• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nesankcionēto piketu pie Rīgas pilsētas Domes ēkas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.1998., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47252

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents

Vēl šajā numurā

12.03.1998., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājs —

Krievijas Federācijas Federālās Sapulces

Valsts Domes priekšsēdētājam

Par nesankcionēto piketu pie Rīgas pilsētas Domes ēkas

Viņa Ekselencei Genādijam Seļezņova kungam,

Krievijas Federācijas Federālās sapulces

Valsts Domes priekšsēdētājam

Jūsu Ekselence, priekšsēdētāja kungs,

atļaujiet dalīties ar Jums savās bažās attiecībā uz Krievijas oficiālo personu neseno reakciju sakarā ar šī gada 3.martā notikušo nesankcionēto piketu pie Rīgas pilsētas Domes ēkas. Man ir radies priekšstats par to, ka informācija, kas izskanējusi Krievijas masu informācijas līdzekļos, neatbilst notikumu reālajai gaitai. Sakarā ar to man gribētos Jums izklāstīt notikušā objektīvu ainu.

Šī gada 3.martā pie Rīgas pilsētas Domes ēkas notika nesankcionēts pikets. Tā dalībnieki, kuru vidū bija dažādu tautību pārstāvji, izvirzīja sociāli ekonomiska rakstura prasības, protestēdami pret cenu paaugstināšanu komunālajiem pakalpojumiem. Piketa dalībnieki pārkāpa sabiedriskās kārtības noteikumus, pilnīgi pārtraukdami transporta līdzekļu kustību vienā no Rīgas galvenajām ielām. Lai atjaunotu satiksmes kustību un sabiedrisko kārtību, uz incidenta vietu tika izsaukta municipālā un ceļu policija. Kaut gan vairākkārt tika lūgts pārtraukt satiksmes līdzekļu kustības bloķēšanu, piketa dalībnieki joprojām turpināja savu iesākto akciju. Tādējādi ataicinātā policija bija spiesta likumā paredzētajā kārtā atjaunot pārtraukto satiksmes līdzekļu kustību. Patlaban kompetentas iestādes noskaidro visus apstākļus, un notikušā vaininieki tiks saukti pie atbildības likumā paredzētajā kārtībā.

Esmu dziļi pārliecināts, ka tikai atklātā dialogā ir iespējams panākt savstarpēju sapratni. Ceru, ka, pateicoties abu pušu pūliņiem, pozitīvās tendences Latvijas un Krievijas attiecībās gūs tālāku attīstību, un šajā ziņā tam labākais apliecinājums būtu Jūsu iepriekš paredzētās vizītes īstenošana.

Lūdzu iepazīstināt ar šīs vēstules saturu Krievijas Federācijas Federālās sapulces Valsts Domes deputātus

Ar cieņu, —

Alfrēds Čepānis, Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājs

Rīgā 1998.gada 9.martā

"Latvijas Vēstneša" (M.Ģeibāks) neoficiāls tulkojums

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!