• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 17. februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.1998., Nr. 42/43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46884

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 17. februāra sēdes

Vēl šajā numurā

18.02.1998., Nr. 42/43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

valdiba

Ministru kabineta 17. februāra sēdē

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībām) 1998. gadā tiek segti izdevumi par degvielas uzpildes staciju aprīkošanu ar elektroniskajām kases sistēmām". Tie paredz, ka uzņēmumam, kas reģistrēts kā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksātājs un kam ir speciāla atļauja mazumtirdzniecībai ar degvielu, PVN maksājumi valsts budžetā 1998. gadā tiek samazināti par to izdevumu summu, kas bija nepieciešama degvielas uzpildes staciju aprīkošanai ar elektroniskajām kases sistēmām līdz 1998. gada 1. janvārim.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā atmaksājams akcīzes nodoklis naftas produktiem, ja naftas produkti tiek izmantoti par izejvielu vai par kurināmo", kuri nosaka kārtību, kādā uzņēmumiem un citām juridiskām personām atmaksājams akcīzes nodoklis naftas produktiem, ja uzņēmumi naftas produktus izmanto par kurināmo siltuma ieguvei apkurei, elektroenerģijas ražošanai vai siltuma enerģijas ieguvei produkcijas ražošanas tehnoloģiskajam procesam un kā izejvielu produkcijas ražošanas (pārstrādes) tehnoloģiskajā procesā.

Valdība akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā masu informācijas līdzekļiem piemērojams pievienotās vērtības nodoklis un muitas nodoklis". Ar PVN un muitas nodokli netiek aplikti šādi masu informācijas līdzekļi: avīzes un žurnāli, kuri iznāk ne retāk kā reizi trijos mēnešos un kuru vienreizējā tirāža pārsniedz 100 eksemplārus, un minēto avīžu un žurnālu pielikumi, kuri iznāk retāk nekā reizi trijos mēnešos, audiovizuālie ieraksti un programmas, kas paredzētas publiskai izplatīšanai, kabeļtelevīziju un kabeļradio pārraidītie raidījumi (abonentmaksa) un informācijas aģentūru paziņojumi.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā ar pievienotās vērtības nodokli apliekama starpniecības (komisijas) atlīdzība preču komisijas tirdzniecībā". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā ar pievienotās vērtības nodokli apliekama starpniecības (komisijas) atlīdzība par fizisko personu īpašumā esošo lietoto preču vai fizisko personu pašu ražoto nepārtikas preču komisijas tirdzniecību. Tie nav piemērojami atlīdzībai, kas saņemta par tādu lietotu preču tirdzniecību, kuras ievestas no ārvalstīm pārdošanai.

Akceptēts Ministru kabineta rīkojums "Par valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamā īpašuma aģentūra" pamatkapitālu". Rīkojums paredz samazināt aģentūras pamatkapitālā iekļauto valsts nekustamo īpašumu vērtību par 642 884 latiem un palielināt pamatkapitālu ar naudas līdzekļiem 110 468 latu vērtībā.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Ministriju iekārtas likumā. Grozījumu projekts paredz devīto pantu izteikt šādā redakcijā: "9. pants. Ministrijas valsts sekretārs pēc saskaņošanas ar ministru nodrošina racionālas struktūras izveidošanu attiecīgajā ministrijā un vada ministrijas administratīvo darbu. Izmaiņas ministrijas struktūrā jāpublicē "Latvijas Vēstnesī". Valsts sekretāram var būt vietnieki. Valsts sekretāru ar savu rīkojumu ieceļ amatā un atbrīvo no amata ministrs", un "10. pants. Ministrijas centrālajā aparātā pamatstruktūrvienības ir departamenti un patstāvīgās nodaļas, kuras izveido, reorganizē vai likvidē ar ministrijas valsts sekretāra rīkojumu un kuras ir tieši pakļautas valsts sekretāram vai viņa vietniekam. Departamenta un patstāvīgo nodaļu vadītāji ir pakļauti valsts sekretāram vai viņa vietniekam. Departamentu sastāvā var būt nodaļas, kuru vadītāji ir tieši pakļauti departamenta direktoram. Departamentu un patstāvīgo nodaļu nolikumus apstiprina valsts sekretārs."

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības līgumu par kapitālieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību".

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā". Grozījumi izstrādāti, lai atvieglotu ieceļošanu Latvijas Republikā oficiālajām Eiropas Komisijas un Eiropas Savienības dalībvalstu amatpersonām, kas ceļošanai izmanto Eiropas Komisijas un šīs organizācijas dalībvalstu diplomātiskās un dienesta pases.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Zinātņu akadēmijas Neorganiskās ķīmijas institūta reorganizāciju". Institūts tiks iekļauts kā patstāvīga struktūrvienība ar juridiskas personas tiesībām Rīgas Tehniskajā universitātē.

Akceptēti noteikumi "Satiksmes ministrijas nolikums".

