• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - tiekoties ar Krievijas vēstnieku - tiekoties ar Izraēlas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.1998., Nr. 44/45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46939

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

19.02.1998., Nr. 44/45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents

— tiekoties ar Krievijas vēstnieku

Vakar, 18. februārī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Krievijas Federācijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Udaļcovu, kurš nodeva Valsts prezidentam KF prezidenta Borisa Jeļcina vēstuli.

G.Ulmanis ar pateicību pieņēma to. Sarunā ar vēstnieku, kas ilga stundu, Valsts prezidents teica, ka abu valstu politiskais dialogs ir apņēmīgi jāturpina. Tika apliecināts, ka šis gads ir sācies ar pozitīvām ziņām — Krievijas premjerministrs apmeklēja Rīgu, Maskavā tikās Starpvaldību komisiju vadītāji, gaidāma augsta ranga Krievijas parlamenta delegācijas vizīte Rīgā.

Krievijas vēstnieks atzīmēja B.Jeļcina vēstulē izteikto iniciatīvu par politiskā līguma nepieciešamību starp Latviju un Krieviju. G.Ulmanis to novērtēja kā labu ideju pārdomām.

Skarot tematu par iespējamo abu valstu prezidentu tikšanos, atzīmēts, ka veidojas saturs sarunām augstākajā līmenī.

Valsts prezidents pastāstīja, ka Latvijā ir daudz cilvēku, kuri labprāt apciemotu latviešu kopienu Krasnojarskā. Sarunas gaitā G.Ulmanis izklāstīja viņa ierosināto diskusiju Latvijā par sakļautu un harmonisku sabiedrību un par to, kā veicināt cilvēkos piederības izjūtu Latvijai.

— tiekoties ar Izraēlas vēstnieku

Vakar, 18. februārī, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Izraēlas vēstnieku Latvijā Odedu Ben–Huru.

Tikšanās laikā pārrunāti gaidāmās Valsts prezidenta valsts vizītes Izraēlā saturiskie un praktiskie aspekti. Valsts prezidents uzsvēra, ka šī vizīte ir vēsturisks notikums Latvijas un Izraēlas savstarpējās attiecībās, piebilstot, ka tā koncentrēs uzmanību uz jau padarīto pēdējo gadu laikā, dodot būtisku impulsu nākotnei. Prezidents un vēstnieks bija vienisprātis, ka abu valstu attiecību attīstībai ir svarīgas plānotās sarunas ekonomikas, politikas, kultūras un zinātnes jomā. Tikpat būtisks ir vizītes cilvēciskais aspekts, draudzīgu kontaktu dibināšana un padziļināšana. Sarunas dalībnieki augsti vērtēja nupat Rīgā dibinātās Izraēlas un Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras lomu, risinot ekonomiskas sadarbības jautājumus Valsts prezidenta valsts vizītes gaitā Izraēlā.

Sarunā skarta arī politisko procesu attīstība Tuvo un Vidējo Austrumu reģionā kopumā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!