• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - Ministru prezidents. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.1998., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46810

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas rajons jau sāk. Kurš būs nākamais ?

Vēl šajā numurā

05.02.1998., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — Ministru prezidents

Vakar, 4. februārī, Rīgas pilī noritēja Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa un Ministru prezidenta Guntara Krasta iknedēļas darba tikšanās.

Tās laikā aizsākta saruna par gatavošanos Latvijas 80 gadu jubilejas svinībām, pārrunājot iespējamo šai nozīmīgajai gadskārtai veltīto pasākumu programmu valstī.

G.Ulmanis iepazīstināja G.Krastu ar saviem ierosinājumiem, kuri paredz, ka pasākumu programma aptver visus Latvijas novadus, aicinot uz sadarbību pašvaldības, izglītības un mākslas iestādes, visus Latvijas iedzīvotājus. Liela daļa pasākumu veltīta jaunatnes nacionāli patriotiskās apziņas un pilsoniskas sabiedrības veidošanai Latvijā.

Tikšanās gaitā pārrunāti jautājumi saistībā ar “Latvenergo” un “Latvijas kuģniecības” privatizāciju. Apspriesta vienotas informācijas sistēmas (VITA) veidošana valstī, kā arī Latvijas austrumu robežas būves gaita.

Runājot par jaunās Nacionālās bibliotēkas ēkas celtniecību, nolemts, ka tuvākajā laikā Ministru kabinetā par šo jautājumu tiks rīkota darba apspriede, pēc tam Rīgas pilī notiks sanāksme par sabiedrisko fondu veidošanu. Pārrunātas sociālās problēmas, vēršot uzmanību uz to, kā valstī darbojas pensiju sistēma.

Sarunas laikā skarts jautājums par iespējamo pilsonības piešķiršanu bērniem, kuri dzimuši Latvijā pēc neatkarības atgūšanas. Lai izšķirtos par galīgo lēmumu parlamentā, ir nepieciešama izvērsta diskusija sabiedrībā.

Sarunā skarti arī vairāki ārpolitikas aspekti.

— ģenerālprokurors

Vakar, 4.februārī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar ģenerālprokuroru Jāni Skrastiņu.

Tikšanās gaitā ģenerālprokurors informēja Valsts prezidentu par “Latvenergo” un Stendzenieka lietas izmeklēšanas gaitu. G.Ulmanis interesējās par šo lietu virzību un to, kā lietu izmeklēšanas gaita varētu ietekmēt politisko situāciju valstī kopumā. J.Skrastiņš apliecināja, ka ķenerālprokuratūrā saistībā ar dotajām lietām notiek aktīvs darbs. Valsts prezidents uzsvēra nepieciešamību izgaismot tos šo lietu iespējamos aspektus, kas skar politiķu ētiku un atbildību.

— akcijas “Nepaej garām” labdari

Vakar, 4.februārī, Valsts prezidenta Jūrmalas rezidencē notika pasākums, kurā Aina Ulmanes kundze bija lūgusi uz tikšanos Latvijas Bērnu fonda akcijas “Nepaej garām!” labdarus un atbalstītājus.

Pasākuma laikā pārrunāti akcijas rezultāti, izvērtētas nākotnes ieceres, kā arī notika iespaidu un pieredzes apmaiņa par labdarības nozīmi un izpratnes par to veicināšanu sabiedrībā.

Pasākumā uzstājās bērnu vokālās studijas “Knīpas un knauķi” dalībnieki, kuri arī piedalījās akcijā “Nepaej garām”.

Uz tikšanos bija aicināti labklājības ministrs V.Makarovs, Latvijas Bērnu fonds, a/s “Laima”, a/s “Dzintars”, firma “Tex Color”, SIA “Mikrofona ieraksti”, “Latvijas Unibanka”, SIA “Admirāļu klubs”, “LMT”, “Elektrolux Latvia”, “Rīgas piensaimnieks”, būvmateriālu veikals “MNL”, SIA “Amaija”, v/u “Latvijas loto”, SIA “Man–Tess”, SIA “Joker”, advokātu birojs “Lejiņš, Edžiņš, Klebais un Vonsovičs”, SIA “Philips Latvia”, “DHL International”, a/s “Latvijas finieris”, “Lukoil Baltija Group”, Rīgas Tirdzniecības osta, “Knauf Marketing Riga”, apgāds “Zvaigzne ABC”, a/s “8 CBR”, firma “Elsana”, kā arī komponists Jānis Lūsēns, dzejnieks Normunds Beļskis, dziedātāji Ilze Purmaliete un Zigfrīds Muktupāvels.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!