• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.1998., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47377

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Pašvaldību darba devēju asociācijas biedru kopsapulces aicinājums

Vēl šajā numurā

18.03.1998., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministrijās. Pašvaldībās

Ārlietu ministrijā

Eiropas Parlamenta Sociāldemokrātiskās frakcijas delegācija

Vakar, 17.martā, ārlietu ministrs Valdis Birkavs tikās ar Eiropas Parlamenta (EP) sociālistu grupas vadītāju Paulīnu Grīnu, kā arī ar EP delegāciju. 214 sociālistisko partiju pārstāvji veido lielāko politisko grupu Eiropas Parlamentā.

Sarunas dalībnieki atzinīgi novērtēja Latvijas un Eiropas Savienības sadarbību un apmainījās viedokļiem par ES paplašināšanās norisi. Deputāti pauda stingru atbalstu Latvijas iestājai ES. V.Birkavs informēja par Latvijas valdības politiku sociālajā, izglītības un arī sabiedrības integrācijas jomā. Apspriests arī reformu process ekonomikā un tieslietās. V.Birkavs un EP deputāti pārrunāja Baltijas reģiona un Eiropas aktualitātes.

Zviedrijas parlamentāriešu delegācija

Vakar, 17.martā, ārlietu ministrs Valdis Birkavs tikās ar Zviedrijas Karalistes Riksdaga ārlietu komisijas deputātu delegāciju. Ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja Zviedrijas konsekvento atbalstu Latvijai, īpaši eirointegrācijas jautājumos. Zviedru parlamentārieši apstiprināja, ka Zviedrija vispusīgi atbalstīs iespējami ātru Latvijas uzņemšanu Eiropas Savienībā, kā arī informēja par savu vizīti Daugavpilī un Rīgā. Puses apsprieda reformu gaitu Latvijā, kā arī reģionālās sadarbības perspektīvas un NATO paplašināšanas procesu.

Grieķijas vēstnieks

Vakar, 17.martā, pie ārlietu ministra Valda Birkava atvadu vizītē ieradās Grieķijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Emanuels Kalpadakis.

V.Birkavs sarunas sākumā norādīja, ka Latvija vienmēr ir augstu vērtējusi attiecības ar Grieķiju un Dienvideiropas reģionu kopumā. Kā ļoti nozīmīgu ārlietu ministrs atzina abu valstu sadarbības aktivizēšanos 1997.gadā 6.maijā Grieķijā akreditējās LR vēstnieks Mārtiņš Perts, 28.—31.augustā notika ārlietu ministra vizīte Grieķijā un 15.oktobrī — Grieķijas Eiropas lietu ministra Georga Papandreu vizīte Latvijā.

V.Birkavs atzīmēja, ka ir izveidota arī politisko konsultāciju kārtība, kura paredz Latvijas un Grieķijas Ārlietu ministriju pārstāvju tikšanos reizi gadā. Pirmās konsultācijas notiks laikā no 22. līdz 24.martam Atēnās, Latvijas delegāciju vadīs Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš.

Sarunas dalībnieki apmainījās viedokļiem par iespējām vērst plašumā sadarbību starp Latviju un Grieķiju, V.Birkavs izteica cerību, ka to sekmēs Kancelejas darbība Atēnās. Kopš 11.februāra pilnvarotā lietveža pienākumus Grieķijā pilda Mārtiņš Lācis.

E.Kalpadakis bija pirmais Grieķijas vēstnieks Latvijā, kurš akreditējās 1993.gada oktobrī.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!