• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vizīte, kas Armēniju tuvinās Latvijai un Baltijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.1998., Nr. 51/52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47118

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vizīte, kas Armēniju tuvinās Latvijai un Baltijai (papildinājums) Papildinājums Latvijas Bruņotajiem spēkiem

Vēl šajā numurā

26.02.1998., Nr. 51/52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vizīte, kas Armēniju tuvinās Latvijai un Baltijai

A3.JPG (7035 BYTES)

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Divu dienu oficiālā vizītē Latvijā uzturējās Armēnijas Republikas Nacionālās asamblejas delegācija asamblejas prezidenta Kosrova Harutunjana vadībā. Delegācijā bija arī Armēnijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Hovhanness Igitjans, Sociālo lietu, veselības un vides aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Geghams Garibjanjans, sieviešu frakcijas "Šamifram" priekšsēdētāja Džuljeta Kazojana un vairāki citi Armēnijas parlamenta deputāti. Kopā ar parlamentāriešiem Latvijā bija ieradusies arī Armēnijas finansistu grupa. Viesi tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Alfredu Čepāni, ārlietu ministru Valdi Birkavu, ar Saeimas Ārlietu, kā arī Sociālo un darba lietu komisiju un Latvijas parlamenta frakciju pārstāvjiem, kā arī apmeklēja akciju sabiedrības "Latvijas balzams" un "Dzintars". Savukārt armēņu finansisti tikās ar Latvijas Bankas prezidentu Einaru Repši, finansu ministru Robertu Zīli, Saeimas Budžeta un finansu komisijās un Latvijas Komercbanku asociācijas, kā arī ar Latvijas Rūpniecības un tirdzniecības kameras pārstāvjiem.
Pie ārlietu ministra

Latvijas ārlietu ministrs Valdis Birkavs, tiekoties ar Armēnijas Republikas nacionālās asamblejas vadītāju Kosrovu Harutunjanu, kā arī ar Armēnijas parlamenta un valdības delegāciju, augstu novērtēja Armēnijas parlamentāriešu iniciatīvas, kas vērstas uz Latvijas un Armēnijas parlamentu sadarbības nostiprināšanu. V.Birkavs un K.Harutunjans bija vienisprātis, ka abām valstīm ir labs sadarbības potenciāls gan politiskajos, gan arī saimnieciskajos jautājumos. Sarunas dalībnieki pauda vēlmi paplašināt Latvijas un Armēnijas attiecības, kā arī izvērtēja iespējas pilnīgot starpvalstu līgumu bāzi un sadarbību tirdzniecības, finansu, satiksmes un zinātnes jomā. Latvijas un Armēnijas pārstāvji apmainījās viedokļiem par abu valstu ārpolitiskajām aktualitātēm, kā arī norisēm Baltijas un Aizkaukāza reģionos. Puses pauda ieinteresētību aktivizēt abu valstu ārlietu ministriju konsultācijas, īpaši par jautājumiem, kas skar integrāciju Eiropas struktūrās un sadarbību starp Baltijas jūras un Melnās jūras valstu padomēm.

Sarunas dalībnieki pārrunāja Latvijas un Armēnijas reformu procesu, tostarp finansu un banku sektorā.

Attēlā: Armēnijas Republikas nacionālās asamblejas vadītājs Kosrovs Harutunjans parakstās viesu grāmatā.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Vēl par vizīti — 11.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!