Balodis — Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisija; Roberts Dilba — Saeimas Tautsaimniecības, agrārās un reģionālās politikas komisija; Arnis Lagzdiņš — Finansu ministrija/Pasaules bankas Tehniskās vienības direktors; Vija Gēme — Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Būvniecības departamenta direktore; Jevgēnijs Zaščerinskis — Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs; Guntis Grūbe — Valsts zemes dienesta ģenerāldirektors, un Valdis Nagobads — Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs. Par valsts a/s “Latvijas Hipotēku un zemes banka” padomes priekšsēdētāju apstiprināt A.Lagzdiņu, par padomes priekšsēdētāja vietnieku — J.Zaščerinski. Noteikt, ka valsts a/s “Latvijas Hipotēku un zemes banka” padomes locekļi veic arī minētās sabiedrības valsts pilnvarnieku un akcionāru pilnsapulces funkcijas. Apstiprināta valsts a/s “Latvijas Hipotēku un zemes banka” valde šādā sastāvā: I.Feiferis, J.Lujāns, R.Paņko, J.Krieviņš, A.Laicāne un I.Lejasisaka, par valdes priekšsēdētāju apstiprināts I.Feiferis.

Valdības sēdē izskatīts jautājums “Par Ministru kabineta atbildes rakstu Satversmes tiesai” un akceptēts finansu ministra Roberta Zīles iesniegtais atbildes raksta projekts.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!