• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 31. marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.1998., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47526

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.86

Par V.Makarova komandējumu

Vēl šajā numurā

01.04.1998., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 31. marta sēdē

Akceptēti "Noteikumi par Jelgavas rajona Cenu pagasta Progresa, Spartaka, Lielupes un Pēternieku ciema pārdēvēšanu". Jelgavas rajona Cenu pagastā tiks pārdēvēti šādi ciemi: Progresa ciems — par Teteles ciemu; Spartaka ciems — par Ānes ciemu; Lielupes ciems — par Brankas ciemu; Pēternieku ciems — par Jaunpēternieku ciemu.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Ministriju iekārtas likums". Grozījumu projekts izstrādāts, lai precizētu, kā notiek amatpersonu formālā iecelšana amatā un atbrīvošana no amata pēc tās kandidatūras apstiprināšanas Ministru kabinetā.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības līgumu par personu nodošanu un pieņemšanu".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības līgumu par savstarpējiem braucieniem".

Ministru kabinets akceptēja grafiku Ieslodzījuma vietu pārvaldes un tās pakļautības iestāžu nodošanu Tieslietu ministrijas pārraudzībā. Apstiprinātais grafiks paredz Ieslodzījuma vietu pārvaldes un tās pakļautības iestāžu pāreju Tieslietu ministrijas pārraudzībā līdz 1998. gada decembrim.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1996. gada 10. septembra noteikumos nr.351 "Noteikumi par darba samaksas sistēmu atsevišķu no budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem". Noteikumos iestrādāta formula, pēc kuras aprēķinās gabaldarba samaksu Valsts zemes dienesta iestāžu vadītājiem.

Akceptēts rīkojums "Par valsts labības ražošanas un patēriņa 1998. gada bilanci".

Akceptēts rīkojums "Par investīciju projektiem, kas 1998. gadā finansējami no valsts pamatbudžeta dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem, valdības aizdevumiem un galvojumiem, kā arī valsts speciālā budžeta līdzekļiem". Investīciju projektiem paredzētas dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem — 43,109 miljoni latu; galvojumi — 38,419 miljoni latu; aizdevumi — 42,915 miljoni latu; speciālais budžets (īpašiem mērķiem iezīmēti ienākumi) — 11,796 miljoni latu.

Akceptēti noteikumi "Galvojumu iesniegšanas un pieņemšanas kārtība Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestādēs". Noteikumi nosaka galvojumu iesniegšanas un pieņemšanas kārtību Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestādēs, kā arī kārtību, kādā tiek piešķirts galvinieka statuss bankām un apdrošināšanas sabiedrībām.

Akceptēti noteikumi "Noteikumi par ienākumiem, par kuriem jāmaksā algas nodoklis". Šie noteikumi nosaka darbinieku uz pašreizējo vai iepriekšējo darba attiecību pamata taksācijas gadā gūtos ienākumus, par kuriem jāmaksā algas nodoklis. Ienākumi, par kuriem jāmaksā algas nodoklis, ir jebkuri uz pašreizējo vai iepriekšējo darba vai dienesta attiecību pamata darbiniekam vai personai, kura ir dienestā, izdarītie maksājumi vai labums, ko darbinieks tieši vai netieši gūst naudā vai citās lietās no darba devēja.

Valdība akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā pagarināmi nokavēto valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu samaksas termiņi". Noteikumi izstrādāti sakarā ar likuma "Par valsts sociālo apdrošināšanu" spēkā stāšanos, grozījumiem likumā "Par nodokļiem un nodevām" un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu administrēšanas funkciju nodošanu Valsts ieņēmumu dienestam.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā izpildāma muitas procedūra — ievešana muitas noliktavā". Tie nosaka kārtību, kādā piemērojama muitas procedūra — ievešana muitas noliktavā, kā arī nosaka muitas noliktavu turēšanas noteikumus.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997. gada 15. aprīļa noteikumos nr. 149 "Kārtība, kādā muitas nodoklis un pievienotās vērtības nodoklis piemērojams dāvinājumiem — ārvalstu neatmaksājamajai tehniskajai palīdzībai". Noteikumos iestrādāta kārtība, kādā dāvinājumiem neatmaksājamajai tehniskajai palīdzībai un sniegtajiem pakalpojumiem piemērojama pievienotās vērtības nodokļa 0 procentu likme.

Akceptēti "Noteikumi par 1998. gadā veicamajiem maksājumiem par uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) valsts kapitāla izmantošanu". Maksājumus par valsts kapitāla izmantošanu veic par iepriekšējo pārskata gadu pēc stāvokļa uz pārskata gada pēdējo dienu.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Vispārējās izglītības likums". Likuma mērķis ir noteikt kārtību, kādā notiek valsts, pašvaldību un izglītības iestāžu darbība un sadarbība vispārējās izglītības īstenošanas procesā, noteikt tajā iesaistīto personu tiesības un pienākumus, kā arī dot iespēju radīt apstākļus radošas, vispusīgi izglītotas personības veidošanai, sagatavot izglītojamo nepārtrauktai izglītības turpināšanai, profesijas apguvei, patstāvīgai orientācijai sabiedriski politiskās dzīves un vērtību sistēmā.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes noteikto sankciju pret Sjerraleoni īstenošanu".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes noteikto sankciju pret Angolas Republiku īstenošanu".

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par izlīdzināšanas fonda ieņēmumiem un to sadales kārtību 1998. gadā". Fonda ieņēmumi ir 27 062 540 latu.

Valdība akceptēja noteikumus "Arodslimību saraksts". Tie nosaka arodslimību sarakstu, kā arī institūciju, kas ir tiesīga noteikt galīgo arodslimības diagnozi. Saraksts nepieciešams, lai nodrošinātu apdrošinātajām personām, kas saslimušas ar arodslimībām, apdrošināšanas atlīdzību, atveseļošanos, darbaspēju atgūšanu un integrāciju sabiedrībā. Akceptēts rīkojums "Par speciālās ārstu komisijas pilnvarošanu arodslimību konstatēšanai".

Ministru kabinets izskatīja jautājumu par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts robežbūve" darbības uzsākšanai nepieciešamo finansējumu. Noteikts, ka bezpeļņas organizācija valsts akciju sabiedrība "Valsts robežbūve" ir valdības pilnvarota organizācija valsts robežas atjaunošanas, robežas infrastruktūras attīstības un robežas tehniskās apsardzības, kontroles un informācijas sistēmas izveides un apsaimniekošanas organizēšanā. Noteikts, ka "Valsts robežbūves" uzturēšanas izdevumi tiks segti no valsts investīciju programmā Iekšlietu ministrijai ietverto projektu izpildes un citiem saimnieciskajā darbībā nopelnītajiem līdzekļiem. Finansu ministrijai uzdots iekļaut valsts 1998. gada budžeta grozījumu projektā 10 miljonus latu un 1999. gada budžeta projektā — 7 miljonus latu Iekšlietu ministrijai valsts austrumu robežas izveidošanai, paredzot šo summu kā dotāciju no vispārējiem ieņēmumiem un aizdevumiem.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!