• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1998. gada 3. marta noteikumi Nr. 79 "Uzrādītās un konfiscētās mantas realizācijas ieņēmumu sadales kārtība un atlīdzības apmēra noteikšana mantas uzrādītājam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.1998., Nr. 58/59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47147-uzraditas-un-konfiscetas-mantas-realizacijas-ienemumu-sadales-kartiba-un-atlidzibas-apmera-noteiksana-mantas-uzraditajam

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.80

Noteikumi par maksāšanas līdzekļu attiecību un maksāšanas kārtību, privatizējot vai atsavinot valsts un pašvaldību zemi pilsētās un lauku apvidos, un par iegūto līdzekļu ieskaitīšanu privatizācijas fondos

Vēl šajā numurā

05.03.1998., Nr. 58/59

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 79

Pieņemts: 03.03.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.79

Rīgā 1998.gada 3.martā (prot. Nr.11 20.§)
Uzrādītās un konfiscētās mantas realizācijas ieņēmumu sadales kārtība un atlīdzības apmēra noteikšana mantas uzrādītājam
Izdoti saskaņā ar likuma "Par atlīdzību mantas uzrādītājam muitas
noteikumu un nodokļu likumu pārkāpumu gadījumos" 5. un 6.pantu
1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā uzrādītās un konfiscētās mantas realizācijas ieņēmumi ir sadalāmi valsts institūcijām, kuras likumā noteiktajā kārtībā ir izņēmušas un aprakstījušas uzrādīto mantu un kuras ir pieņēmušas lēmumu par šīs mantas konfiskāciju, kā arī nosaka atlīdzības apmēru mantas uzrādītājam gadījumos, kad konfiscētā manta ir iznīcināma vai saskaņā ar likumiem nav realizējama, vai ir nododama bez maksas valstij.
2. Valsts ieņēmumu dienesta, tiesībaizsardzības iestādes vai citas kompetentas institūcijas amatpersona, kura ir saņēmusi informāciju par uzrādīto mantu, iesniedz savas iestādes vadītājam ziņojumu, kurā norāda:

2.1. konkrēto saņemto informāciju;

2.2. mantas uzrādītāja personas datus (vārdu, uzvārdu, personas kodu, dzīvesvietas adresi). Ja nepieciešams un ja mantas uzrādītājs vēlas, personas datu vietā raksta pseidonīmu.
3. Ziņojumu paraksta tā autors un mantas uzrādītājs. Uzrādītājs ziņojumu var parakstīt ar pseidonīmu. Ziņojumu apstiprina ar informācijas saņēmējas iestādes zīmogu, un tas glabājas pie iestādes vadītāja.
4. Iestāde, kura ir saņēmusi informāciju par uzrādīto mantu, savas kompetences ietvaros veic likumā noteiktās darbības, lai konstatētu likuma pārkāpumu, izņem uzrādīto mantu un apraksta to pirmreizējā mantas aprakstes un novērtējuma aktā, un attiecīgos materiālus nodod kompetentai institūcijai lēmuma par mantas konfiskāciju pieņemšanai.
5. Šo noteikumu 4.punktā minētajiem materiāliem pievienojama ar iestādes zīmogu un tās vadītāja parakstu apstiprināta izziņa, ka izņemtā un aprakstītā manta ir uzrādītā manta, kā arī norādāmi mantas uzrādītāja personas dati vai pseidonīms. Minētās izziņas otro eksemplāru izsniedz mantas uzrādītājam.
6. Pēc lēmuma par mantas konfiskāciju pieņemšanas, kā arī pēc pirmreizējā mantas aprakstes un novērtējuma akta kopijas un šo noteikumu 5.punktā minētās izziņas saņemšanas Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par konfiscētās, bezīpašnieka, bezmantinieka, pēc mantošanas tiesībām valstij un pašvaldībai pārgājušās, dāvinājuma, atrastās un atrastās apslēptās mantas uzskaiti, novērtēšanu un realizāciju:

6.1. uzskaita uzrādīto un konfiscēto mantu, par kuru sastādīts pirmreizējais mantas aprakstes un novērtējuma akts;

6.2. ja nepieciešams, nodrošina mantas glabāšanu;

6.3. izveido mantas novērtēšanas komisiju;

6.4. organizē mantas realizāciju, iznīcināša nu vai nodošanu bez maksas;

6.5. sadala mantas realizācijas ieņēmumus.
7. Mantas novērtēšanas komisijā ir iekļaujami pārstāvji no Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes un tām iestādēm, kuras ir izņēmušas un aprakstījušas mantu, pieņēmušas lēmumu par mantas konfiskāciju, glabā mantu un to realizēs, kā arī attiecīgās nozares speciālisti (eksperti).
8. Mantas novērtēšanas komisija:

8.1. uzrādīto un konfiscēto mantu novērtē, ņemot vērā vidējās tirgus cenas;

8.2. narkotisko, psihotropo un indīgo vielu, ieroču, mākslas priekšmetu un citu specifisku preču novērtēšanai pieprasa kompetentu institūciju (Labklājības ministrijas, Aizsardzības ministrijas, Kultūras ministrijas u.c.) vai speciālistu (ekspertu) atzinumu — novērtējumu.
9. Mantas novērtēšanas komisija par uzrādītās un konfiscētās mantas realizācijas ieņēmumu sadali sastāda vienošanās protokolu, kurā norāda:

