• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1998. gada 27. janvāra noteikumi Nr. 29 "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 15.aprīļa noteikumos nr.147 "Noteikumi par spirta un alkoholisko dzērienu kvalitāti un drošumu"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.1998., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46754

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.30

Muzeju valsts pārvaldes nolikums

Vēl šajā numurā

29.01.1998., Nr. 25

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 29

Pieņemts: 27.01.1998.

RĪKI
Tiesību aktu un oficiālo paziņojumu oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā. Piedāvājam lejuplādēt digitalizētā laidiena saturu (no Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājuma).

Ministru kabineta noteikumi Nr. 29

Rīgā 1998.gada 27.janvārī (prot. nr.4 13 .§)

Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 15.aprīļa noteikumos nr.147 "Noteikumi par spirta un alkoholisko dzērienu kvalitāti un drošumu"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pārtikas aprites kārtību un uzraudzību" 18.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 1997.gada 15.aprīļa noteikumos nr.147 "Noteikumi par spirta un alkoholisko dzērienu kvalitāti un drošumu" (Latvijas Vēstnesis, 1997, 99.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt pielikuma 2.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.4. gaistošo vielu koncentrācija (gaistošo vielu,  izņemot etilspirtu un metilspirtu, saturs alkoholiskajā dzērienā, kas iegūts, tikai destilējot vai pārdestilējot lietoto izejmateriālu) rumā ar nosaukumu "Rhum de la Martinique", "Rhum de la Guadeloupe", "Rhum de la Reunion", "Rhum de la Guyane" (šie nosaukumi var būt papildināti ar vārdu "traditionne"), "Ron de Malaga", "Ron de Granada", "Rum de Madeira" ne mazāk kā 2250,0 mg/dm3 100 % etilspirta".

2. Izteikt pielikuma 5.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.4. gaistošo vielu koncentrācija (gaistošo vielu, izņemot etilspirtu un metilspirtu, saturs alkoholiskajā dzērienā, kas iegūts, tikai destilējot vai pārdestilējot lietoto izejmateriālu) ne mazāk kā 1250,0 mg/dm3 100 % etilspirta".

3. Izteikt pielikuma 6.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.1. ražots no vīna spirta, sajaukts vai nesajaukts ar vīna destilātu (vīna destilāts - alkoholisks šķidrums, kas ražots no vīna, to destilējot, ar spirta koncentrāciju, kas mazāka par 94,8 tilpuma %, un saglabātu izejmateriālu garšu un smaržu), vismaz vienu gadu briedināts ozolkoka tvertnēs vai vismaz sešus mēnešus - ozolkoka mucās, kuru tilpums ir mazāks par 1000 litriem. Ražojot Latvijā, pieļaujama pārtikas etilspirta pievienošana, aromatizēšana ar dabiskajiem vai tiem identiskiem aromatizētājiem un augu valsts izcelsmes ekstraktiem, kā arī pieļaujama zemāka gaistošo vielu koncentrācija proporcionāli lietotajam vīna spirta daudzumam destilāta ne vairāk kā 50 % no gatava produkta tilpuma".

4. Izteikt pielikuma 6.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.3. gaistošo vielu koncentrācija (gaistošo vielu, izņemot etilspirtu un metilspirtu, saturs alkoholiskajā dzērienā, kas iegūts, tikai destilējot vai pārdestilējot lietoto izejmateriālu) ne mazāk kā 1250,0 mg/dm3 100 % etilspirta".

Ministru prezidents G.Krasts

Labklājības ministrs V.Makarovs

Tiesību aktu un oficiālo paziņojumu oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!