• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 10. marta sēdē Pēc Ministru kabineta 10. marta sēdes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.1998., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47232

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 10. marta sēdes (turpinājums)

Vēl šajā numurā

11.03.1998., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 10. marta sēdē

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 9.aprīļa rīkojumā nr.165 "Par ģeodēzijas un kartogrāfijas padomes izveidošanu". Par padomes priekšsēdētāju apstiprināts Latvijas Jūras akadēmijas profesors Jānis Štrauhmanis.

Akceptēts rīkojums "Par J.R.Kalniņa iecelšanu Rīgas Juridiskās augstskolas Direktoru valdē un E.Levita iecelšanu Rīgas Juridiskās augstskolas Akadēmiskajā padomē".

Akceptēts rīkojums "Par Sporta nozares ekspertu padomi". Par padomes vadītāju apstiprināts Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvaldes vadītājs Einārs Fogelis.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par valsts mantas nodošanu Iekšlietu ministrijas Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas birojam". Ar šo rīkojumu Iekšlietu ministrijas Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas birojam tiek nodota Valsts kancelejas valdījumā esošā datortehnika 5518 latu vērtībā.

Akceptēts likumprojekts "Par Starptautisko konvenciju kuģu tilpības mērīšanu".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par pasākumu finansēšanu 1998.gadā, kas saistīti ar informātikas likumdošanu". No Finansu ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Satiksmes ministrijai piešķirti 15 000 latu personas datu aizsardzības likuma izstrādāšanai.

Akceptēts rīkojums "Par inspicēšanas institūciju pilnvarošanu bīstamo iekārtu atbilstības novērtēšanai".

Akceptēti un nosūtīti izskatīšanai Saeimā grozījumu projekti likumos Latvijas kriminālkodekss un Latvijas administratīvo pārkāpumu kodekss. Grozījumi nepieciešami, lai noregulētu likumprojektā "Par publiskajiem izklaides un svētku pasākumiem" noteikto pasākuma organizatora un vadītāja kriminālatbildību un administratīvo atbildību.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Ministru kabineta atzinības raksta piešķiršanu". Ministru kabineta Atzinības raksts piešķirts Latvijas Dailes teātra aktrisei Olgai Dreģei par spilgto un nozīmīgo devumu latviešu teātra un kino mākslā un Jelgavas rajona Glūdu pagasta pirmskolas izglītības iestādes "Taurenītis" vadītājai Valentīnai Sāvičai par jaunradi jaunās paaudzes audzināšanā, izglītošanā un pirmskolas darba popularizēšanā.

Akceptēts rīkojums "Par nepieciešamo finansu līdzekļu no 1998. gada valsts budžeta piešķiršanu Daugavpils rajona padomei pasākumiem, lai sagatavotos iedzīvotāju evakuācijai plūdu gadījumā". No Finansu ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Daugavpils rajona domei piešķirti 10 220 latu.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu Izglītības likums. Likumprojekts paredz, ka Latvijas izglītības sistēma ir valstiski organizēta struktūra, kas īsteno izglītošanu atbilstoši sabiedrības vajadzībām, personas interesēm un iespējām likumā noteiktajā kārtībā. Likumprojektā reglamentēta izglītības organizācija, izglītības standarti un programmas, izglītības programmu veidi un to īstenošana, izglītības sistēmas finansu un materiālie līdzekļi, kā arī atbildība par izglītības likuma pārkāpšanu.

Akceptēts rīkojums "Par nepieciešamo finansu līdzekļu no 1998. gada valsts budžeta piešķiršanu Jēkabpils rajona Salas pagasta koplietošanas, viensētu un zemnieku saimniecību ceļu un dambja atjaunošanai un remontam". No Finansu ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Jēkabpils rajona Salas pagasta padomei piešķirti 70 235 lati, to skaitā pagasta koplietošanas ceļu un dambju atjaunošanai — 50 400 latu; viensētu un zemnieku saimniecības ceļu atjaunošanai — 16 485 lati; dzīvojamo ēku remontam — 3350 latu.

