• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - iznākusi 2. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.1998., Nr. 69/71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47332

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstneša" apgādā

Vēl šajā numurā

17.03.1998., Nr. 69/71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — iznākusi 2. burtnīca

Godātie lasītāji, šīgada otrā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar likumiem, kas Saeimā pieņemti 29.janvārī un 5.februārī, un Ministru kabineta dokumentiem, kas datēti ar 20. un 21.janvāri. Saeima ratificējusi Latvijas Republikas un Īrijas konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla pieauguma nodokļiem. Izdarīti grozījumi Advokatūras likumā, nosakot, ka par juridiskās palīdzības sniegšanu nav atzīstama advokāta nelikumīga darbība klienta interesēs, un likumos "Par patērētāju tiesību aizsardzību" un "Par valsts meža izmantošanu". Likums "Par uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi invalīdu biedrību uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) 1998.un 1999.gadā" atbrīvo no šī nodokļa maksāšanas piecpadsmit invalīdu biedrību uzņēmumus: Nedzirdīgo savienības, Neredzīgo biedrības, savienības "Černobiļa" un vēl citus. Saeima apstiprinājusi Latvijas Universitātes Satversmi, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Satversmi un Rīgas Tehniskās universitātes Satversmi.

Ministru kabinets ir izdarījis grozījumu "Studējošo kreditēšanas noteikumos" — attiecībā uz kredītu piešķiršanu un to atmaksāšanu. Vairāki noteikumi izdoti saskaņā ar likumu "Par patvēruma meklētājiem un bēgļiem Latvijas Republikā". Ir noteikts, kādas valstis tiek uzskatītas par tādām, kurās nepastāv vajāšanas draudi, — 39 valstis, kā arī par tādām, kurās ir iespējams pieprasīt patvērumu, — 122 valstis. Reglamentēta arī kārtība, kādā bēgļi var izvēlēties dzīvesvietu Latvijā, personas dokumentu, ceļošanas dokumentu izsniegšanas kārtība un bēgļu pastāvīgās uzturēšanās atļauju reģistrācijas kārtība. Apstiprināts Bēgļu lietu apelācijas padomes nolikums. "Gāzes piegādes un lietošanas noteikumi" nosaka piegādātāja un patērētāja savstarpējās attiecības. Tie ietver gāzes apgādes tehniskos noteikumus, gāzes apgādes sistēmu pievienošanas, mēraparātu uztādīšanas un tehniskās apkopes kārtību, kā arī norēķinu veikšanu par izlietoto gāzi. Noteikumiem ir divi pielikumi, kuros reglamentēti dabas gāzes un sašķidrinātās gāzes fizikāli ķīmiskie rādītāji. Saskaņā ar Farmācijas likumu izdoti "Zāļu un farmaceitisko produktu reģistrācijas vispārīgie noteikumi", kas nosaka reģistrācijai nepieciešamo informāciju un Valsts zāļu aģentūras pienākumus attiecībā uz medikamentu reģistrāciju. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!