9.1. komisijas sastāvu;

9.2. institūciju, kura ir izņēmusi un aprakstījusi mantu;

9.3. institūciju, kura ir pieņēmusi lēmumu par mantas konfiskāciju, un minētā lēmuma datumu un numuru;

9.4. mantas realizācijas nosacījumus (realizējama par atlīdzību vai nododama bez maksas, nav realizējama vai ir iznīcināma);

9.5. mantas realizācijas ieņēmumu (izņemot dokumentāri apliecinātos izdevumus) procentuālo sadali valsts budžetam, mantas uzrādītājam un valsts institūcijām, kuras likumā noteiktajā kārtībā ir izņēmušas un aprakstījušas uzrādīto mantu, kā arī pieņēmušas lēmumu par šīs mantas konfiskāciju.
10. Likuma "Par atlīdzību mantas uzrādītājam muitas noteikumu un nodokļu likumu pārkāpumu gadījumos" 5.panta 3.punktā noteikto daļu sadala valsts institūcijām proporcionāli. Ja uzrādīto mantu ir izņēmusi, aprakstījusi un lēmumu par tās konfiskāciju pieņēmusi viena valsts institūcija, tai ir piešķirami 45 procenti no mantas realizācijas ieņēmumiem.
11. Uzrādītā un konfiscētā manta tiek nodota realizācijai vai saskaņā ar normatīvajiem aktiem tiek iznīcināta, vai tiek nodota bez maksas valsts vai pašvaldības institūcijām ar mantas aprakstes un novērtējuma aktu, ko paraksta mantas novērtēšanas komisijas locekļi un apstiprina Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes direktors.
12. Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde triju dienu laikā pēc konfiscētās mantas realizācijas ieņēmumu ieskaitīšanas valsts budžetā (klasifikācijas kods "Valsts un pašvaldības mantas realizācijas ieņēmumi") no tiem atskaita dokumentāri apliecinātos mantas glabāšanas un realizācijas izdevumus, bet pārējo summu saskaņā ar mantas novērtēšanas komisijas vienošanās protokolu ieskaita:

12 .1. valsts budžeta ieņēmumos (klasifikācijas kods "Valsts un pašvaldības mantas realizācijas ieņēmumi");

12.2. Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes depozītu kontā atlīdzības izmaksai mantas uzrādītājam;

12.3. valsts institūcijām, kuras norādītas vienošanās protokolā.
13. Ja uzrādītā un konfiscētā manta ir iznīcināma vai saskaņā ar normatīvajiem aktiem nav realizējama, vai ir nododama bez maksas, triju dienu laikā pēc vienošanās protokola un mantas aprakstes un novērtējuma akta parakstīšanas Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde no valsts budžeta ieņēmumiem (klasifikācijas kods "Valsts un pašvaldības mantas realizācijas ieņēmumi") pārskaita šo noteikumu 12.2.apakšpunktā minētajā kontā mantas uzrādītājam izmaksājamās atlīdzības summu.
14. Mantas uzrādītājam izmaksājamās atlīdzības apmēru mantas novērtēšanas komisija aprēķina pēc šādas formulas:

14.1. ja konfiscētās mantas novērtējums nepārsniedz 1000 latu:

ATL = N x 35 %, kur


ATL — atlīdzība mantas uzrādītājam (latos),

N — mantas novērtēju ms (latos);

14.2. ja konfiscētās mantas novērtējums pārsniedz 1000 latu:

ATL = 1000 x 35 % + (N — 1000 x K) x 35 %, kur


K — diferenciācijas koeficients dažādām preču grupām (pielikums).
15. Triju dienu laikā pēc mantas uzrādītājam izmaksājamās atlīdzības summas ieskaitīšanas šo noteikumu 12.2.apakšpunktā minētajā kontā Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde nosūta šo noteikumu 4.punktā minētās iestādes vadītājam rakstisku paziņojumu par mantas uzrādītāja tiesībām saņemt likumā noteikto atlīdzību.
16. Attiecīgās iestādes vadītājs triju dienu laikā pēc šo noteikumu 15.punktā minētā paziņojuma saņemšanas to nodod mantas uzrādītājam, kurš Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē, uzrādot paziņojumu un šo noteikumu 5.punktā minēto izziņu, var saņemt likumā noteikto atlīdzību.
Ministru prezidents G.Krasts

Finansu ministrs R.Zīle
Pielikums
Ministru kabineta
1998.gada 3.marta noteikumiem Nr.79
Diferenciācijas koeficients dažādām preču grupām
Nr.
p.k.
Preču grupa Koeficients
Mantas novērtējums (latos)
1001 - 10000 10001 - 500000 500001 - 1000000 1000001
un vairāk
1. Lopkopības produkcija, augu un dzīvnieku produkti (izņemot akcizētās preces) 0,18 0,13 0,08 0,07
2. Ķīmiskās rūpniecības produkcija, farmācijas produkti (arī narkotikas), parfimērijas līdzekļi 0,28 0,23 0,18 0,17
3. Akcizētās preces (spirts, alkoholiskie dzērieni, tabakas izstrādājumi, dārgmetāli un to izstrādājumi, degviela u.c.) 0,23 0,18 0,13 0,12
4. Pārējās preces 0,21 0,16 0,11 0,10
Finansu ministrs R.Zīle

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!