• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija Kannās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.1998., Nr. 75/76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47467

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas nacionālās enerģētikas programma un nacionālā elektroenerģētika

Vēl šajā numurā

20.03.1998., Nr. 75/76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija Kannās

Preses konference Valsts nekustamā īpašuma aģentūrā

18. martā valsts a/s "Valsts nekustamā īpašuma aģentūra" (VNĪA) notika preses konference, kurā ģenerāldirektors Jānis Motte informēja par VNĪA piedalīšanos nesen notikušajā starptautiskajā nekustamā īpašuma izstādē Francijā, Kannās. Tā ir viena no reprezentatīvākajām ikgadējām šāda veida izstādēm.

Šo izstādi, kas notika no 12. līdz 15 martam, rīkoja starptautiska organizācija MIPIM. Tā apvieno cilvēkus no visas pasaules, kuri nodarbojas ar nekustamiem īpašumiem: arhitektus, brokerus, celtniekus, apdrošinātājus u.c. Latvija ar savu stendu šajā izstādē tika pārstāvēta otro gadu.

Tāpat kā pērn, kopā ar VNĪA šajā izstādē piedalījās Rīgas Dome un SIA "Latvija", bet šogad vēl kuplināja zviedru firmas "Skanska" Rīgas biroja pārstāvji, kuri prezentēja "Valdemāra centra" celtniecību Rīgā.

Pavisam šogad izstādē bija pārstāvētas 1102 nekustamā īpašuma firmas no 49 pasaules valstīm. Visvairāk dalībnieku bija no Eiropas valstīm, lai gan to netrūka arī no eksotiskajām zemēm — Brazīlijas, Dienvidāfrikas, Ķīnas u.c.

Kā uzsvēra Jānis Motte, piedaloties šajā izstādē, galvenais mērķis bija parādīt, ka Eiropā ir tāda valsts Latvija un to, kāds nekustamo īpašumu klāsts tajā atrodas. Svarīgi ir ieinteresēt kolēģus no citām pasaules valstīm sadarboties ar Latviju. Tika uzsvērts, ka Rīga ir iekļauta pasaules kultūras mantojuma sarakstā.

Lai gan šobrīd mūsu valstij vēl nebija neviena projekta ko prezentēt, taču tās stends deva ieskatu Latvijas valsts nekustamā īpašuma vēsturē, iespēju uzzināt par objektiem, ko Latvija var piedāvāt nomai, investīciju piesaistei un citu kopīgu projektu īstenošanai. Tā kā šajā izstādē piedalījās vairāk kā 4000 dalībnieku no dažādām nekustamā īpašuma firmām, tad kontaktu iedibināšana var izrādīties ļoti vērtīga.

No Austrumu bloka valstīm plaši stendi izstādē bija Maskavai, kura prezentēja savas jaunceltnes un sasniegumus pilsētas rekonstrukcijā. Sava ekspozīcija bija arī Varšavai un Prāgai. Uz kopējā fona ar sevišķi apjomīgiem stendiem izcēlās Berlīne un Londona.

J.Motte pastāstīja, ka izstādes apmeklējuma laikā radusies interesanta ideja. Tā kā pasākumu apmeklēja arī firmas "Lido" projektētāju grupa kopā ar G.Ķirsonu, radās doma nākamā gada izstādei kopā ar firmu "Lido" sagatavot kopīgu stendu un prezentēt kādu interesantu projektu.

Izstādes gaitā tika vērtēti labākie projekti, kuri tapuši no 1997. gada 1. jūnija līdz 1998. gada 1. martam. Dalībvalstīm projekti bija jāiesūta iepriekš. Tie tika vērtēti četrās nominācijās: par labāko biznesa centra projektu, labāko tirdzniecības centra projektu, labāko rajona attīstības plānojumu un labāko restaurēto celtni biroja vajadzībām. Starptautiska žūrija vērtēja tehnisko un arhitektonisko kvalitāti, servisa kvalitāti, objekta integrāciju apkārtējā vidē, publiskās nomas iespējas un projekta oriģinalitāti. Balvas saņēma Parīzes Operas Viktorijas biznesa centrs kā pērngad labākais biznesa centrs pasaulē, Lisabonas Kolombo tirdzniecības centrs u.c.

Speciālu žūrijas balvu izpelnījās Diseldorfas biroju augstceltnes tornis — ļoti oriģināla un skaista celtne.

Nobeigumā J.Motte vēlreiz uzsvēra, ka Latvijas piedalīšanās šādā izstādē ir ļoti būtiska. "Ko piedāvāt Latvijai ir, arī ģeogrāfiski mūsu valsts atrodas izdevīgā vietā, un sadarbības iespējas ar investoriem un biznesa partneriem varētu veidoties ļoti veiksmīgas," sacīja J.Motte.

Ināra Zalcmane

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!