• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija un Čehija - kultūras un ekonomikas tuvībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.1998., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46844

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta un Ministru prezidenta tikšanos Par robežlīgumu ar Krieviju Par Eiropas konvencijas ratifikāciju Par sadarbibu ar Izraelu Par uzbrukumu Gruzijas prezidentam Riga pasaules mantojuma

Vēl šajā numurā

12.02.1998., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija un Èehija — kultûras un ekonomikas tuvîbâ

Kopð otrdienas, 10.februâra, Latvijâ trîs dienu oficiâlâ vizîtç uzturas

Èehijas Republikas Senâta priekðsçdçtâja Petra Pitharta vadîtâ delegâcija

S1.JPG (14072 BYTES) S2.JPG (12977 BYTES)

S4.JPG (6785 BYTES) S3.JPG (10026 BYTES)

Vakar, 11.februârî, Èehijas Republikas Senâta priekðsçdçtâjs Petrs Pitharts un vçstniece Latvijâ Jaroslava Jeslinkova vizîtçs pie ...

... Valsts prezidenta Gunta Ulmaòa ... Saeimas priekðsçdçtâja Alfreda Èepâòa

— pie Valsts prezidenta

Vakar, 11.februârî, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikâs ar Èehijas Senâta priekðsçdçtâju Petru Pithartu.

Tikðanâs laikâ pârrunâta Èehijas un Latvijas divpusçjo attiecîbu attîstîbas perspektîva un uzsvçrts, cik draudzîgas, lietiðías un labvçlîgas ir Èehijas un Latvijas savstarpçjâs attiecîbas. Atzîts, ka viens no divpusçjâs sadarbîbas svarîgâkajiem jautâjumiem ir sadarbîba droðîbas politikas jomâ. Akcentçta nepiecieðamîba intensificçt kontaktus starp abu valstu biznesa un finansu aprindâm.

Èehijas Senâta priekðsçdçtâjs atzîmçja, ka viòa vizîtes mçríis ir sarunu gaitâ ar Latvijas politiíiem rast dziïâku izpratni par optimâla Èehijas un Latvijas savstarpçjo attiecîbu modeïa veidoðanu nâkotnç. Pârrunâtas savstarpçjâs sadarbîbas iespçjas ceïâ uz ES, kâ arî abu valstu centieni integrçties transatlantiskajâs struktûrâs. G.Ulmanis pastâstîja P.Pithartam par Latvijas attiecîbâm ar kaimiòvalstîm.

Tikðanâs gaitâ pârrunâta arî sabiedrîbas integrâcija un harmonizâcija. Valsts prezidents nodeva sveicienus Èehijas prezidentam Vâclavam Havelam, tika pârrunâta arî G.Ulmaòa iespçjamâ vizîte Èehijâ.

Valsts prezidenta preses dienests

— pie Saeimas priekðsçdçtâja

Vakar, 11.februârî, Saeimas priekðsçdçtâjs Alfreds Èepânis un Saeimas sekretârs Indulis Bçrziòð tikâs ar Èehijas Republikas Senâta priekðsçdçtâja Petra Pitharta vadîto Èehijas parlamenta delegâciju, kas ieradusies Latvijâ oficiâlâ trîs dienu vizîtç.

A.Èepânis izteica gandarîjumu par Èehijas parlamenta delegâcijas ieraðanos Saeimas namâ un apliecinâja, cik bûtiski Latvijai ir uzturçt un attîstît partnerattiecîbas ar Èehiju kâ vienu no nozîmîgâkajiem mûsu valsts partneriem Viduseiropâ. Par Latvijas un Èehijas attiecîbu aktivizçðanos liecina bieþâs abu valstu amatpersonu tikðanâs. Paredzçts, ka ðogad uz Èehiju dosies Latvijas prezidents Guntis Ulmanis, aprîlî Latvijâ gaida ierodamies Èehijas ârlietu ministru un ðî gada pirmajâ pusç — Èehijas lauksaimniecîbas ministru. Nozîmîgs fakts abu valstu sadarbîbâ ir tas, ka ar Èehiju parakstîti visi ekonomiskie pamatlîgumi, ieskaitot brîvâs tirdzniecîbas lîgumu, starp abâm valstîm spçkâ ir bezvîzu reþîms. Latvijas puse ir ieinteresçta tuvâkajâ laikâ aktivizçt darbu pie lîguma par gaisa satiksmi, jautâjumâ par sadarbîbu terorisma, starptautiskâs un organizçtâs noziedzîbas un narkotiku izplatîbas apkaroðanâ, kâ arî pie lîguma par tiesisko palîdzîbu un tiesiskajâm attiecîbâm civilajâs, ìimenes un kriminâllietâs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!