• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nacionālo identitāti un Eiropas vīziju Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.1998., Nr. 75/76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47445

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas deputāti - NATO mītnē Briselē

Vēl šajā numurā

20.03.1998., Nr. 75/76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nacionālo identitāti un Eiropas vīziju Latvijā

Šodien, 20. martā Reiterna namā sanāk Eiropas Zinātņu un mākslas akadēmijas, Latvijas Zinātņu akadēmijas un Filozofijas un socioloģijas institūta rīkots simpozijs, kas veltīts EZMA un LZA Latvijas zinātniskās un kultūras apmaiņas institūta "EUROLAT" dibināšanas piektajai gadadienai. Paredzēts noklausīties EZMA prezidenta, pazīstamā mediķa un sabiedriskā darbinieka, LZA ārzemju locekļa prof. F. Ungera lekciju par Eiropas ideju kopš ķeizara Kārļa Lielā laikiem, LZA prezidenta J. Stradiņa referātu par tēmu "Eiropas nācijas vai nāciju Eiropas veidošana". Akadēmiķe M. Kūle referēs par Eiropas ideju Latvijā, Tartu universitātes rektors, Igaunijas ZA viceprezidents P. Tulviste par Baltijas valstu atgriešanos pārveidotajā Eiropā un eksministrs, "Eiropas kustība Latvijā" prezidents G. Meirovics par šo kustību.

Tālāk paredzēti filozofu un sociologu (Dr. E. Freibergas, Dr. A. Priedītes, Dr. A. Tabuna, Dr. T. Tīsenkopfa) referāti par Eiropas vērtībām un Latvijas identitāti, Eiropas Savienības ideju uztveri Latvijā, kā arī vēsturnieku akadēmiķu S. Cimmermaņa un A. Caunes referāti par Latviju kā starpnieku starp Rietumiem un Austrumiem un Rīgas kā eiropeiskas pilsētas attīstību. Akadēmiķis U. Viesturs savukārt kopā ar maģ. A. Dravenieci sagatavotā referātā runās par inovāciju problēmām pārejas sabiedrībā, ilustrējot to ar Latvijas piemēru. Aicināti daudzi sabiedriskie darbinieki, zinātnieki, ārvalstu vēsturnieki, kas ļauj cerēt, ka izvērsīsies arī aktīva diskusija.

Šeit (šā "Latvijas Vēstneša" laidiena 4.lpp.) — "EUROLAT" vadītāja prof. J.Stradiņa priekšlasījuma teksts. Simpozija referātu pilnus tekstus paredzēts publicēt angļu valodā 1500 eksemplāros Eiropas Zinātņu un mākslu akadēmijas analēs, īpašā numurā, ko izsūta Eiropas ievērojamiem valstsvīriem (H. Kolam, valsts prezidentiem un karaļiem u.c.), kas skaitās EZMA goda locekļi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!