• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ja gribam būt labākie, tad labākie arī varam būt (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.1998., Nr. 60/61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47188

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieclatniekam - 5.martā 5 gadi Pieclatniekam - 5.martā 5 gadi (turpinājums)

Vēl šajā numurā

06.03.1998., Nr. 60/61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ja gribam būt labākie, tad labākie arī varam būt

Turpinājums no 1.lpp.

Kvalitāte ir tas, ko mēs ceram sagaidīt savā ekonomikas un domāšanas pārveides procesā. Dzīves kvalitāte, patēriņa kvalitāte — tie ir pamatjautājumi, kas saprotami katram. Samērā ilgs laiks ir pagājis, līdz ekonomiskā pārveides procesa gaitā mūsu uzņēmēji saprata un izvērtēja nepieciešamību orientēties uz šo mērķi — augstu tirgus kvalitāti. Tas šodien nozīmē ne vien ieiešanu starptautiskajā tirgū, bet tas ir nepieciešams arī tādēļ, lai saglabātu savu vietu iekšējā tirgū. Rūpniecības un tirdzniecības kameras kompleksā kvalitātes vadības sistēma ISO — 9000 standarta saņemšana ir labs impulss mums, uzņēmējiem, arī dažādām valsts un valdības organizācijām, pie šī jautājuma piestrādāt. Arvien pamatīgāku uzsvaru likt uz dažādiem kvalitātes jautājumiem. Ceru, ka LTRK dalīsies savā pieredzē, un no savas puses gribu pateikt paldies Lielbritānijas valdībai un visām sabiedriskajām organizācijām un privātajām kompānijām, kas ir palīdzējušas mūsu LTRK šo novērtējumu, šo sertifikātu iegūt.

Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Nikolass Džerolds, uzrunājot klātesošos, teica, ka Lielbritānijā ISO — 9000 sērijas standartu ir saņēmušas vairāk nekā 200 000 firmas un organizācijas. Šis standarts tiek atzīts par nozīmīgu faktoru vadības līmeņa celšanā. Vēstnieks izteica gandarījumu, ka tieši Lielbritānijas konsultanti un Britu tirdzniecības palātu kustība varēja palīdzēt LTRK šīs sistēmas ieviešanā. Viņš šo pasākumu uzskata par ļoti veiksmīgu Latvijai un Lielbritānijai ar ES "Phare" programmas finansiālu atbalstu. Lielu ieguldījumu šajā programmā sniedz arī Lielbritānijas valdība. ISO — 9000 kvalitātes standarta ieviešana visā Latvijas rūpniecībā neapšaubāmi būs papildu motivācija, lai Latvija drīz kļūtu par ES dalībvalsti, domā vēstnieks. Šādu ceļu stingri atbalsta arī Apvienotās Karalistes valdība, teica Nikolass Džerolds.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Jānis Vanags uzsvēra, ka mūs visus sajūsmina augstas kvalitātes produkts un pakalpojums, bet, kad pakalpojuma sniedzējs vai ražotājs saskaras ar kvalitātes nodrošināšanas prasībām, tad attieksme pret kvalitāti kļūst pavisam citāda. Ir ļoti patīkami apzināties, ka mūsu valsts uzņēmēji tiecas sasniegt augstas kvalitātes standartus, taču jāapzinās arī tas, ka mēs atrodamies ļoti gara un smaga ceļa pašā sākumā. Taču, ja uzņēmums domā par savu nākotni, tad šis augstās kvalitātes ceļš ir jāiet, teica Jānis Vanags.

Saimons Krovs, LTRK darbinieku kolēģis no Lielbritānijas, kurš visvairāk palīdzēja un konsultēja ceļā uz ISO standarta iegūšanu, teica, ka šī diena ir Tirdzniecības un rūpniecības kameras diena šeit, Latvijā. Tādēļ par visu vairāk viņš sirsnīgi sveica visus, kas šajā procesā piedalījās un īpaši LTRK darbiniekus, kuri šajā darbā nesavtīgi ieguldīja milzīgas pūles un veltīja daudz laika šī brīnišķīgā panākuma sasniegšanai.

"Latvijas Vēstnesim" Saimons Krovs pastāstīja, ka Lielbritānijā starptautisko ISO — 9000 standartu ir tiesības piešķirt 55 standartizācijas organizācijām un pasaulē šādu organizāciju skaits varētu būt vairāk nekā 200. Tādēļ arī tas nepilnais desmits uzņēmumu, kas šādu atzinību un ISO standartu ir ieguvuši Latvijā, ir strādājis gan ar dažādām britu, gan arī ar Somijas un Vācijas standartizācijas organizācijām.

Voldemārs Gavars atzīmēja, ka nākamais solis LTRK ir, lai ISO — 9001 standartu iegūtu viņu organizācijas reģionālie biroji, jo tas ir nepieciešams solis, lai visos Latvijas novados cilvēki vērtētu sevi un citus pēc augstas kvalitātes sistēmas prasībām. Protams, viņi palīdzēs uzņēmumiem, kuri ir LTRK biedri un vēl nedarbojas pēc izcilas uzņēmējdarbības modeļa principiem, strādāt pie ISO standartu iegūšanas, jo šīs zināšanas jāliek lietā. Vēl Voldemārs Gavars piebilda, ka, iespējams, LTRK šogad piedalīsies konkursā par Latvijas Kvalitātes balvas iegūšanu.

Rūta Bierande,

"LV" lauksaimniecības

redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!