• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zviedrijas Karalistes aizsardzības ministrs Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.1998., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46778

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.22

Grozījums Ministru prezidenta 1996.gada 27.decembra rīkojumā nr.340 "Par darba grupu Latvijas Republikas un Svētā Krēsla līguma par Romas katoļu baznīcas juridisko statusu Latvijas Republikā sagatavošanai"

Vēl šajā numurā

29.01.1998., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Diplomātija

Zviedrijas Karalistes aizsardzības ministrs Latvijā

Mūsu valstī divas dienas oficiālā vizītē atradās Zviedrijas Karalistes

aizsardzības ministrs Bjerns fon Sīdovs (Björn von Sydov).

Bjerns fon Sīdovs dzimis 1945. gada 26. novembrī. 1969. gadā beidzis Stokholmas universitāti. Ir politisko zinātņu doktors.

No 1970. līdz 1974. gadam fon Sīdovs strādājis par bibliogrāfu un premjerministra Tāges Erlandera komandas ekspertu, rediģējot premjera memuārus. Pēc tam Bjerns fon Sīdovs bijis politoloģijas lektors Stokholmas universitātē un Solnas municipālais padomnieks.

1983. gadā Bjerns fon Sīdovs ievēlēts par Zviedrijas Sociāldemokrātu partijas Solnas organizācijas priekšsēdētāju. Vēlāk viņš pildījis arī vairākus citus sabiedriskus amatus Solnā.

1986. gadā Bjerns fon Sīdovs studiju nolūkā apmeklējis ASV. No 1988. līdz 1991. gadam vadījis Zviedrijas premjerministra plānošanas biroju un 1992. gadā atkal studiju nolūkos apmeklējis ASV.

Kopš 1994. gada Bjerns fon Sīdovs ir Zviedrijas parlamenta deputāts un parlamenta pastāvīgās Konstitūcijas komitejas loceklis. No 1994. līdz 1996. gadam bijis arī Dabas aizsardzības komitejas loceklis, no 1995. līdz 1996. gadam — arī projekta “ES '96" komitejas loceklis.

1996. un 1997. gadā Bjerns fon Sīdovs bija Zviedrijas tirdzniecības ministrs Rūpniecības un tirdzniecības ministrijā. Kopš pērnā gada — Zviedrijas Karalistes aizsardzības ministrs.

Aizvakar Zviedrijas aizsardzības ministrs tikās ar Valsts prezidentu Gunti Ulmani, ārlietu ministru Valdi Birkavu un Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku vadības pārstāvjiem. Bjerns fon Sīdovs apmeklēja arī Saeimu, kur tikās ar Aizsardzības un iekšlietu komisijas locekļiem un nolasīja lekciju “Aizsardzības plānošana pārmaiņu laikmetā”.

Tiekoties ar mūsu valsts Aizsardzības ministrijas un NBS vadības pārstāvjiem, tika izskatīti jautājumi saistībā ar līdzšinējo Latvijas un Zviedrijas sadarbību aizsardzības jomā, kā arī šīs sadarbības perspektīvas nākotnē. Pārrunāta arī sadarbības attīstība Baltijas jūras reģiona ietvaros, daudzpusējie projekti BALTRON, BALTBAT, BALTNET un BALTDEFCOL, kā arī sadarbība NATO programmas “Partnerattiecības mieram” ietvaros.

Vakar Zviedrijas aizsardzības ministrs apmeklēja Baltijas miera uzturēšanas spēku bataljonu (BALTBAT) Ādažos un Zemessardzes 2. brigādes štābu Cēsīs, kā arī preses konferencē (sīkāk — 8.lpp.) tikās ar žurnālistiem.

Jānis Ūdris,

“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!