• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas 23. februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.1998., Nr. 48/49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47032

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas parlamentārajai izmeklēšanas komisijai

Vēl šajā numurā

24.02.1998., Nr. 48/49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas 23. februāra sēdē

Akceptēts noteikumu projekts "Par privāto pensiju fondu licencēšanu". Noteikumi reglamentēs kārtību, kādā iesniedzami dokumenti privāto pensiju fondu licences saņemšanai, iesnieguma izskatīšanas kārtību, kā arī citus nosacījumus.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par kārtību, kādā pagarināmi nokavēto valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu samaksas termiņi".

Akceptēts noteikumu projekts "Par maksāšanas līdzekļu attiecību un maksāšanas kārtību, privatizējot vai atsavinot valsts un pašvaldību zemi Latvijas Republikas pilsētās un lauku apvidos, par latos iegūto līdzekļu ieskaitīšanu valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondos". Paredzams, ka, privatizējot vai atsavinot valsts vai pašvaldību zemi pilsētās un lauku apvidos, minimālais īpašuma kompensācijas sertifikātu apjoms ir 80% no zemes pārdošanas vērtības. Ja līgums par zemesgabala privatizāciju noslēgts līdz šo noteikumu spēkā stāšanās brīdim, tad zemes pircējs ir tiesīgs veikt samaksu 80% apjomā ar setifikātiem.

Akceptēts noteikumu projekts "Par maksājumiem lietošanā piešķirtās lauku apvidus zemes izpirkšanai un uz valsts vārda valsts akciju sabiedrības "Latvijas Hipotēku un zemes banka" personā zemesgrāmatās nostiprinātās lauku apvidus zemes pārdošanai". Tie noteiks uz valsts vārda valsts akciju sabiedrības "Latvijas Hipotēku un zemes banka" personā zemesgrāmatā nostiprinātās lauku apvidus zemes pādošanas nosacījumus, maksāšanas līdzekļu attiecību, kā arī šīs zemes pārdošanā un pēc 1996. gada 1. novembra pastāvīgā lietošanā piešķirtā zemes izpirkšanā saņemto naudas līdzekļu izlietojumu.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par pārskatu par Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietojumu 1997. gadā".

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā "Par maternitātes un slimības pabalstiem". Gozījumi likumā nepieciešami, lai noteiktu likuma "Par maternitātes un slimības pabalstiem" normu atbilstību likuma "Par valsts sociālo apdrošināšanu" normām.

Akceptēts noteikumu projekts "Arodslimību saraksts". Saraksta projekts izstrādāts pēc slimības izraisošo faktoru principa.

Akceptēts noteikumu projekts "Medicīnisko kontrindikāciju saraksts darba veikšanai strādājošiem ar jonizējošā starojuma avotiem".

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par kvalitātes un nekaitīguma prasībām baltajam cukuram". Tie noteiks kvalitātes un nekaitīguma prasības baltajam cukuram, ko patērē cilvēki.

Komiteja akceptēja noteikuma projektu "Par vides inspektoru formas tērpiem". Tie noteiks formas tērpu paraugus ar attiecīgajām atšķirības zīmēm.

Akceptēts noteikumu projekts "Kodolmateriālu uzskaites un kontroles kārtība". Šo noteikumu mērķis ir izveidot un uzturēt kodolmateriālu gan izejmateriālu, gan speciālu skaldmateriālu veidā, uzskaites un kontroles sistēmu Latvijas Republikas teritorijā, lai nodrošinātu nepārtrauktu valsts kontroli pār šādu materiālu izmantošanu un laikus novērstu to nesankcionētu izmantošanu, kā arī lai izpildītu Latvijas Republikas starptautiskās saistības atbilstoši Kodolieroču neizplatīšanas līgumam.

Akceptēts Izglītības likuma projekts. Likuma mērķis būs noteikt izglītības sistēmas darbību nolūkā nodrošināt katram Latvijas iedzīvotājam iespējas attīstīt savu garīgo un fizisko potenciālu, lai veidotos par patstāvīgu un attīstītu personību, apzinīgu un atbildīgu Latvijas valsts un sabiedrības locekli.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!