• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1998. gada 17. februāra noteikumi Nr. 49 "Kārtība, kādā uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) 1998.gadā tiek segti izdevumi par degvielas uzpildes staciju aprīkošanu ar elektroniskajām kases sistēmām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.1998., Nr. 44/45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46902

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.50

Kārtība, kādā atmaksājams akcīzes nodoklis naftas produktiem, ja naftas produkti tiek izmantoti par izejvielu vai par kurināmo

Vēl šajā numurā

19.02.1998., Nr. 44/45

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 49

Pieņemts: 17.02.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Precizēts 24.02.1998., Latvijas Vēstnesis Nr.48/49 (1109/1110)

Ministru kabineta noteikumi Nr. 49

Rīgā 1998.gada 17.februārī (prot. nr.7 1.§)

Kārtība, kādā uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) 1998.gadā tiek segti izdevumi par degvielas uzpildes staciju aprīkošanu ar elektroniskajām kases sistēmām

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pievienotās vērtības nodokli"
Pārejas noteikumu 5.punktu

 

1. Uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai), kas reģistrēts kā pievienotās vērtības nodokļa maksātājs un kam ir speciāla atļauja (licence) mazumtirdzniecībai ar degvielu, pievienotās vērtības nodokļa maksājumi valsts pamatbudžetā 1998.gadā tiek samazināti par to izdevumu summu, kas bija nepieciešama degvielas uzpildes staciju aprīkošanai ar elektroniskajām kases sistēmām līdz 1998.gada 1.janvārim.

2. Pievienotās vērtības nodokļa maksājumi samazināmi par izdevumu summu, kas nepārsniedz 1500 latu par katru ar elektroniskajām kases sistēmām aprīkoto degvielas uzpildes staciju, kura savu darbību uzsāka līdz 1996.gada 31.janvārim un nebija aprīkota ar elektroniskajām kases sistēmām.

3. Uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) izdevumus par iegādātajām un uzstādītajām elektroniskajām kases sistēmām sedz pēc elektronisko kases sistēmu uzstādīšanas un nodošanas ekspluatācijā un pēc Valsts ieņēmumu dienesta atzinuma par elektronisko kases sistēmu atbilstību normatīvo aktu prasībām saņemšanas.

4. Lai uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) segtu izdevumus par iegādātajām un uzstādītajām elektroniskajām kases sistēmām, uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta iestādē, kurā tas reģistrēts kā pievienotās vērtības nodokļa maksātājs, šādus dokumentus (iesniedzot dokumentu kopijas, jāuzrāda oriģināli):

4.1. rakstisku pieteikumu par elektronisko kases sistēmu aprīkošanas izdevumu segšanu, kurā norādītas atmaksājamās elektronisko sistēmu sastāvdaļas un to iegādes vērtība;

4.2. elektronisko kases sistēmu iegādi apliecinoša dokumenta kopiju;

4.3. elektronisko kases sistēmu uzstādīšanu apliecinoša dokumenta kopiju;

4.4. šo noteikumu 3.punktā minētā atzinuma kopiju;

4.5. speciālas atļaujas (licences) degvielas mazumtirdzniecībai kopiju.

5. Valsts ieņēmumu dienesta iestāde 15 dienu laikā pārbauda iesniegtos dokumentus (ja nepieciešams, pieprasa tos precizēt) un izdara atzīmi uz pieteikuma par atļauju segt izdevumus norādītajā apmērā. Uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) samazina pievienotās vērtības nodokļa maksājumus valsts pamatbudžetā par Valsts ieņēmumu dienesta iestādes norādīto summu un vienlaicīgi samazina arī elektroniskās kases sistēmas iegādes vērtību grāmatvedības reģistros.

6. Valsts ieņēmumu dienesta iestāde uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) iesniegtajā attiecīgā taksācijas perioda pievienotās vērtības nodokļa deklarācijā samazina pievienotās vērtības nodokļa maksājumus valsts pamatbudžetā par sedzamo izdevumu summu. Valsts ieņēmumu dienesta iestādes amatpersona sedzamo izdevumu summu uzrāda attiecīgā taksācijas perioda pievienotās vērtības nodokļa deklarācijas sadaļā "Inspektora piezīmes".

7. Ja sedzamo izdevumu summa pārsniedz attiecīgā taksācijas perioda pievienotās vērtības nodokļa maksājumus valsts pamatbudžetā, starpību attiecina uz pēctaksācijas periodiem, bet ne ilgāk kā līdz 1998. gada decembrim.

8. Ja uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) neievēro šo noteikumu prasības, Valsts ieņēmumu dienesta iestāde ir tiesīga neatļaut segt izdevumus par iegādātajām un uzstādītajām elektroniskajām kases sistēmām un sniedz motivētu atteikumu, norādot tās prasības, kuras nav ievērotas.

Ministru prezidents G.Krasts

Finansu ministra vietā — ekonomikas ministrs A.Sausnītis

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!