• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ja gribam būt labākie, tad labākie arī varam būt. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.1998., Nr. 60/61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47187

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ja gribam būt labākie, tad labākie arī varam būt (turpinājums)

Vēl šajā numurā

06.03.1998., Nr. 60/61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ja gribam būt labākie, tad labākie arī varam būt

T1.JPG (17206 BYTES) Vakar, 5. martā, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera — pirmā šāda veida organizācija Baltijā un otrā Viduseiropā un Austrumeiropā saņēma starptautisko kvalitātes vadības sertifikātu ISO — 9001.

— Šī ir liela diena mums visiem,— teica Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) ģenerāldirektors Voldemārs Gavars (attēlā pa kreisi).

— Uz šo dienu mēs gājām vienu gadu un deviņus mēnešus. Lēmumu par to, ka LTRK vajag iegūt šo kvalitātes vadības sistēmas ISO sertifikātu, mēs pieņēmām 1996. gada jūnijā. Konsultanti, kuri kopā ar mums strādāja, ieradās 1996. gada rudenī. Kāda ir nozīme mums iegūt šo standartu? Pavisam vienkārši. Mēs gribam būt labākie, mēs paši gribam būt labākie šajā ziņā. Mēs gribam rādīt piemēru citiem ar to, ka mēs varam, mēs gribam palīdzēt LTRK biedriem ar savu varēšanu un parādīt, ka mēs strādājam Eiropas līmenī. Mēs esam sestā organizācija, pēc mūsu ziņām, kas ISO — 9000 sertifikātu Latvijā iegūst. No tirdzniecības un rūpniecības kamerām mēs esam pirmā Baltijas valstīs un otrā Viduseiropas un Austrumeiropas valstīs, kas izturējusi šo pārbaudi. Domāju, tā ir ļoti laba zīme gan mūsu kamerai, gan Latvijai, gan arī mūsu kolēģiem citās valstīs. Gribu pateikt paldies organizācijām, kas mūs atbalstīja. Tā ir Eiropas valstu tirdzniecības kameru organizācija "Eurochambre", ES "Phare" programma. Paldies Lielbritānijas firmas "Zugon Consulting" konsultantam Saimonam Krovam, kolēģim Džonam Grailam no Lielbritānijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas, Lielbritānijas "Milton Keynes" tirdzniecības kamerai un visiem, kuri mums šajā procesā palīdzēja. Liels paldies Lielbritānijas standartu institūtam "British Standart Institute", no kura arī sākās ISO — 9000 ceļš mūsu organizācijai un kurš gan izstrādāja pamatnoteikumus, gan arī mūs pārbaudīja — tā bija visstingrākā pārbaude, ko godam izturējām. Un protams, liels paldies mūsu darbiniekiem, viņu pacietībai, iecietībai un izturībai šajā ilgajā un smagajā darbā, lai iegūtu ISO — 9001 sertifikātu.

Ministru prezidents Guntars Krasts (attēlā pa labi), svinīgā pasākuma dalībniekus uzrunājot, teica:

— Šī tiešām ir liela diena jums, LTRK darbiniekiem, un arī mums. Gribu izteikt jums savu atzinību un gandarījumu, jo gribu uzsvērt, ka visi mūsu ekonomisko reformu pārveides un tirgus ekonomikas modeļa izveides mērķi galu galā reducējas uz kvalitāti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!