• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 24.februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.1998., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47057

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 24.februāra sēdē

Vēl šajā numurā

25.02.1998., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 24.februāra sēdē

Akceptēti "Noteikumi par Engures ezera dabas parku". Tie nosaka starptautiskas nozīmes mitrāja — Engures ezera īpaši aizsargājamās dabas teritorijas kategoriju, robežas, zonējumu, kā arī individuālo aizsardzību un izmantošanu. Engures ezera dabas parka kopplatība ir 18 000 hektāru.

Akceptēti noteikumi "Engures ezera dabas parka padomes nolikums". Padome ir koleģiāla konsultatīva institūcija, kas izveidota, lai veicinātu Engures ezera dabas parka aizsardzību, apsaimniekošanu un ilgstošu izmantošanu. Padomes sastāvu apstiprina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par teritoriju plānojumiem". Tie nosaka teritoriju plānojumu saturu un sastāvu, kā arī to izstrādāšanas, saskaņošanas, spēkā stāšanās, apturēšanas un ievērošanas pārraudzes kārtību. Par spēku zaudējušiem atzīti Ministru kabineta 1994.gada 6.septembra noteikumi nr.194 "Teritoriālplānošanas noteikumi".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 20.jūnija noteikumos nr.223 "Kārtība, kādā izsniedzamas licences un atļaujas darbībām ar radioaktīvajām vielām un citiem jonizējošā starojuma avotiem". Izmaiņas noteikumos nepieciešamas, lai atvieglotu un vienkāršotu finansu līdzekļu administrēšanu, kuri tiek saņemti kā maksa par radioaktīvo vielu ievešanu Latvijas Republikā.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Taizemes Karalistes valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Zinātņu akadēmijas Filozofijas un socioloģijas institūta reorganizāciju". Saskaņā ar likuma "Par zinātnisko darbību" 16.pantu un Augstskolu likuma 22.pantu līdz 1998.gada 1.aprīlim paredzēts reorganizēt Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošo valsts zinātnisko iestādi bezpeļņas organizāciju "Latvijas Zinātņu akadēmijas Filozofijas un socioloģijas institūts", pievienojot to Latvijas Universitātei kā patstāvīgu struktūrvienību ar juridiskās personas tiesībām. Institūta nosaukums pēc reorganizācijas ir valsts bezpeļņas zinātniskais uzņēmums "Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūts".

Akceptēti "Noteikumi par poligrāfiskajiem izdevumiem, elektroniskajiem izdevumiem un nepublicētajiem materiāliem, kuru bezmaksas obligātie eksemplāri piegādājami Latvijas Nacionālajai bibliotēkai. Obligāto eksemplāru veidi noteikti pēc šādām pazīmēm: izdevuma konstrukcija, izdevumā ietvertās informācijas semiotiskais raksturs, izdevuma periodiskums un struktūra un izdevumos ietvertās informācijas funkcionālais raksturs.

Valdība akceptēja "Noteikumus par prasībām asinsdienestam". Tie noteiks prasības asinsdienestam, arī asinsdienesta telpām, medicīniskajam aprīkojumam, procedūrām un higiēnas pasākumiem.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā likumprojekts "Par publiskajiem izklaides un svētku pasākumiem". Likuma mērķis ir noteikt publisko izklaides un svētku pasākumus rīkošanas un norises organizatoriskos un tiesiskos pamatus, pasākumu organizatoru, kā arī citu pasākumā iesaistīto personu tiesības un pienākumus, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību pasākumu laikā.

Akceptēti "Komercķīlas reģistrācijas noteikumi". Tie nosaka kārtību, kādā likumā "Par uzņēmējdarbību" norādītajās institūcijās reģistrē komercķīlu, komercķīlas pārjaunojumu, grozījumus komercķīlas reģistrācijas pieteikumā iekļautajā informācijā, ar komercķīlu nodrošinātā prasījuma cesiju, kā arī komercķīlas reģistrācijas dzēšanu.

Akceptēti "Noteikumi par komercķīlas, tās pāratjaunojuma, grozījumu un dzēšanas reģistrācijas valsts nodevu". Noteiktas šādas valsts nodevas likmes (latos): par komercķīlu un tās pārjaunojuma reģistrāciju — 25; par komercķīlas grozījumu reģistrāciju — 10; par komercķīlas dzēšanas reģistrācju — 5.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 18.aprīļa noteikumos nr.102 "Noteikumi par valsts nodevu par informācijas saņemšanu no Uzņēmumu reģistra". Noteikumu 1.punkts izteikts šādā redakcijā: "Noteikt par informācijas saņemšanu no Uzņēmumu reģistra šādas valsts nodevas likmes (latos): rakstiskas informācijas saņemšana: par katru uzņēmumu, uzņēmējsabiedrību, filiāli, pārstāvniecību, masu informācijas līdzekli, kā arī par iepazīšanos ar reģistrācijas lietu — 4; rakstiskas informācijas saņemšana par komercķīlu — 2; uzņēmuma, uzņēmējsabiedrības filiāles, pārstāvniecības, masu informācijas līdzekļa un komercķīlas dokumentu kopiju, norakstu un izrakstu saņemšana (par katru lapu) — 1."

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!