• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 1998.gada 12.februara sedes darba kartiba. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.1998., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46858

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kārtējā sēdē

Vēl šajā numurā

12.02.1998., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima

Saeimas 1998.gada 12.februara

sedes darba kartiba

Sçdes sâkums — pulksten 17.30

Sçdes darba kârtîbâ iekïautie deputâtu jautâjumi no nr.1 lîdz nr.23 publicçti "Latvijas Vçstneða" 29.janvâra numurâ 25, 5.lpp.; no nr.24 lîdz nr. 26. publicçti "Latvijas Vçstneða" 5.februâra numurâ 31, 3.lpp.

27. Jautâjums nr.336 (Steidzams)

Deputâti J.Kalviòð, A.Kirðteins, A.Krastiòð, P.Kïaviòð, A.Naglis —

Ministru prezidentam G.Krastam,

ârlietu ministram V.Birkavam:

Par cilvçktiesîbu pârkâpumiem Krievijâ cilvçktiesîbu jomâ

Ievçrojot, ka Krievijas Federâcijâ dzîvo ap 70 000 latvieðu un pçdçjâs latvieðu skolas tika vardarbîgi slçgtas 1938.gadâ, kâ arî Krievijas valdîbas ierosinâjumu robeþlîgumu parakstît tikai kopâ ar pârçjo jautâjumu atrisinâðanu, lûdzam jûs atbildçt uz ðâdiem jautâjumiem;

1) Vai MK, apsprieþot starpvaldîbu komisijas uzdevumus, ir iekïâvis jautâjumu par latvieðu skolu atvçrðanu Krasnojarskas apagbala Suhanojas un Lejas Bulânu ciemos, Omskas apagabala Augðbebru un Riþkovas ciemos, Baðkîrijâ — Arhlatvieðu ciemâ, kâ arî atseviðíu klaðu atvçrðanu Maskavâ, Sanktpçterburgâ, Magadanâ, Tomskâ un Krasnojarskâ?

2) Vai EDSO augstais komisârs mazâkumtautîbu jautâjumos Maks van der Stûls ir informçts par cilvçktiesîbu pârkâpumiem Krievijâ izglîtîbas jomâ?

3) Kâ Ârlietu ministrija ir reaìçjusi uz Krievijas vçstniecîbas konsulârâs nodaïas vadîtâja A.Rilova darbîbu, vairâkus mçneðus aizkavçjot vîzu latvieðu skolotâjai T.Heidemanei un atklâti izsakoties, ka tâdi skolotâji Krievijai nav vajadzîgi?

Jautâjuma steidzamîbas motivâcija: Sâktas sarunas ar Krieviju, aizmirstot par Krievijâ dzîvojoðo latvieðu izglîtîbas problçmâm.

 

28. Jautâjums nr.337 (Steidzams)

Deputâti K.Èerâns, U.Veldre, J.Mauliòð, I.Liepa, O.Kostanda —

izglîtîbas un zinâtnes ministram J.Celmiòam:

Kâ izglîtîbas un zinâtnes ministrija nodroðina Saeimas pieòemtâs Deklarâcijas par Latvijas okupâciju atspoguïojumu skolu mâcîbu saturâ un jaunatnes audzinâðanâ?

Lûdzam Jûs informçt deputâtus, kâ Izglîtîbas un zinâtnes ministrija nodroðina Saeimas pieòemtâs Deklarâcijas par Latvijas okupâciju atspoguïojumu skolu mâcîbu saturâ un jaunatnes audzinâðanâ.

Kad IZM nodroðinâs to, lai Deklarâcijas teksts tiktu iespiests skolu mâcîbu grâmatâs, tâdçjâdi panâkot, lai katrs skolçns to dziïi un sistemâtiski apgûtu?

Jautâjuma steidzamîbas motivâcija: Nepiecieðama konkrçta rîcîba Deklarâcijas par Latvijas okupâciju praktiskai iedzîvinâðanai un okupâcijas seku pârvarçðanai.

 

29. Jautâjums nr.338

Deputâti A.Bartaðeviès, J.Urbanoviès, L.Staðs, A.Golubovs, M.Bekasovs —

ârlietu ministram V.Birkavam:

Par 1995.gada 11.maijâ parakstîto Vispârçjo konvenciju par nacionâlo minoritâðu aizsardzîbu

A.cien. ministra kungs! 1995.gada 11.maijâ Jûs, cien. Birkava kungs, Latvijas vârdâ parakstîjât Vispârçjo konvenciju par nacionâlo minoritâðu aizsardzîbu. 1998.gada februârî augðminçtâ konvencija stâjâs spçkâ, jo to ratificçja valstu nepiecieðamais skaits.

Lûdzu jûs atbildçt uz ðâdiem jautâjumiem:

1. Kad LR Ârlietu ministrija bûs gatava iesniegt Saeimâ likumprojektu par Vispârçjâs konvencijas par nacionâlo minoritâðu aizsardzîbu ratifikâciju?

2. Kâdi pasâkumi, tai skaitâ, kâdi likumu labojumi, izstrâdâti Jûsu vadîtajâ ministrijâ, lai novçrstu pretrunas starp Konvencijas noteikumiem un LR likumiem?

 

30. Jautâjums nr.339 (Steidzams)

Deputâti K.Èerâns, O.Kostanda, J.Kazâks, E.Zelgalvis, I.Liepa —

vides aizsardzîbas un reìionâlâs attîstîbas ministram A.Gorbunovam,

vides aizsardzîbas valsts ministram I.Emsim:

Kâda ir motivâcija Vides aizsardzîbas un reìionâlâs attîstîbas ministrijas rîcîbai, iegâdâjoties kapitâla daïas 10% SIA "Getliòi — Eko"?

Lûdzam atbildçt uz ðâdiem jautâjumiem:

1. Kâda ir motivâcija VARAM rîcîbai, iegâdâjoties kapitâla daïas 10% SIA "Getliòi — Eko"?

2. Ko VARAM ir ieguldîjusi SIA "Getliòi — Eko", lai iegûtu ðî kapitâla daïas?

3. Kas Vides aizsardzîbas un reìionâlâs attîstîbas ministrijâ vai valdîbâ un uz kâda likuma pamata ir pieòçmis lçmumu par minçto 10% kapitâla daïu iegâdi SIA "Getliòi — Eko"?

4. Vai valdîba uzskata par likumîgu Rîgas Domes 23.12.97. lçmumu dâvinât SIA "Geltiòi — Eko" tai piederoðâs 980 kapitâla daïas uzòçmumâ SIA "Getliòi — 2"? Kâds likums atïauj paðvaldîbâm dâvinât savu mantu treðajâm personâm?

Jautâjuma steidzamîbas motivâcija: Nav pieïaujama nelikumîga rîcîba ar valsts mantu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!