Akceptēts rīkojums "Par darba grupas izveidošanu Zemkopības ministrijas pārziņā esošo profesionālās izglītības iestāžu izvērtēšanai". Par darba grupas vadītāju iecelta Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietniece Irina Pilvere.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā Latvijas Lauku attīstības programmu. Latvijas Lauku attīstības programmas galvenie uzdevumi ir dot lauku attīstības pamatojumu; definēt lauku attīstības politikas mērķus; noteikt nepieciešamo rīcību un atbildību šo mērķu realizēšanai. Programmas mērķis ir radīt integrētas, daudzveidīgas un ilgtspējīgas lauku attīstības priekšnoteikumus.

Valdība akceptēja rīkojumu piešķirt 2000 latu naudas balvu trenerim Nikolajam Slavjovam par Latvijas Biatlona federācijas sportista Oļega Maļuhina sasniegumiem Olimpiskajās spēlēs Nagano.

Valdība akceptēja Latvijas Lauku attīstības programmu. Valsts kancelejai uzdots iesniegt Latvijas Lauku attīstības programmu Saeimā.

MK pieņēma zināšanai J.Kaksīša sniegto informāciju par koncepcijas "Valsts pārvaldes attīstības stratēģija līdz 2000. gadam" realizācijas plānu un informāciju par Latvijas valsts pārvaldes reformas koncepcijas īstenošanu un reformas attīstības perspektīvām.

Valdība pieņēma zināšanai finansu ministra R.Zīles sniegto informāciju par Eiropas Padomes Sociālās attīstības fondu.

MK pieņēma zināšanai finansu ministra informāciju par valsts budžetu 1999.gadam un tā ekonomisko pamatojumu.

Valdība atbalstīja finansu ministra priekšlikumu Satversmes 81.panta kārtībā pieņemt Hipotekāro ķīlu zīmju likumu.

Valdība apstiprināja Kultūras ministrijas iesniegto pasākumu kalendāro plānu Rīgas Doma ansambļa nekustamā īpašuma maiņai. Finansu ministrijai uzdots valsts budžetā rast līdzekļus maināmo nekustamo īpašumu vērtības starpības samaksai, veikt maksājumus šādos termiņos un apmērā: 1999.gadā samaksāt 50% no kopējās summas un 2000.gadā samaksāt 50% no kopējās summas. Finansu ministrijai iedalīt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 29 000 latu Izglītības un zinātnes ministrijai ēkas atbrīvošanai Doma laukumā 1 un remonta veikšanai ēkā Gāles ielā 17 saskaņā ar tāmi.

Akceptēts rīkojums par a/s "Rīgas vagonrūpnīca" saistību segšanu. Līdzekļi piešķirti no Privatizācijas aģentūras valsts īpašuma privatizācijā iegūtajiem līdzekļiem 795 000 latu apmērā.

Valdība akceptēja koncepciju par grozījumiem nodokļu likumos sakarā ar naftas izpētes un ieguves darbiem.

Valdības preses departaments

Pēc Ministru kabineta 10. marta sēdes

Izglītības un zinātnes ministra Jura Celmiņa atbildes, skaidrojumi, komentāri:

— Beidzot ir sakustējies ledus izglītības likumdošanā. Kopš pagājušā gada 15. decembra Ministru kabinetā atrodas triju ļoti nozīmīgu likumu pakete — Izglītības likums kā jumta likums, vispārējās izglītības un profesionālās izglītības likumi. Izglītības likums līdz šim ir skatīts divās Ministru kabineta komitejas sēdēs un divās Ministru kabineta sēdēs. Likumprojekts ir atkārtoti saskaņots ar vairākām ministrijām, visvairāk priekšlikumu un iebildumu bija Labklājības un Finansu ministrijai. Mēs esam ieguldījuši lielu darbu, saskaņojot šo likumu ar Pašvaldību lietu pārvaldi, Valsts reformu biroju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!