• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu un citvalstu apbalvojumiem (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.1998., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47528

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts un reliģisko organizāciju attiecībām

Vēl šajā numurā

01.04.1998., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēstules "Latvijas vēstnesim"

Par mūsu un citvalstu apbalvojumiem

Turpinājums no 1.lpp.

Citu valstu apbalvojumu nēsāšana vispār nebūtu ierobežojama. Tā vietā varētu paredzēt kārtību, kādā šie apbalvojumi izvietojami, ja apbalvojumu īpašnieks citu valstu apbalvojumus nēsā kopā ar Latvijas apbalvojumiem.

Nedomāju, ka Ministru kabinetam trūkst darba, ja jau tam grib uzlikt par pienākumu dot atļaujas nēsāt tās vai citas valsts apbalvojumus. Ņemot vērā mūsu rūgto pieredzi un valdību nestabilitāti, var rasties situācijas, ka viena valdība aizliedz, bet cita atļauj. Tas viss var novest tikai pie nevajadzīgiem protestiem un sarūgtinājumiem.

Pret ko ir vērsta likuma norma par citvalstu apbalvojumu nēsāšanu? Lai to atminētu, īpašas gudrības nevajag. Latvijā visvairāk ir bijušās PSRS apbalvojumu īpašnieku. Pārējos var neņemt vērā. Secinājums ir viens: ar šo likuma normu likumprojekta autori ir iecerējuši dot iespēju aizliegt vai ierobežot padomju laika apbalvojumu nēsāšanu. Es varu iedomāties, kā jutīsies darbā salīkusī slaucēja vai traktorists, ja viņam pateiks, ka savu ordeni tu nēsāt nedrīksti. Nemaz nerunāsim par kara dalībniekiem. Pat grūti iedomāties, kādu sašutumu un protestus varētu izsaukt šāds aizliegums viņu vidū.

Ingus Eislers, Priekuļos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!