• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs: - tiekoties ar Eiropas Parlamenta Sociāldemokrātiskās frakcijas priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.1998., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47366

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

- tiekoties ar Eiropas Parlamenta Sociāldemokrātiskās frakcijas priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

18.03.1998., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs:

— tiekoties ar Eiropas Parlamenta Sociāldemokrātiskās frakcijas priekšsēdētāju

C.JPG (25967 BYTES) Vakar, 17.martā, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar Eiropas Parlamenta Sociāldemokrātiskās partijas frakcijas priekšsēdētāju Paulīnu Grīnu. Sociāldemokrātiskās partijas frakcija, kurā darbojas 213 deputātu, ir lielākā Eiropas Parlamentā.

Saeimas priekšsēdētājs informēja P.Grīnu par pasākumiem, kādi tiek veikti, lai Latvija sagatavotos iestājai ES. Pašreiz tiek izstrādāta III Nacionālās programma integrācijai ES, kuru 23. martā plānots iesniegt apstiprināšanai Eiropas integrācijas padomē. Lai saskaņoti vienotas politikas īstenošanu Latvijas integrācijai ES, pārraudzītu ar ES jautājumiem saistīto uzdevumu izpildi nozaru ministrijās, koordinētu Eiropas līguma prasību izpildi un Nacionālās programmas īstenošanu ministrijās un pieņemtu lēmumus par normatīvo aktu tālāku virzību, ar Ministru kabineta lēmumu izveidota Vecāko amatpersonu sanāksme. Augstākā un vidējā līmeņa ierēdņiem tiek organizēta apmācība, lai aptvertu visas Latvijas integrācijai ES nepieciešamās tēmas. Tiek domāts ar par to, lai sabiedrība būtu informēta par ES būtību, darbību un to, kā integrācija ES ietekmēs Latvijas sabiedrību. Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka laikā no 1997.gada decembra līdz šī gada martam veikti vairāki pasākumi, lai novērstu Eiropas Komisijas atzinumā par Latvijas pieteikumu ES minētās problēmas. Latvijas parlaments ratificējis Eiropas konvenciju par spīdzināšanas un necilvēcīgas vai pazemojošas rīcības vai soda izskaušanu, Saeimas komisijās tiek izskatīti Enerģētikas likuma un Dzelzceļa likuma projekti, kā arī noris darbs pie vairākiem citiem likumprojektiem — "Par akcīzes nodokli tabakai un tabakas izstrādājumiem", "Par dzīvnieku aizsardzību", "Par personas datu aizsardzību", "Patērētāju tiesību aizsardzības likums" un "Informātikas likums".

Turpinājums — 4.lpp.

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!