• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.1998., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47251

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

12.03.1998., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents

— tiekoties ar pašvaldību valsts ministru

Vakar, 11.martā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar pašvaldību valsts ministru Ēriku Zundu.

Valsts ministrs informēja G.Ulmani par administratīvi teritoriālās reformas likuma projekta izstrādāšanas gaitu un tā pamatnostādnēm. Ē.Zunda atzīmēja, ka likuma pamatmērķis ir izveidot patstāvīgas, darbspējīgas vietējās pašvaldības. Valsts prezidents dalījās pārdomās par savām pēdējā laika tikšanās reizēm ar pašvaldību vadītājiem un tur dzirdēto. Gan Valsts prezidents, gan valsts ministrs uzskata, ka ir straujāk jāturpina iesāktā reforma. G.Ulmanis atzīmēja, ka būtu jāveicina pašu pašvaldību iniciatīva jauno teritoriālo veidojumu radīšanā. Abas puses bija vienisprātis, ka reforma būtu jāpaveic līdz nākamajām pašvaldību vēlēšanām 2001.gadā.

— apmeklējot akciju sabiedrību "Grindeks"

Vakar, 11.martā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis apmeklēja publisko akciju sabiedrību "Grindeks".

Apmeklējuma laikā Valsts prezidents iepazinās ar "Grindeks" produkcijas izstādi un apskatīja gatavo zāļu formu ražošanas cehu. Notika saruna, kurā Valsts prezidents tika iepazīstināts ar uzņēmuma darbību, vēsturi, specifiku un attīstības perspektīvām. Tajā piedalījās a/s "Grindeks" padomes priekšsēdētājs Valdis Jākobsons, valdes priekšsēdētājs Vitālijs Skrīvelis, Igaunijas Investīciju bankas prezidents Harmo Varks un Investīciju departamenta vadītājs Andress Tome. Sarunas gaitā tika pārrunāti "Grindeks" privatizācijas rezultāti, zāļu tirgus attīstības iespējas, aptieku uzturēšana un pārvaldīšana labas aptieku prakses kontekstā, akcentēta uzņēmuma kvalitātes politika. Īpašu uzmanību Valsts prezidents un sarunas dalībnieki veltīja sociālajiem pasākumiem, ko akciju sabiedrības personālam izstrādājusi uzņēmuma vadība, izvirzot pamatnostādni — sasniegt sociāli attīstīta uzņēmuma līmeni, kurā strādā ar darbu un dzīvi apmierināti cilvēki. Liela vērība tiek veltīta darbinieku veselības uzlabošanas un citām programmām, veselības apdrošināšana veikta visam uzņēmuma personālam.

Sarunā pārrunāta arī a/s "Grindeks" sadarbība ar Igaunijas farmācijas uzņēmumiem, kā arī jaunu investīciju piesaistes loma, lai nodrošinātu ražošanas efektivitātes pieaugumu un dinamiku. Igaunijas Investīciju bankas vadība pauda gandarījumu par sadarbības procesa attīstību. Puses apmainījās viedokļiem par trīspusējo (valsts, darba devēju un darba ņēmēju) sarunu kārtību un sociālās nodrošināšanas attīstību Latvijā.

Pēc a/s "Grindeks" apmeklējuma Valsts prezidents apskatīja starptautiskās izstāžu rīkotājsabiedrības "Bt 1" izstādi "Skola '98 / Grāmata '98" Ķīpsalā un iepazinās ar daudzu izstādes dalībnieku pārstāvēto stendu saturu, apspriežot arī problēmas un attīstības tendences.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!