• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par plūdiem Jēkabpilī un Jēkabpils apkaimē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.1998., Nr. 48/49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47013

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Igaunija ir maza, bet lepna valsts (turpinājums)

Vēl šajā numurā

24.02.1998., Nr. 48/49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par plūdiem Jēkabpilī un Jēkabpils apkaimē

Vakar, 23. februāra rītā, Jēkabpilī ūdens līmenis Daugavā sasniedza 7m 16cm atzīmi. Pilsētas izveidotajā dambī radušās vairākas plaisas. Pašlaik apdraudētos dambja posmus nostiprina IeM struktūrvienību darbinieki. Pulksten 13 notika pašvaldības komisijas sēde, kurā apsprieda turpmāko pasākumu organizēšanu. No Rīgas Jēkabpilī ir ieradušies 10 papildu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, kuri iesaistīsies darbos, lai samazinātu ūdens izdarīto postījumu sekas. Situācija Jēkabpilī ir grūti prognozējama, tā ļoti strauji mainās, taču IeM Valsts policija, Mobilais policijas pulks un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests kontrolē situāciju un veic pasākumus iedzīvotāju drošībai. Lielākās briesmas rada ledus gabalu sastrēgums pie Zelču tilta, kas izveidojies no ledus, kas ir sašķēlies un atpeldējis no Daugavas augšteces.

Jēkabpilī turpina strādāt IeM Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī Mobilā policijas pulka darbinieki. Viņu darbību palīdz koordinēt IeM Sakaru centra izveidotais pārvietojamais sakaru mezgls, kas nodrošina lokālos radiosakarus plūdu rajonā, kā arī sakarus ar Rīgu. Jēkabpilī un tās apkārtnē pastāvīgi patrulē vairāk nekā 100 IeM struktūrvienību darbinieku, kuri ir gatavi jebkurā laikā glābt iedzīvotājus un to īpašumu no plūdu draudiem.

Sakarā ar ārkārtējo situāciju iekšlietu ministrs Ziedonis Čevers tika atcēlis savu piedalīšanos Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa vizītē Izraēlā un kopā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieku Aivaru Straumi un Mobilā policijas pulka komandieri Aivaru Žilinski atrodas plūdu apdraudētajā reģionā.

Lai nodrošinātu nepieciešamo palīdzību plūdu palielināšanās gadījumā, Rīgā rezervē atrodas vēl 200 Mobilā policijas pulka darbinieku, nepieciešamības gadījumā tiks izmantotas arī Preiļu, Rēzeknes un Daugavpils VUGD vienības, to tehnika un aprīkojums.

IeM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!