• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" ir iznākusi 1998.gada 1.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.1998., Nr. 58/59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47171

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Krievijas amatpersonu izteikumiem

Vēl šajā numurā

05.03.1998., Nr. 58/59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" ir iznākusi 1998.gada 1.burtnīca

Godātie lasītāji, pie Jums devusies šī gada pirmā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca. Tajā ievietoti 15.janvārī Saeimā pieņemtie likumi un Ministru kabineta dokumenti, kas izdoti no 6. līdz 20.janvārim. Ziemas sesijas pirmajā sēdē Saeima ratificējusi 1997.gada 8.oktobrī Hāgā parakstīto Latvijas Republikas un Nīderlandes Karalistes līgumu par savstarpējo administratīvo palīdzību muitas likumu piemērošanā un muitas pārkāpumu novēršanā, kā arī tā pielikumu "Par informācijas aizsardzību". Izdarīti grozījumi četros agrāk pieņemtos likumos. Grozījumi Kriminālkodeksā attiecas uz ANO Drošības padomes noteikto sankciju pārkāpšanu, uz negodīgu konkurenci un maldinošu reklāmu, uz ieķīlātās mantas prettiesīgu atsavinājumu, uz tiesas noteikto papildsodu — policijas kontroli. Arī grozījumi Kriminālprocesa kodeksā un Sodu izpildes kodeksā attiecas uz policijas kontroli. Grozījumi likumā "Par norēķiniem ar nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem" nosaka samaksas termiņu — ne vēlāk kā mēnesi no produkcijas piegādes dienas. Reglamentēta arī prasījumu apmierināšanas secība pēc izpildu dokumentiem.

Ministru kabinets izdevis noteikumus par kārtību, kādā nosūtāmi paziņojumi par sociāli apdrošinātās personas kontu, par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un par kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienests Sociālās apdrošināšanas aģentūrai sniedz ziņas par obligātajām iemaksām. "Noteikumiem par tabakas izstrādājumu, alkoholisko dzērienu un akcīzes nodokļa marku atlikumu deklarēšanu" ir divi pielikumi ar deklarāciju veidlapu paraugiem — tabakas izstrādājumiem un alkoholiskajiem dzērieniem. "Noteikumiem par pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju" divos pielikumos doti mēneša un gada deklarācijas paraugi. "Noteikumiem par iedzīvotāju gada ienākumu deklarāciju" pielikumā ir deklarācijas veidlapas paraugs — D un tās pielikumi — D1, D2, D3. "Noteikumi par valsts robežzīmi" nosaka tās formu, izmērus un uzstādīšanas kārtību. Saskaņā ar Būvniecības likumu izdoti "Būvnoteikumi darbiem autoceļu tīklā". "Dzīvnieku un ganāmpulku reģistrēšanas noteikumi" izdoti, lai nodrošinātu ganāmpulku un dzīvnieku izcelsmes produkcijas kontroli un informāciju par tiem. "Noteikumi par medību saimniecībai nodarīto zaudējumu atlīdzināšanas apjomiem" nosaka atlīdzināmo summu par vienu dzīvnieku — no 15 līdz 500 latiem — un par vienas alas, migas vai ligzdas izpostīšanu — no 30 līdz 300 latiem. Saskaņā ar Ārstniecības likumu izdoti noteikumi "Centrālās medicīnas ētikas komitejas nolikums" un ieteikumi "Medicīnas ētikas komitejas paraugnolikums". Ministru kabinets izdarījis grozījumus vairākos agrāk izdotos tiesību aktos. Piemēram, "Noteikumi par ūdens lietošanas atļaujām" papildināti ar vēl pieciem pielikumiem (8.—12.). Ar Ministru kabineta rīkojumiem tiek nodibināta valsts bezpeļņas akciju sabiedrība "Kultūrkapitāla fonds" un mācību un pāraudzināšanas iestāde "Naukšēni", kas nodota Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!