• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.1998., Nr. 73/74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47420

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālās drošības padomes sēdē Latvijas Ostu padomes sēdē Par cilvēktiesībām Latvijā Latvija un cilvēktiesības No 1998.gada janvāra skatījuma

Vēl šajā numurā

19.03.1998., Nr. 73/74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— par VAS "Valsts informācijas tīkla aģentūra"

Ministru prezidents Guntars Krasts ir iepazinies ar bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts informācijas tīkla aģentūra" (VITA) valsts pilnvarnieku ziņojumu par VITA darbību un noslēgtajiem līgumiem.

Ņemot vērā, ka ir atklājušies vairāki juridiski pārkāpumi, VITA darbības un noslēgto līgumu neatbilstība valsts ekonomiskajām un drošības interesēm, Ministru prezidents ierosinās Valsts kontrolei izvērtēt valsts budžeta līdzekļu izmantošanu VITA. Nacionālās drošības padomes (NDP) vakardienas sēdē Ministru prezidents iepazīstināja ar VITA valsts pilnvarnieku ziņojumu un ierosināja nākamajā NDP sēdē izvērtēt VITA darbību un noslēgtos līgumus no valsts drošības viedokļa.

Ministru prezidentam iesniegtā ziņojuma secinājuma daļā teikts:

1. Nav pieļaujams valsts pasūtījumu izpildi piešķirt uzņēmumiem SIA "TELENET" un "VITA TELENET" uz it kā notikuša konkursa pamata, jo konkurss nav noticis. Cenu aptauja un tās rezultāti, uz kura atsaucas VITA vadība un "Baltcom GSM", ir veikta, pārkāpjot likumu "Par valsts un pašvaldību pasūtījumu", tās rezultāti ir uzskatāmi par juridiski nesaistošiem.

2. Saskaņā ar saņemtajiem atzinumiem, aģentūras turpmāka līdzdalība uzņēmumos SIA "TELENET" un "VITA TELENET" neatbilst valsts interesēm, jo nav noticis konkurss, kurā varētu noskaidrot valstij izdevīgāko piedāvājumu. Noslēgto līgumu negatīvi novērtējumi saņemti no juridiski tiesiskā aspekta, no valsts budžeta līdzekļu izmantošanas lietderības aspekta un no valsts drošības interešu viedokļa. Valsts interesēs bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrībai VITA ir jāpārtrauc sava līdzdalība šajos uzņēmumos, jo darbība tajos ir neizdevīga valstij.

3. Valsts pilnvarnieki uzskata par nepieciešamu ierosināt Ministru kabinetam izskatīt jautājumu par aģentūras ģenerāldirektora J.Dumpja atbrīvošanu no amata par pieļautajiem pārkāpumiem. Valsts pilnvarnieki ierosina izsludināt konkursu uz šo amatu.

4. Šobrīd valstij nav garantijas, ka uzņēmumu SIA "TELENET" vai "VITA TELENET" vadība nav realizējusi finansu līdzekļu piesaistīšanu no malas vai noslēgusi saistības ar trešajām pusēm, jo tāds bija viens no šo uzņēmumu dibināšanas mērķiem. Šādā situācijā valsts pilnvarnieki uzskata par nepieciešamu rakstveida garantiju saņemšanu no SIA "TELENET" un "VITA TELENET" vadības par to, ka šādas saistības neeksistē un kredīti nav ņemti.

5. Pirms VITA 1998. gadā piešķirto valsts investīciju projektu līdzekļu izlietojuma uzsākšanas ir nepieciešams veikt valsts akciju sabiedrības VITA darbības sasniegto rezultātu, attīstības koncepcijas, noslēgto līgumu un plānu ekspertīzi no tehniski ekonomiskā un valsts sakaru sistēmu drošības viedokļa. Valsts pilnvarnieku izveidotajai ekspertu komisijai šādu slēdzienu uzdots sagatavot līdz šā gada 30. martam.

Romāns Meļņiks,

Ministru prezidenta

preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!