• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar Eiropas mērauklu: - pie Valsts prezidenta - Saeimas komisijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.1998., Nr. 87/88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47566

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - pie Valsts prezidenta - tiekoties ar ASV Tirdzniecības misijas pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

02.04.1998., Nr. 87/88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar Eiropas mērauklu:

— pie Valsts prezidenta

Vakar, 1.aprīlī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar EDSO augsto komisāru minoritāšu lietās Maksu van der Stūlu.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar Valsts valodas likuma projektu, nepilsoņu naturalizāciju un Latvijas sabiedrības integrāciju.

M.van der Stūls izklāstīja G.Ulmanim savu viedokli par valodas likumprojektu. Augstais komisārs pauda izpratni par sarežģīto situāciju, kādā ir latviešu valoda Latvijā, un atzina, ka tās pozīcijas ir jāstiprina, ievērojot starptautiskās normas.

Valsts prezidents pastāstīja M.van der Stūlam par jautājumiem, kuru risināšanā Latvija ir veikusi ievērojamu darbu. G.Ulmanis atzina, ka viens no Latvijai būtiskākajiem uzdevumiem ceļā uz ES ir likumdošanas sakārtošana atbilstoši starptautiskajām normām un sabiedrības integrācija.

Valsts prezidenta preses dienests

— Saeimas komisijās

Vakar, 1.aprīlī, Saeimas Ārlietu komisijas, Eiropas lietu komisijas un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas pārstāvji tikās ar EDSO augsto komisāru mazākumtautību jautājumos Maksu van der Stūlu.

Augstais komisārs pauda savu viedokli par dažu Latvijas Republikas Valsts valodas likuma projektā ietverto normu neatbilstību starptautiskajiem likumdošanas aktiem un par pilsonības jautājumiem. M. van der Stūls atzina nepieciešamību nostiprināt latviešu valodas stāvokli valstī, vienlaikus norādot, ka saskaņā ar sarptautiskajām normām valstij nebūtu vēlams regulēt valodas lietošanu privātajās organizācijās un uzņēmumos. Deputāti, izskatot savu attieksmi pret M. van der Stūla ieteikumiem valsts valodas jautājumā, norādīja uz patērētāju un strādājošo tiesībām saņemt pakalpojumus un informāciju valsts valodā. Augstais komisārs pieļāva izņēmumus apkalpojošā sfērā.

Pārrunājot pilsonības jautājumu, M. van der Stūls izteica priekšlikumu piešķirt pilsonību bērniem, kas dzimuši pēc valstiskās neatkarības atjaunošanas, kā arī atcelt t.s. "logu" sistēmu.

Sarunas noslēgumā EDSO augstais komisārs mazākumtautību jautājumos apliecināja savu draudzību Latvijai un izteica pārliecību, ka Latvijai izdosies gan sekmīgi sagatavot Valsts valodas likumu, gan risināt pilsonības jautājumus.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!