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Ārvalstnieku un bezvalstnieku nodarbināšanas kārtība Latvijas Republikā". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā ārvalstnieki un bezvalstnieki, kuriem nav pastāvīgās uzturēšanās atļaujas, neatkarīgi no viņu legālas ieceļošanas un uzturēšanās pamata (termiņuzturēšanās atļauja, speciālā vīza) var strādāt Latvijas Republikā.

Akceptēti un nosūtīti izskatīšanai Saeimā grozījumu projekti likumos "Par narkotisko un psihotropo vielu likumīgās aprites kārtību" un "Par prekursoriem". Grozījumi izstrādāti, lai harmonizētu likumus ar "Farmācijas likumu", lai precizētu atbildīgās institūcijas par narkotisko un psihotropo vielu likumīgo apriti, kā arī lai novērstu likumos esošās nepilnības.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996. gada 9. oktobra rīkojumā nr. 404 "Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts zāļu aģentūra" padomi un ģenerāldirektoru". Par padomes priekšsēdētāju iecelts veselības valsts ministrs Viktors Jaksons.

Akceptēti "Noteikumi par rūpniecisko zveju Latvijas Republikas teritoriālajos jūras ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī". Tie noteiks kārtību, kādā Latvijas un ārvalstu fiziskās un juridiskās personas veic rūpniecisko zveju Latvijas Republikā teritoriālajos ūdeņos, ekonomiskās zonas ūdeņos un Rīgas jūras līcī, kā arī nosaka rūpnieciskajā zvejā iegūstamo zivju resursu uzskaites un aizsardzības nosacījumus.

Valdība akceptēja un nosūtīja Saeimai grozījumu projektus likumos "Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937. gada Civillikuma ģimenes tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un kārtību" un Civillikumā. Grozījumi noteiks, ka turpmāk laulāto mantisko attiecību reģistru kārtos Latvijas Uzņēmumu reģistrs.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par valsts dzīvojamo māju nodošanu privatizācijai". Saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" 74. pantu Centrālajai dzīvojamo māju privatizācijas komisijai privatizācijai nodotas 243 valsts dzīvojamās mājas vai zemesgrāmatā ierakstītie nekustamie īpašumi.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Uzbekistānas Republikas valdības nolīgumu par sadarbību standartizācijas, metroloģijas un sertifikācijas jomā".

Akceptēts rīkojums "Par J. Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas reorganizāciju". Saskaņā ar Izglītības likuma 1. panta 3. punktu paredzēts reorganizēt J. Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu un uz tās bāzes izveidot vidējo speciālo izglītības iestādi — J.Rozentāla Rīgas mākslas koledžu.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Konvenciju par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu, meklēšanu, izņemšanu un konfiskāciju". Konvencijas galvenais mērķis ir veicināt starptautisko sadarbību jautājumos, kas saistīti ar visa veida noziegumu, kas rada ievērojamus ienākumus, it īpaši narkotiku un ieroču tirdzniecības, terorisma un tirdzniecības ar cilvēkiem, izmeklēšanā un šo noziegumu rezultātā gūto ienākumu meklēšanā un konfiscēšanā.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas, Lietuvas Republikas uan Amerikas Savienoto Valstu partnerības hartā paredzēto institūciju vadītājiem".

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts Latvijas Administatīvo pārkāpumu kodeksā. Grozījumu projekts paredz, ka par personu pārvadāšanu no ārvalstīm uz Latviju vai no Latvijas uz ārvalstīm bez attiecīgā valstī derīgiem dokumentiem, ko veicis gaisakuģa ekspluatants vai pārvadātājs pa jūru, uzliek naudas sodu līdz divsimt piecdesmit latiem.

Akceptēts rīkojums "Par īpaši atbalstāmā reģiona statusa piešķiršanu". Īpaši atbalstāmā reģiona statuss piešķirts Jelgavas pilsētai.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997. gada 27. marta noteikumos nr. 109 "Dzīvnieku kaušanas noteikumi". Tiek papildināts 1. punkts aiz vārda "dzīvnieku" ar šādu tekstu: "izņemot trušu un mājputnu". Grozījumi 4. punktā paredz noteikt, ka pilsētās vai pagastos, kuru teritorijā nav kautuves, Valsts veterinārais dienests ir tiesīgs līdz 1998. gada 31. decembrim atļaut mājas apstākļos kautos dzīvniekus (aitas, kazas, cūkas, teļus līdz 2 mēnešu vecumam) realizēt tirgos, kur ir pastāvīga valsts veterinārā uzraudzība.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Itālijas Republikas valdības vienošanos par attiecību un kontaktu attīstību militārās sadarbības jomā".

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par to bijušās PSRS pilsoņu statusu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības". Grozījumi likumā nepieciešami, lai precīzi definētu likuma subjektus un tādēji sakārtotu tiesību normas attiecībā uz bijušās PSRS pilsoņiem, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Anatolija Gorbunova sniegto informāciju "Par nepieciešamo finansu līdzekļu no 1998. gada valsts budžeta piešķiršanu Alokstes upes plūdu seku likvidēšanai Liepājas rajona Lažas pagastā". No Finansu ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Liepājas rajona Lažas pagastam plūdu seku likvidēšanai un pretplūdu piesardzības pasākumu veikšanai piešķirti 18 000 lati.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!