• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar ASV noziegumu izmeklēšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.1998., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47051

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz plūdu pulvermucas Jēkabpilī

Vēl šajā numurā

25.02.1998., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par sadarbību ar ASV noziegumu izmeklēšanā

1998.gada februāra sākumā Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta prokurors Aivars Zaķis atradās Vašingtonā Amerikas Savienoto Valstu Tieslietu ministrijas (TM) Speciālās izmeklēšanas nodaļā (SIN), lai iepazītos ar tās rīcībā esošajiem materiāliem par Konrādu Kalēju.

Ielūgumu ierasties Amerikā atsūtīja SIN direktors Eli M.Rozenbaums.

Prokurors A.Zaķis tika iepazīstināts ar visiem ASV Tieslietu ministrijas SIN savāktajiem materiāliem, kuri tika iesniegti ASV Imigrācijas tiesai, lai pierādītu, ka Austrālijas pilsonis K.Kalējs, ierodoties ASV, ir sniedzis nepatiesas ziņas par savu pagātni, proti, nav norādījis savu piederību pie "Arāja komandas" Otrā pasaules kara laikā Latvijā.

ASV imigrācijas tiesnesim ar šiem materiāliem pietika, lai pieņemtu lēmumu, ka K.Kalējs ir melojis un izraidāms no ASV.

Iepazīstoties ar ASV TM SIN materiāliem, tika nokopēti vairāki dokumenti, kas ar Latvijas Republikas vēstniecības Vašingtonā starpniecību tuvākajā laikā ar diplomātisko pastu tiks nosūtīti uz Rīgu, lai tos apkopotu un sīkāk izvērtētu.

Prokuroram A.Zaķim Vašingtonā bija tikšanās ar Latvijas Republikas vēstnieku O.Kalniņu un padomnieku E.Semani, kuras gaitā pārrunāta ASV Tieslietu ministrijas un Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras ilgstošā sadarbība un savstarpējais atbalsts kara un genocīda noziegumu izmeklēšanā, kā arī materiālu pārbaude par K.Kalēju.

Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūra pateicas ASV Tieslietu ministrijai par sniegto palīdzību K.Kalēja lietā un izsaka gatavību turpināt sadarbību tiesiskās palīdzības sniegšanā.Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūra vēlreiz apliecina savu labo gribu noskaidrot patiesos apstākļus K.Kalēja lietā un drīzumā cer saņemt arī dokumentus no Austrālijas un Kanādas.

Ģenerālprokuratūras preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!